26/9/11

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ


ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ  ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!!!!   


Και εν μέσω των διαρκών ηλεκτροΣΟΚ που προκαλεί η χούντα της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ- καταστρέφοντας το παρόν και το μέλλον του εργαζόμενου λαού και των παιδιών του- η γνωστοποίηση του ξεπουλήματος της ΔΩΔΩΝΗΣ ίσως και να φαντάζει παρανυχίδα, μα δεν είναι.

Η ιδιωτικοποίηση της κρατικοσυνεταιριστικής εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί στρατηγική επιλογή μακράς πνοής για το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο στην αγωνιώδη προσπάθεια τους να βγουν από την κρίση, αποδομώντας ολοκληρωτικά τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

23/9/11

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ

Ο Παντελάκης της ΑΤΕ, αυτός ο συνεπής με τα στρατηγικά συμφέροντα της τάξης του αστός, μας προσφέρει μια χρυσή ευκαιρία να δοκιμάσουμε και γιατί όχι να αποδείξουμε πως μπορούμε να πάρουμε τις τύχες της παραγωγής αποκλειστικά στα χέρια μας ...μα στην ΔΩΔΩΝΗ, ναι στην ΔΩΔΩΝΗ, αν όχι στην ΔΩΔΩΝΗ που αλλού...και στην συνέχεια παντού...


  Η χρεωκοπία κτυπάει την θύρα μας για να μην πω πως έχει καθίσει στο σαλόνι μας και τρώγει τις σάρκες μας… Η κυρίαρχη ελίτ και οι ιθύνουσες τάξεις 100% υπεύθυνες για αυτή την κατάντια της χώρας για να γλυτώσουν το τομάρι τους και να κρατήσουν τον πλούτο που συσσώρευσαν από το κόπο του εργαζόμενου λαού επιχειρούν να «σκοτώσουν» ακόμη και τα «ασημικά» για να κρατήσουν τα προνομία τους.

19/9/11

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ


Οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της Ηπείρου πραγματοποιήσαμε στις 15/09/2011 σύσκεψη, με θέμα την κατάσταση που διαμορφώνεται στον πρωτογενή τομέα της περιοχής. Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν και σωματεία εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στον αγροτοδιατροφικό τομέα.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηπείρου βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια τις συνέπειες των συνεχών αντιδραστικών αναθεωρήσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στα πλαίσια της Ε.Ε.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους
ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!

Η βάρβαρη και άδικη επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει τέλος. Κυβέρνηση και τρόικα έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών, των μεγαλοεργοδοτών και εγκληματικοί δήμιοι των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Στον απόλυτο παραλογισμό να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν στους τοκογλύφους δανειστές, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάστακτα μέτρα και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια.
Το θράσος κυβέρνησης και τρόικας είναι απύθμενο, από την μια μειώνουν τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων, συνεχίζουν τις απεριόριστες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, εκποιούν το δημόσιο συσσωρευμένο πλούτο, επεξεργάζονται σε συμφωνία με την ΝΔ, νέα μείωση της φορολογίας των επιχειρηματιών, συνεχίζουν να χαρατσώνουν βάναυσα και άδικα την πλειοψηφία της κοινωνίας. Με τα έκτακτα φοροληστρικά κυβερνητικά και τροϊκανά μέτρα στήνεται η μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, αλλά προστατεύουν και αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο.

14/9/11

Το παΣΟΚ της καταστροφής....

Είναι βέβαιο πως ζούμε πολύ δύσκολές έως τραγικές στιγμές. Είναι ακόμη σιγουρότερο πως μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κατεδαφιστούν τα πάντα για να πάρουμε την 6 δόση μας απειλεί μια ολοκληρωτική κοινωνική και οικονομική καταστροφή.
Είμαστε επιβάτες ενός τραίνου που οδηγείτε στο γκρεμό και εμείς για να σωθούμε θα πρέπει να πάρουμε το τιμόνι στα χέρια και να πατήσουμε φρένο. Και στην συνέχεια να αλλάξουμε ρότα για πολιτείες πιο φιλικές για εμάς και το περιβάλλον.
Η κυβέρνηση ακολουθώντας κατά γράμμα τις λογικές της φασίζουσας λογικής των νεοφιλελευθέρων προκαλεί επανωτά σοκ που τρομοκρατούν τους εργαζόμενους στοχεύοντας στην απονεύρωση τους.
Και δυστυχώς παρ’ όλους τους αγώνες το έχει καταφέρει σε ένα σημαντικό βαθμό. Μόνο που η κρίση έχει τέτοιο βάθος που τα θέλει όλα και πάλι δεν θα τις φτάσουν για να ικανοποιήσει τους πάτρωνες της.
Αυτό έπραξε με το σάλπισμα γενικής επίθεσης σε όλα τα μέσα, αυτό πράττει και με το αντιδραστικό νέο πλαίσιο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό πράττει και με το γεγονός πως δεν δίνει βιβλία στα σχολεία, αναγκάζοντας τους γονείς και τους μαθητές να πληρώνουν φωτοτυπίες, καταργώντας και τυπικότατα με αυτό τον τρόπο την δωρεάν παιδεία7/9/11

