26/12/09

Η ΓΗ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ

24/12/09

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!20/12/09

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ

'Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο του στοχαστή Τάκη Φωτόπουλου για την μετάλλαξη της σοσιαλδημοκρατίας, καθώς και για την μετάλλαξη της αστικής δημοκρατίας σε μια ολοκληρωτική "δημοκρατία"....

16/12/09

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, πάρτε μέρος στην Απεργία στις 17 Δεκέμβρη…!!!
Δώστε δυναμικό, αποφασιστικό παρών στη συγκέντρωση της Πέμπτης…!!!
Στο Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 π.μ.


      Μετά την πλατιά σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, την Τρίτη 15 Δεκέμβρη, εργαζόμενοι και σωματεία από το Μέταλλο, τους Οικοδόμους, τους Εμποροϋπαλλήλους και τα Πολυκαταστήματα, το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, τους Ο.Τ.Α. του νομού, τους Γεωπόνους Ηπείρου- Κέρκυρας-Λευκάδας, τους Εκπαιδευτικούς και τους Αδιόριστους, τους φοιτητικούς συλλόγους, αλλά και ένα μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία να στηρίξουν την Απεργία στις 17 Δεκέμβρη και  να δώσουν δυναμικό, αποφασιστικό παρών στη συγκέντρωση της Πέμπτης, στο Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 π.μ.
     
Ενάντια στον κοινωνικό μεσαίωνα που μας προορίζουν, η εργατιά κι η νεολαία θ’ απαντήσουν με επίθεση, αποφασιστικότητα κι ενότητα, ενάντια:
Ø      Στην πολιτική της λιτότητας και της συρρίκνωσης του λαϊκού εισοδήματος.
Ø      Στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο, που έρχεται να «ολοκληρώσει» τα κενά των νόμων Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά.
Ø      Στον προϋπολογισμό που προβλέπει τρομακτική μείωση των κοινωνικών δαπανών.
Ø      Στην εκπαίδευση που προωθείται ένα άνισο, ταξικό σχολείο της «αγοράς».
Ø      Στις απολύσεις και την ανεργία. Την όρεξή τους να αμβλύνουν τα ωράρια και να κάνουν Κυριακές κι Αργίες καθημερινές κι εργάσιμες.

      Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες! Το απέδειξαν οι αγώνες των εργαζομένων σε χώρους που μπόρεσαν να ακυρώσουν - έστω προσωρινά - αντεργατικά μέτρα, να ανακαλέσουν απολύσεις, να αποτρέψουν ιδιωτικοποιήσεις.
      Σε αυτό το δρόμο χρειάζεται να συνεχίσουμε. Στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα, της αγωνιστικής ενότητας των εργαζόμενων, της ενιαίας συνδικαλιστικής έκφρασης των εργαζόμενων κάθε χώρου (υπερβαίνοντας τους διαχωρισμούς με βάση την τυπική εργασιακή σχέση).


Γιάννενα, 15 Δεκέμβρη 2009
Συντονιστικό σωματείων & εργαζόμενων


ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

Πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Δεκέμβρη 

Δεν πέρασε μήνας από τις προγραμματικές δηλώσεις και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες νέους της ελαστικής και μαύρης εργασίας, τους ανέργους και τους απολυμένους, σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Προϋπολογισμός λιτότητας, νέα σκληρή επίθεση στο Ασφαλιστικό, αντιδραστικές τομές στην εκπαίδευση, μπαράζ νέων ιδιωτικοποιήσεων και αποδοχή των παλιότερων, γενίκευση της «ελαστασφάλειας», σκληρή φορολογία για τους φτωχούς. Στο πλαίσιο της κρίσης, των οδηγιών της Ε.Ε. και του Συμφώνου Σταθερότητας (Σταθερότητας των υπερκερδών των τραπεζιτών, των βιομήχανων και των χρηματιστηρίων), στο όνομα του δημόσιου χρέους προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους για το «μονόδρομο» μιας τέτοιας σκληρής και αντιλαϊκής πολιτικής, την ίδια ώρα που δισεκατομμύρια χαρίζονται στις τράπεζες και στους εργαζομένους προσφέρονται απολύσεις και ανεργία! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συμφωνία με τη ΝΔ προωθεί χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, με αρχή τους εργαζόμενους των προγραμμάτων STAGE, τους συμβασιούχους, τους ωρομίσθιους, γενικά τους ελαστικά εργαζόμενους. Αφού τους προσέλαβε τόσα χρόνια για να δουλεύουν χωρίς κανένα δικαίωμα, τώρα με άλλοθι την «αξιοκρατία» και το «χτύπημα του ρουσφετιού» τους πετάει στο δρόμο.

