30/4/11

Που άραγε πετάχτηκαν οι Ναΐτες;


στο Ιόνιο…
Ως «κομισάριος» χωρίς πατρίδα- άτιμε καπιταλισμέ τι μου ‘κάνες, και στα δικά σου τώρα- άραξα στην «ντάτσα» μου στα Σύβοτα- όχι δεν είναι από τα αυθαίρετα που «τσίμπησε» τελευταία η ευνοούμενη(ουάου) πολιτεία μας- πίνοντας καφέ με κάτι Ναΐτες που ξέφυγαν από ένα βιβλίο.
Πίσω μου, κάποιος που γεννήθηκε 2011 χρόνια πριν, τραβούσε το σταυρό του μαρτυρίου- το κάνει κάθε χρόνο τη Άνοιξη- για να λυτρωθεί τρεις μέρες αργότερα, επιστρέφοντας στο ουρανό μαζί με το αστρικό ανθρώπινο σώμα μας, τον πατήσαμε πάλι καταγής τον θάνατο και φέτος…
Μπροστά μου η θάλασσα, μια ήρεμη, γαλήνια θάλασσα, κρύα για να την γευτείς, ζεστή για να την απολαύσεις και ο ήλιος υπέρλαμπρος να θυσιάζεται κάθε απόγευμα- βυθιζόμενος στα νερά του Ιουνίου- για να μπορούμε να γευόμαστε το φως την ημέρας. Η αιώνια διαμάχη του φωτός με το σκότος, της ζωής με το θάνατο, του όντος με το μη-ον, και οι Ναΐτες μου να μιλάνε συνεχώς…

29/4/11

Λευτερία στο Σάββα Ξηρό

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟΥ - ΑΜΕΣΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 Τη Δευτέρα η νέα αίτηση για διακοπή εκτέλεσης ποινής του Σ. Ξηρού

Σωφρονισμός ή βασανιστήρια; Πρόκειται για το ουσιαστικό ερώτημα που θα απασχολήσει τη Δευτέρα το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά με αφορμή την εκδίκαση της νέας αίτησης διακοπής εκτέλεσης ποινής του Σάββα Ξηρού, κρατούμενου για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη». Εδώ και χρόνια ζητεί χωρίς αντίκρισμα τη νοσηλεία του σε κατάλληλη οφθαλμολογική κλινική, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος να χάσει τελείως την όρασή του. Στο πλευρό του -εκτός από εκατοντάδες επώνυμους πολίτες- βρίσκεται και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που τον περασμένο Σεπτέμβριο καταδίκασε το ελληνικό κράτος για τις συνθήκες μεταχείρισης και νοσηλείας τού Σ. Ξηρού, οι οποίες επιδεινώνουν καθημερινά την υγεία του.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση: «Οι αρμόδιες δικαστικές αρχές δεν έλαβαν επαρκώς υπόψη τις ιατρικές εκθέσεις του διευθυντή της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου Πεντέλης και των ιατροδικαστών, που συνιστούσαν την ανάγκη νοσηλείας του προσφεύγοντος σε ειδικευμένο ιατρικό κέντρο για το χρονικό διάστημα που κρίνεται απαραίτητο από τη φύση της ιατρικής του αγωγής».
Τα αποτελέσματα αυτής της μεταχείρισης καταγράφονται διεξοδικά από το ΕΔΑΔ: «Η όρασή του έχει βλαφθεί σοβαρά, έχει σοβαρά προβλήματα ακοής, πάσχει από άσθμα και από πυραμιδικό σύνδρομο, γεγονός που περιπλέκει τις μετακινήσεις του στη φυλακή. Επιπλέον, ο προσφεύγων έχει χάσει το δεξί του χέρι, κατά την έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού, γεγονός που καθιστά δύσκολη την κάλυψη των αναγκών της καθημερινής ζωής».
Ακόμη πιο ανησυχητικές είναι οι διαπιστώσεις του γιατρού Γ. Γρηγοριάδη ύστερα από εξέταση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Στην έκθεσή του επισημαίνεται η «βαρεία επιδείνωση της κυκλοφορίας των κάτω άκρων που παρουσιάζουν άτονα έλκη, πιθανώς λόγω υποτροπιάζουσας στρεπτοκοκκικής λοίμωξης (ερυσίπελας), που απειλεί σοβαρά με ακρωτηριασμό, ενώ δεν έχει εξηγηθεί εργαστηριακώς η εμφανής κυκλοφορική ανεπάρκειά τους».
Ο γιατρός προσθέτει πως «τα λοιπά συστήματα, ιδίως τα αισθητήρια όργανα όρασης και ακοής έχουν επίσης επιδεινωθεί, συμβάλλουν στην όλη κακή κατάσταση του κρατουμένου και ενισχύουν την άποψή μου για ανήκεστη βλάβη, όπως αυτή διατυπώθηκε στην αρχική μου έκθεση».
Χρόνια τώρα διάφοροι ειδικοί γιατροί υπογράμμιζαν την αναγκαιότητα της νοσηλείας του σε ειδικευμένο οφθαλμολογικό κέντρο προκειμένου να υποβληθεί σε «συστηματική» ιατρική παρακολούθηση. Το 2005 ο διευθυντής της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου Πεντέλης παρατήρησε ότι μια «συστηματική, συχνή και σφαιρική ιατρική παρακολούθηση» ήταν απαραίτητη για την πρόληψη της δραματικής επιδείνωσης της όρασης του Σ. Ξηρού.
Ενα χρόνο μετά, δύο ιατροδικαστές υπέβαλαν έκθεση στο δικαστήριο εκτέλεσης ποινών, έπειτα από σχετική εισαγγελική διαταγή. Ωστόσο, τότε, το πλημμελειοδικείο Πειραιώς δεν έλαβε υπόψη τη γνωμοδότησή τους ούτε ζήτησε πρόσθετη ιατρική πραγματογνωμοσύνη.
Στην απόφαση του ΕΔΑΔ τονίζεται πως «το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του προσφεύγοντος και την ποιότητα της προσφερόμενης ιατρικής περίθαλψης από το αναρρωτήριο των φυλακών Κορυδαλλού, αρκεί για το Δικαστήριο ώστε να διαπιστώσει την ύπαρξη απάνθρωπης συμπεριφοράς».
Τι γίνεται από 'κεί και πέρα; Τη Δευτέρα το πλημμελειοδικείο καλείται να προσαρμόσει τη νέα απόφασή του με εκείνην του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ηδη το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης έχει δεχτεί να νοσηλεύσει τον Σ. Ξηρό.

26/4/11

Πασχαλινή κραυγή ΑΓΩΝΙΑΣ από ΑμεΑ

Έχω νόσο του κρόουν σε βαριά μορφή η  πρωτοβάθμια επιτροπή του ΙΚΑ με έβγαλε 80 τοις εκατό αναπηρία  έχω μέτρια προς βαριά βαρυκοία και παίρνω 600 ευρώ το δίμηνο απο την πρόνοια.
Έχω δυο ανήλικα τέκνα και ο άντρας μου είναι χωρίς δουλειά εδώ και ενάμιση χρόνο σύμφωνα με το νόμο 2643/98 σαν έμμεσος φορέας πρέπει να μπει στο δημόσιο η δημόσιο οργανισμό για επιχείρηση δε το συζητάω έχω ψαχτεί δε γίνεται τίποτα.
Έγώ έχω απολυτήριο γενικού λυκείου αλλά δε μπορώ ούτε μέχρι το ιπποκράτειο να πάω για θεραπείες πήρα τηλέφωνο στο υπουργείο εργασίας και μου είπαν ότι ο συζυγός πρέπει να έχει τουλάχιστον απολυτήριο γυμνασίου για να μπει κάπου είμαι 35 χρονών και ο σύζυγος 36 εκλιπαρώ για μια σαφή απάντηση  είμαστε σε απόγνωση
Πετροηχειλου Δέσποινα- petrochiou.depi@gmail.com

Πολιτεία και κυβέρνηση τα ακούτε…. Εγώ προσωπικά δεν έχω ούτε να δώσω απάντηση, ούτε να δώσω λύση…
Παρά να πω πως μόνο με τον αγώνα μπορούμε να δώσουμε κάποιες απαντήσεις και να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας.. Δέσποινα απευθύνσου και στην ΑΣαμεΑ:  http://www.esaea.gr/

http://argiros.net/?p=2308

Αναδιάρθρωση της ζωής, όχι του χρέους | Πέρα από τη …λογιστική Αριστερά της δραχμής ή του ευρώ


