Περί δημοκρατίας…




Στον Αλέξη, την Κωσταντίνα Κούνιεβα

και στους ήρωες της Γάζας, της πιο μεγάλης «φυλακής» στο κόσμο!!!!


Δημοκρατία δεν είναι το σύστημα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, η δουλική συναίνεση των πολλών στις προσταγές των λίγων, η τυφλή υπακοή των υπηκόων της αυτοκρατορίας. Δημοκρατία δεν είναι να καλύπτονται τα όργανα της τάξης όταν εγκληματούν. Αλήθεια ποιός θα μας φυλάξει από τους φύλακες της τάξης και του νόμου;;


Δημοκρατία δεν είναι να δολοφονούνται άμαχοι στην Γάζα, τιμωρώντας τους Παλαιστίνιους κατοίκους της Γάζας για την δημοκρατική επιλογή τους να στηρίξουν μια πολιτική δύναμη(ΧΑΜΑΣ), που οι Σιωνιστές και οι ιμπεριαλιστές την θεωρούνε τρομοκρατική οργάνωση. Δημοκρατία δεν είναι οι μεγάλες δυνάμεις να κωφεύουν μπροστά στο έγκλημα των Σιωνιστών του Ισραήλ, δικαιολογώντας τις σφαγές των παλαιστίνιων της Γάζας. Στηρίζοντας, εδώ και δεκαετίες, το πιο ρατσιστικό κράτος στο κόσμο, το Ισραήλ, που έχουν ως δεύτερης κατηγορίας ανθρώπους τους Παλαιστίνιους, που τους αρνούνται ζωή και πατρίδα. Το 1999 η πολιτισμένη Ευρώπη και η ΗΠΑ βομβάρδισαν την Σερβία του Μιλόσεβιτς, επειδή καταπίεζε του Αλβανούς στο Κόσσοβο, τώρα , τι πρέπει να γίνει με το Ισραήλ;; Α ξέχασα , η Σερβία του Μιλόσεβιτς ήταν δικτατορία , ενώ το Ισραήλ, που τιμωρεί τους Παλαιστίνιους της Γάζας επειδή ψηφίσαν ΧΑΜΑΣ, είναι δημοκρατία!!!!!


Δημοκρατία δεν είναι να δέχονται δολοφονική επίθεση μετανάστες/ συνδικαλιστές – όπως η εργάτρια Κωσταντίνα Κούνιεβα – επειδή αγωνίζονται για τα συμφέροντα τους. Δημοκρατία δεν είναι τα Γκουαντάναμο και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών. Δεν είναι τα εργασιακά γκουλάγκ του ύστερου καπιταλισμού που απαγορεύεται ο εργαζόμενος να μιλάει, να βήχει και να ζήσει. Που το μόνο δικαίωμα και καθήκον του είναι να παράγει και να καταναλώνει. Δημοκρατία δεν είναι το σύστημα που διανέμει άνισα τον πλούτο που παράγεται. Που βάζει την κοινωνική πλειοψηφία να πληρώσει τις χασούρες των λίγων, κοινωνικοποιώντας τις ζημιές και ιδιωτικοποιώντας τα κέρδη και τον πλούτο.


Δημοκρατία είναι η σύγκρουση των κοινωνικών υποκειμένων, η ανυπακοή των πολιτών, η εξέγερση των «απ’ εξω», το «αϊ σιχτίρ» που «οπλίζεται», αναλώνοντας το «καταραμένο απόθεμα» του ύστερου καπιταλισμού. Είναι η «νομιμοποίηση» της λαϊκής μαζικής αντιβίας, που αμφισβητεί την νομιμότητα της κρατικής βίας, όταν η τελευταία αυθαιρετεί.


Είναι τα χίλια επίπεδα της βιοπολιτικής εξόδου της ζωντανής εργασίας από τα δεσμά του κεφαλαίου. Είναι η στράτευση της γενικής κοινωνικής διανοίας και ευφυϊας στην υπηρεσία της κοινωνικής απελευθέρωσης. Οι κοινοί τόποι/ πεδία της πολύμορφης και πληθυντικής συνεργασίας που κάνουν δυνατή και επίκαιρη την λιποταξία από τον κόσμο των εμπορευμάτων και της αλλοτρίωσης.

Δημοκρατία είναι η επανάσταση «αυτών που δεν έχουν αποθέματα», αυτών που δεν ελέγχουν τους όρους της ζωής τους, ενσαρκώνοντας την συγκεκριμένη καθολικότητα της ολοκληρωτικής απελευθέρωσης. Είναι οι μάζες, που μέσα από την διονυσιακή «μανία» τους, γίνονται οι αυστηροί δικαστές του «δικαστηρίου της ιστορίας». Δημοκρατία και τα μικρά «πειρατικά» της ουτοπίας της ελευθερίας, που ταξιδεύουν ελεύθερα στους ανοικτούς ουρανούς, κουρσεύοντας τους αρνητές και τους διώχτες της.


Δημοκρατία είναι η απόλυτη εξουσία των συμφερόντων και των αναγκών του πλήθους των παραγωγών του κοινωνικού πλούτου. Είναι η αδιαμεσολάβητη α-κρατική «δικτατορία» αυτού συνηθίζεται να λέγεται προλεταριάτο, αλλά και αυτού που ονομάζεται πρεκαριάτο.


Είναι η διάχυση της οικονομικής - κοινωνικής και πολιτικής εξουσίας στο καθένα μας. Η κοινωνία των ελεύθερων προσωπικοτήτων και των συνεταιρισμένων παραγωγών. Έχοντας ως κυρίαρχο επίδικο το ζην και το ευ ζην του πλανήτη, της φύσης και του περιβάλλοντος.


Δημοκρατία επομένως είναι να μην υπάρχουν φτωχοί και καταπιεσμένοι σε όλο τον κόσμο. Όσο υπάρχουν φτωχοί, καταπιεσμένοι, καταφρονεμένοι, δημοκρατία δεν πρόκειται να υπάρξει, παρά ως ένα ακόμη εμπόρευμα ενός συστήματος που δεν παίρνει βελτίωση, παρά ανατροπή.


Ναι είμαστε δημοκράτες και θα παραμείνουμε δημοκράτες, αγωνιζόμενοι -με όλα τα μέσα- να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό τον άκαρδο και άψυχο σύστημα. Χρόνια πολλά και καλή αγωνιστική χρονιά!!!


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις