27/8/09

ΠΕΡΙΚΛΗΣ VS ΣΥΝ


Από μια πλευρά καλά έκανε και τα “ αντράλεψε” ο Περικλής Κοροβέσης , μόνο που το έκανε δίχως κανένα σοβαρό στοιχείο ενάντια στην τότε ηγεσία ενιαίο ΣΥΝ και εκτέθηκε κάπως.

Όχι πως ένα κόμμα που είναι σε μια αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να πήρε και αυτό τα δώρα του από την αστική τάξη και τους προύχοντες, αλλά ρε Περικλή μη τα πετάς έτσι και συ, αναπαράγοντας δημοσιεύματα εφημερίδων.

Γιατί έτσι τσουβαλιάζονται δίκαιοι και άδικοι μαζί. Και τούτο δεν βοήθα να αναδειχτεί έστω και η ελάχιστη τσίπα που έχει μείνει στο χώρο της πολιτικής και ιδιαίτερα στο χώρο της αριστεράς.

Με αυτό τον τρόπο φίλε Περικλή όχι μόνο δεν πολεμάς αλλά και ενισχύεις το μεταμοντέρνο μηδενισμό που τα κάνει όλα “σάδι”.

Φυσικά ο σύντροφος Περικλής το έκαμε για να την μπει στους ανανεωτές, αλήθεια βρε σύντροφοι τι σόι ανανέωση είναι αυτή που θέλει να γίνει «τσόντα» του ΠΑΣΟΚ. Αριστερή ανανέωση με ένα κεντροαριστερό πόλο γίνεται;; Όχι δεν γίνεται, αλλά η ανανέωση , όπως και ο σοσιαλισμός ή και ο κομμουνισμός είναι για πολλούς σημαία ευκαιρίας.

Ο φίλος και σύντροφος Περικλής δεν κατάλαβε πως αν βγάλει τις “βρομιές” του 89, βάζει απέναντι του, όχι μόνο τους ανανεωτές , αλλά ολάκερη την ηγεσία του ενιαίου ΣΥΝ που ήθελε να γευτεί λίγο εξουσία, έστω και αστική, αφού η προλεταριακή τους τέλειωσε, στην μαμά Σοβετία!!!!

Και τώρα αυτή η “πυρκαγιά” του Περικλή μας, πάει να κάψει ολότελα το ήδη ετοιμόρροπο κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ, που οι πολύμορφες αντιθέσεις του βγήκαν στο προσκήνιο ύστερα από την «αποτυχία» των Ευρωεκλογών.

Το αποτυχία εντός των εισαγωγικών, καθώς δεν θεωρώ το ποσοστό που πήρε το ΣΥΡΙΖΑ καμιά μεγάλη αποτυχία. Σε πραγματικά νούμερα, το ΚΚΕ είχε μεγαλύτερη αποτυχία.

Αποτυχία είχε μεγάλη ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα νούμερα της εξουσίας των γκάλοπ, αλλά με την πραγματική δυναμική του χώρου, μάλλον η αποτυχία μετριάζεται…

Τέλος πάντων, είτε στους ανθρώπους, είτε στους οργανισμούς- εάν τα μυαλά πάρουν αέρα-πάνε, όπου τα πάει ο άνεμος. Αυτό έπαθε και ο συμπαθής κατά τα αλλά ΣΥΡΙΖΑ, που στο ΔΕΚΕΜΒΡΗ, θέλουμε δεν θέλουμε, αρέσει δεν αρέσει , κράτησε- έως ένα σημείο- την πιο σωστή στάση από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Μια στάση που απο τις ευρωεκλογές και εντεύθεν αποπειράται να τα μαζέψει και να δείξει πόσο καλό και νομιμόφρων παιδί μπορεί να είναι ή να γίνει˙ μήπως και ξαναπάρει μερίδιο από την εξουσία, τώρα που η ρουλέτα της κεντροαριστεράς γυρίζει.

Ο Περικλής στην εφημερίδα “Ε” το έθεσε καλά: ΣΥΡΙΖΑ , μια νέα ΕΑΡ, «τσόντα» στο ΠΑΣΟΚ ή επαναθεμελίωση της αριστεράς του 21ού αιώνα, σε επαναστατική αντικαπιταλιστική προοπτική, θα πρόσθετα εγώ;;;

Αυτό είναι και το πραγματικό δίλημμα που θα κληθούμε -μπροστά στους ΔΕΚΕΜΒΡΗΔΕΣ που έρχονται- να απαντήσουμε με ανοικτό πνεύμα και καρδιά, καθώς και με μεγάλο στομάχι για να αντέχουμε τα διάφορα που ακούγονται και γίνονται. Αλλά αυτό είναι μια μεγάλη ιστορία.Δ. ΑΡΓΥΡΟΣ

Ο Θοδωρής Απελευθερώθηκε !!!!!!


Είναι γεγονός το σώμα του Θοδωρή και το κίνημα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε νίκησε το κράτος του φόβου και της Καταστολής. Τώρα μένει να εκπέσουν όλες οι αστήρικτες κατηγορίες εναντίον του, αλλά και να σταματήσουν οι πάσης φύσεως διώξεις στους εξεγερμένους του ΔΕΚΕΜΒΡΗ….

26/8/09

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΤα πολλά λόγια συμπατριώτη Δένδια- οι Πάξινοι νόμιζα πως φημίζονται για την μεγαλοσύνη και την μεγαλοψυχία τους, εσείς αποτελείτε την εξαίρεση; - και κύριοι προύχοντες και κρατούντες είναι φτώχια.
Είναι άμεση πολιτική, κοινωνική και ανθρωπιστική ανάγκη να σταματήσει η εκδικητική προφυλάκιση του
Θοδωρή Ηλιοπούλου, του τελευταίου προφυλακισμένου της μεγαλειώδους εξέγερσης του ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Μια εξέγερση που είπε τα πράγματα με το όνομα τους και έλπιζα να ταρακούναγε τους εξουσιαστές, πριν τους βρουν χειρότερα, τώρα που η κρίση θα αγκαλιάσει ευρύτερα στρώματα του Ελληνικού Λαού.

Αλλά μάλλον αυτοί κρατώντας το μονοπώλιο της βίας , ελπίζουν πως φοβίζοντας και τιμωρώντας αυτούς που πήραν ξεκάθαρη στάση στο ΔΕΚΕΜΒΡΗ, όπως ο Θοδωρής ο Ηλιόπουλος, θα την βγάλουν καθαρή και πάλι.

Δεν σκέφτεται άραγε ο Καραμανλής και η παρέα του που κυβερνάνε καίγοντας την χώρα, ξεπουλώντας τα πάντα, καταργώντας κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα, πως ένας θάνατος προφυλακισμένου- πολιτικού κρατούμενου μιας εξέγερσης- προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη έκρηξη;

Ή ελπίζουν πως θα σωθούν με τα σαπρόφυτα της ακροδεξιάς, που τα έβγαλαν στην επιφάνεια, τα ενίσχυσαν στις ευρωεκλογές για να δημιουργήσουν κλίμα ενάντια στους μετανάστες. Έτσι ώστε να ακολουθήσει το πογκρόμ του καλοκαιριού ενάντια στους μετανάστες , που αποτέλεσαν ένα μάχιμο τμήμα της εξέγερσης του ΔΕΚΕΜΒΡΗ; Ιδιαιτέρα οι μετανάστες της δεύτερης γενιάς , αλλά και οι μετανάστες που τους είχαν γκετοποιήσει στο κέντρο της Βαλκανικής Μητρόπολης , που λέγεται Αθήνα.

Δεν ξέρω αλήθεια πως σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι, δεν ξέρω πως παίζοντας με την φωτιά μπορεί να ξανακαούν. Μήπως ολότελα αποκομμένοι από τα λαϊκά προβλήματα, κάνοντας παρέα με λαμόγια , μιζαδόρους και ακροδεξιά σαπρόφυτα , δεν βλέπουν την γκιλοτίνα που τους ετοιμάζει ο Ελληνικός Λαός;

Δεν με αφορά αν τρίζει το κεφάλι τους, οποίος αναλαμβάνει ρόλο κυβερνήτη διατρέχει και αυτό τον κίνδυνο και καλό είναι να τον παίρνει στα υπόψην του. Εμένα με ενδιαφέρει να μην πάθει τίποτε ο Θοδωρής Ηλιόπουλος , με ενδιαφέρει να απελευθερωθεί άμεσα, με ενδιαφέρει τέλος να πάψουν οι διώξεις στους συμμετέχοντες στην εξέγερση του ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Οι εξεγέρσεις δεν διώκονται και δεν φυλακίζονται. Οι εξεγέρσεις δικαιώνονται ιστορικά και αλίμονο σε μια κοινωνία και σε μια ιθύνουσα τάξη, εάν δεν παίρνει μαθήματα από την εξέγερση και τους εξεγερμένους. Τότε απλά σαπίζει και αργοπεθαίνει , μέχρι μια νέα ιθύνουσα τάξη και μια νέα κοινωνική πραγματικότητα πάρει την θέση της.

Τέλος θεωρώ καθήκον των ενεργών πολιτών , των συλλογικοτήτων και των μαζικών φορέων να πάρουν την υπόθεση της απελευθέρωσης του Θοδωρή Ηλιόπουλου στα χέρια τους. Στριμώχνοντας μια κυβέρνηση που έχει χάσει κάθε ίχνος ανθρωπιάς. Η απελευθέρωση του Θοδωρή είναι στα χέρια του πάντα ευαίσθητου- σε τέτοιες καταστάσεις και περιπτώσεις- δημοκρατικού Ελληνικού Λαού.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ
γιατί "Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από υλικά ονείρων…"
γιατί ουτοπία δεν είναι το αδύνατο αλλά η δυνατότητα


"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"
Loading...
Loading...