προδημοσίευση του άρθρου
του Κώστα Χαριτάκη,
για την Πρωτομαγιάτικη “Δράση”
Τα απανωτά κύματα σαρωτικής επίθεσης σε όλους τους όρους εργασίας και ζωής δεν αφήνουν πια καμιά αμφιβολία: δεν πρόκειται για έναν «εφιάλτη» από τον οποίο μπορούμε να ξυπνήσουμε ένα ωραίο πρωί, μια παροδική κατάσταση από την οποία μπορούμε να απεμπλακούμε με κάποιες, έστω, «απώλειες». Στην πραγματικότητα, οικοδομείται ένα νέο κοινωνικό και πολιτικό καθεστώς, που …έρχεται για να μείνει ακόμη κι αν η «κρίση» παρέλθει κάποια στιγμή. Πρόκειται για ένα καθεστώς λεηλασίας της κοινωνίας και των δημόσιων αγαθών, ριζικής υποβάθμισης της εργασίας σε μια κατάσταση «δουλοπαροικίας», απόρριψης και αποκλεισμού ενός μεγάλου μέρους εργαζομένων, μισοεργαζομένων, ανέργων και μεταναστών, καθολικής εμπορευματοποίησης κάθε πτυχής της ζωής, ανεπίστρεπτης καταστροφής του περιβάλλοντος, διαρκούς επιτήρησης, ελέγχου και καταστολής.

21/4/11

Ένας χρόνος μνημόνιο: Απο την Δημοκρατία στην χρεοκρατία

Μήπως έπονται χειρότερα;;
Όλοι προετοιμαζόμαστε για τα «καλούδια» του νέου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αν και ένα πρόγευμα έχουμε ήδη γευτεί και μας έχει κάτσει ήδη βαρύ στο στομάχι.

 Δεν πειράζει δεν θα φάμε και πολύ αρνί το Πάσχα, κάνοντας καλό στην τσέπη και στην υγεία μας. Ποιος τεμπέλης και χαραμοφάης Έλληνας είπε πως η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση μας  με πρωθυπουργό τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς- της μόνης που χει μείνει, αν εξαιρέσεις την 4ή του άγιου Λέοντα- δεν θέλει το καλό μας. Αφού πρώτα τα φάγαμε από κοινού τώρα μας βάζει σε δίαιτα, για να μπορούμε μαζί να φάμε κι άλλα.    

Ας σοβαρευτούμε για λίγο όμως γιατί οι καταστάσεις είναι αρκούντως τραγικές, μεγάλη βδομάδα που ναι: Το νέο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι ο προπομπός μιας 20ετούς πανευρωπαϊκής   παρατεταμένης, τρομοκρατικής λιτότητας.

Με στόχο να μετατρέψει την πλειοψηφία των εργαζόμενων σε φτωχούς είλωτες και την μειοψηφία σε αχόρταγους Βεζίρηδες ενός πλούσιου αυτόνομου αλλά όχι ανεξάρτητου «χαλιφάτου» της παγκοσμιοποιημένης αυτοκρατορίας του κεφαλαίου. Που θα είναι  ικανό να παίζει το ρόλο του χωροφύλακα της αυτοκρατορίας, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του.

19/4/11

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΟΧΙ ΑΓΙΟΣ....

Ο ΚΑΡΛΟΣ υπήρξε(είναι) επαναστάτης και ως επαναστάτης έκανε επανάσταση και όπως όλοι οι επαναστάτες δεν ήταν Άγιος... Ζώντας με πάθος τις αντιφάσεις του και τις αντιθέσεις της κοινωνίας που ζει και δρα. Πορεύεται διαμέσου αυτών σε όλη του την ζωή σε κάθε της στιγμή, αποτελώντας μια συγκεκριμένη ατομική συνισταμένη της διαλεκτικής- οντολογικής σχέσης των αντιφάσεων και των αντιθέσεων του προσώπου και της κοινωνίας.   

13/4/11

ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ Ή ΜΕΤΑΜΑΡΞΙΣΜΟΣ


Μια κριτική ματιά στην ιστορία του μαρξισμού...