15/12/09

Ανοικτή επιστολή προς την πλειοψηφία του σωματείου εμποροϋπάλληλων και λοιπών ιδιωτικών υπάλληλων

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε μια συνολική επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Η αντεργατική  ατζέντα ανοίγει, στο ,παιχνίδι μπαίνει και το ασφαλιστικό, ενώ είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσει και το ζήτημα της αντιδραστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων

10/12/09

«ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ»: Ερώτηση ή απάντηση;

Σε αυτό μας το σημείωμα θα ασχοληθούμε με τον  εξεγερμένο «Δεκέμβρη» του 2008 . Για το συμβάν που τρόμαξε τις ευρωπαϊκές ελίτ και ενθουσίασε τις ανυπότακτες ψυχές, τους  διανοούμενους που αντιστέκονται, την αριστερά που βλέπει πέρα από τον καπιταλισμό. Ο syb Μάρκος των Ζαπατίστας χαιρέτησε και ευχαρίστησε την εξεγερμένη Ελλάδα. Ενώ ο Κ. Πρέβε  έγραψε στο πρόλογο μιας νέας έκδοσης ενός παλαιού καλού βιβλίου του με τίτλο: «Το Ασίγαστο Πάθος»: «Ευτυχώς αυτή η εξέγερση δεν έγινε σε μια «σημαντική» χώρα….Ευτυχώς έγινε σε μια χώρα σχετικά φτωχή και περιθωριακή, όπως η Ελλάδα. Αν συνέβαινε σε μια σημαντική χώρα θα βρισκόμασταν σε ένα γεγονός πιο σημαντικό από το Γαλλικό Μάη.  
Ο «Δεκέμβρης» είναι μια αφορμή να θέσουμε ερωτήματα και να ερευνήσουμε απαντήσεις που μόνο εύκολες δεν είναι σε μια διαρκώς εξελισσόμενη αντιφατική πραγματικότητα.  Ας δούμε μερικά ερωτήματα και ας ερευνήσουμε κάποιες απαντήσεις.

οι μέρες σας είναι μετρημένες.....

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ from specialk ioa on Vimeo.

ΠΑΣΟΚ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΤΩΣΕΩΣ


Και κάπου άλλου έγραψα πως κάθε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κινείτε δεξιότερα της άλλης. Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε ένα ντεμί σοσιαλιστικό / σοσιαλδημοκρατικό κίνημα, με αρκετή δόση παλαιοκαιρίσιου κέντρου , αλλά και ολίγο μεταπολιτευτικό ριζοσπαστισμό.

8/12/09

Η ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΣυνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα, Τρίτη, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, με θέμα τη «δολοφονική επίθεση από μονάδες Δέλτα ενάντια στο μπλοκ του ΕΕΚ στην πλατεία Συντάγματος, με θύμα το ιστορικό στέλεχος του Αγγελική Κουτσουμπού».

6/12/09

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ...

Το κράτος , ο Χρυσοχοίδης τρέμοντας τον "Δεκέμβρη" προχώρησε σε ένα όργιο καταστολής. Παραμονή της 6ής Δεκέμβρη και έχουμε ήδη 71 συλληφθέντες και 101 προσαχθέντες.
Έχω μπερδευτεί,τι έχουμε ακριβώς δημοκρατία ή χούντα....φιλελευθερισμό, σοσιαλισμό ή σοσιαλφασισμό; Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως η κάθε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι χειρότερη απο την άλλη...Ξεκινώντας απο το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρέου, στο σοσιλφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη για να καταλήξουμε στο σοσιαλφασιστικό ΠΑΣΟΚ του george και του Χρυσοχοίδη....
Απλά και ξάστερα..έχουμε πόλεμο...και ο καθένας ας διαλέξει στρατόπεδο....

4/12/09

ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 6-7 δεκέμβρη
6/12/09 6μμ στην Ακαδημία Καλεί σε πορεία η «Συνέλευση για την Οργάνωση της αντιπειθαρχίας» Μια πρωτοβουλία απο τον αναρχικό, αντιεξουσιαστικό, αυτόνομο και αριστερο χώρο(ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, Τμήμα των ΕΑΑΚ)
 
http://antipitharxia.blogspot.com/7/12/09 12 μμ Πορεία απο την ΕΛΜΕ και συλλόγους απο την Ακαδημία

Ένα χρόνο μετά στο δρόμο του «Δεκέμβρη».


Ένα χρόνο μετά τι έχει μείνει από το συμβάν του «Δεκέμβρη»; Τι έχει μείνει από το οργισμένο ποτάμι που ξεχύθηκε με αφορμή το άδικο θάνατο του 15χρόνου Αλέξη Γρηγορόπουλου; Ένα χρόνο μετά πως άραγε καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την εξέγερση που συντάραξε την ελληνική κοινωνία;

1/12/09

Η ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ

Η εφημερίδα των Ιωαννίνων "Η.Α" δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στην λίμνη Παμβώτιδα, στην λίμνη των Ιωαννίνων που αργοπεθαίνει.... 

http://www.agon.gr/news/160/ARTICLE/4010/2009-11-24.html


Ο κωδικός CR2130005

Ο «Η.Α.» με ένα μεγάλο αφιέρωμα επιχειρεί μια κριτική ανασκόπηση σε όσα έχουν συμβεί στη λίμνη Παμβώτιδα. Οι παρεμβάσεις, τα σχέδια, οι απόψεις, οι αντιδράσεις και διχογνωμίες. Η εικόνα της λίμνης δεν είναι όπως την περιγράφουν όσοι θέλουν να την εξωραΐσουν. Απαιτείται εγρήγορση από όλους μας. Ενα 8στέλιδο αφιέρωμα στη λίμνη των Ιωαννίνων από τον Γιάννη Πάσχο
γιατί "Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από υλικά ονείρων…"
γιατί ουτοπία δεν είναι το αδύνατο αλλά η δυνατότητα


"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"
Loading...
Loading...