Μα τι μπορούμε να πράξουμε σε εποχή βαθιάς και πολύμορφης κρίσης. Σε μια εποχή που δεν αντιστοιχεί μια σύζευξη, ενότητα μεταξύ εργατικής τάξης και διανόησης καθώς η πρώτη αποσυντίθεται και η δεύτερη ενσωματώνεται;
Σε μια εποχή μετα-αστική και ταυτόχρονα ούλτρα-καπιταλιστική με πρωτεργάτη την Αμερικάνική Αυτοκρατορία, την πρώτη πραγματικά παγκόσμια αυτοκρατορία; Μια άκρως άθλια κατάσταση πραγμάτων που αδυνατεί να αντιμετωπίσει το εργατικό κίνημα και τα κόμματα της αριστεράς, κοινοβουλευτικά και μη. Είτε στοχεύουν σε μια άλλη κοινωνία, είτε επιζητούν την καλυτέρευση αυτής της υπερκαπιταλιστικής κοινωνίας
Αντιμετωπίζοντας τα εν λόγω ερωτήματα ο φιλόσοφος Κοστάντσο Πρέβε στο βιβλίο του «κριτική ιστορία του μαρξισμού-εκδόσεις κψμ-2010» προχωράει σε μια άκρως αιρετική ερμηνεία της ιστορίας του μαρξισμού. Θεωρώντας πως ο Μαρξισμός ως ένα μίγμα οικονομισμού, ιστορικισμού και πολιτικισμού, μια παραθεολογική - ψευδοθεολογική θα έλεγα καλύτερα- οπτική «επιστημονικής» αλήθειας έχει τελειώσει. Μια διαπίστωση που σε ένα μεγάλο -καθοριστικό θα έλεγα βαθμό- θα με βρει σύμφωνο.

10/4/11

Το «ανοικτό» δημαρχείο των ΜΑΤ

Για τα ζητήματα της Δημοκρατίας στο Δήμο και στους αγώνεςΤελικά το Δημαρχείο «άνοιξε», έτσι ονομάζεται η εικόνα ενός Δημαρχείου ζωσμένου και φυλαγμένου 24 ώρες την ημέρα από τα ΜΑΤ. Αυτή είναι η κομφορμιστική και ταυτόχρονα θλιβερή εικόνα ενός χώρου που οι πολίτες με αμεσότητα έπρεπε να είχαν το πρώτο και το τελευταίο λόγο.

7/4/11

ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Debtocracy by BitsnBytes


Από το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου στο debtocracy.gr, είναι διαθέσιμο το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης.
Οι συντελεστές του Debtocracy συνομιλούν με ορισμένους από τους σημαντικότερους οικονομολόγους, πολιτικούς και δημοσιογράφους που παρουσιάζουν εναλλακτικές ερμηνείες αλλά και προτάσεις για την κρίση δημοσίου χρέους της Ελλάδας και της Ευρωζώνης.
Οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη που υπογράφουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία, παρακολουθούν την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

5/4/11

Το παρόν του κομμουνισμού της «γενικής διάνοιας»


Το παρακάτω κείμενο είναι μια κριτική ματιά στο εισαγωγικό κείμενο στα πλαίσια του πανελλαδικού σώματος του ΝΑΡ για την καπιταλιστική κρίση:   http://nar-krisi.blogspot.com/p/blog-page.html. Το κείμενο βρίσκεται και στο  http://nar-krisi.blogspot.com/p/blog-page_18.html
Όπως όλα τα κείμενα έτσι και το κείμενο εργασίας «καπιταλιστική κρίση και Αριστερά» είναι ένα ανοικτό σύστημα σημείων και σημαινόμενων, ανάγνωσης, μεταφοράς και διαφοράς. Ένα κείμενο ανοικτό σε κάθε μορφή επανανοηματοδότησης και αμφισβήτησης.
Εκκινώντας σαφώς από κοινές αφετηρίες και πολιτικές αναφορές με την λογική του κειμένου θα προσπαθήσω να συνεισφέρω στο επαναστατικό εμπλουτισμό του διαμέσου της παραγωγικής αμφισβήτησης του. Για αυτό το λόγο έχω να επισημάνω τα παρακάτω:

3/4/11

ΚΕΡΑΤΙΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ.....

Από κάθε άποψη ο δρόμος της Κερατιάς είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει ολάκαιρος ο Ελληνικός λαός για να πάρει την υπόθεση της ζωής του στα χέρια του. Για να πάρει πίσω την κλεμμένη αξιοπρέπεια του  

search_query=%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B1&aq=0">http://www.youtube.com/results?search_query=%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B1&aq=0
γιατί "Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από υλικά ονείρων…"
γιατί ουτοπία δεν είναι το αδύνατο αλλά η δυνατότητα


"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"
Loading...
Loading...