ΔΕΘ 2011: ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συμπληρώνονται δυο χρόνια που στα πλαίσια της τότε ΔΕΘ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον νυν πρωθυπουργό έλεγαν πως «λεφτά υπάρχουν». Δύο χρόνια μετά με τις εφαρμοσμένες πολιτικές κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ. αποδεικνύεται πως εννοούσαν ότι τα είχαμε εμείς! Σήμερα όλοι ομολογούν ανοιχτά την ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΟΠΙΑ της πολιτικής τρόικας-κυβέρνησης -εργοδοτών, που βρίσκονται μπροστά στον πανικό που προκαλεί η επιδείνωση της κρίσης διεθνώς με νέα βουτιά στην ύφεση, κραχ στα χρηματιστήρια, με την ολοκληρωτική αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής και του «Μεσοπρόθεσμου», με το χρέος «εκτός ελέγχου» όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία, την Ιταλία, ακόμα και στις ΗΠΑ! Δύο χρόνια μετά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση ΝΔ και ΛΑΟΣ:
  • Καταστρέφει τη δημόσια εκπαίδευση με το νομό-πλαίσιο που ψήφισε στη Βουλή το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, που διαλύει κάθε έννοια μορφωτικού και εργασιακού δικαιώματος, εισάγει δίδακτρα, καταργεί το άσυλο για να επιβάλλει την λειτουργία του με όρους επιχείρησης, ενώ αυταρχικοποιεί τους ρυθμούς σπουδών για τους φοιτητές.
  • Διαλύει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους. Ξεπουλά κοψοχρονιά κάθε δημόσια επιχείρηση, ενώ ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί με φαστ-τρακ διαδικασίες ακόμη και δημόσιες εκτάσεις.
  • Συρρικνώνει καθημερινά το εργατικό εισόδημα. Επιτίθεται σε ότι έχει απομείνει όρθιο στα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ στον ιδιωτικό τομέα η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει χτυπήσει «κόκκινο» και η ανεργία καλπάζει, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανέργους στη χώρα.

Την στιγμή που αφήνουν να εννοηθεί πως σχεδιάζουν την λήψη και άλλων μέτρων:
  • Οι Τράπεζες έχουν ήδη «πριμοδοτηθεί» με περισσότερα από 100 δις ευρώ (όσα δηλαδή μας «χάρισαν» το ΔΝΤ και η ΕΕ!). Μειώθηκε κι άλλο η φορολογία των επιχειρήσεων και η εργασιακή νομοθεσία αλλάζει διαρκώς προς το συμφέρον των εργοδοτών.
  • Το χρέος και το έλλειμμα αυξάνονται με τέτοια ταχύτητα ώστε είναι σίγουρο ότι, αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική, η χώρα θα παραμείνει στον γύψο της «επιτήρησης» για δεκαετίες.
  • Το ύψος των καταθέσεων από έλληνες επιχειρηματίες σε τράπεζες του εξωτερικούαυξάνεται αντίστοιχα με το ύψος του εγχώριου χρέους.

ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν παλεύει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όμως οι πολύμορφοι και μαχητικοί αγώνες το προηγούμενο διάστημα, το κίνημα των πλατειών, μαζί με τα δυναμικά εργατικά και νεολαιίστικα μπλοκ του κινήματος έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε είναι ο ανυποχώρητος, ενωτικός αγώνας. Οι καταλήψεις στις σχολές, οι νέες συγκεντρώσεις στις πλατείες, η πανελλαδική κινητοποίηση στη ΔΕΘ είναι μόνο η αρχή για ένα φθινόπωρο μάχης ενάντια στα πολλαπλά μνημόνια της κυβέρνησης και της Τρόικας, σε πλήρη ρήξη με την ΕΕ και τις βάρβαρες πολιτικές της. Μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση και όσοι την υποστηρίζουν, μέχρι να επιβληθεί μια άλλη πολιτική που θα είναι βασισμένη στις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας και όχι στην «εξυπηρέτηση» του ληστρικού χρέους.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗ «ΧΟΥΝΤΑ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ- ΔΝΤ- ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/09
17:00- ΚΑΜΑΡΑ
18:30 στο ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ με τους αγανακτισμένους
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας

5/9/11

"ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ"

Όλοι εμείς τα εκατομμύρια των εξεγερμένων, των οργισμένων, των αγανακτισμένων που συναντηθήκαμε στους δρόμους και τις πλατείες της Γης το καλοκαίρι του 2011 πλέον ξέρουμε καλά που μας οδηγούν τα Κοινοβούλια και οι Εταιρίες. Ο εξευτελισμός της εργασίας, το ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου, η καταστροφή του Πλανήτη, ο πόλεμος και τα σύνορα, η ανισότητα, η μαζική αποβλάκωση και η εκμετάλλευση μετατρέπουν την κοινωνία σε στρατόπεδο συγκέντρωσης για υπάκουους, «ευέλικτους» και υπνωτισμένους δούλους. Σημεία τομής ανάμεσα στον κόσμο των Δούλων και τον κόσμο της Ελευθερίας είναι όλες μας οι ανάγκες και όλες μας οι επιθυμίες που ενώ για εμάς είναι πηγές χαράς, αγάπης, συμβίωσης και αδελφοσύνης, για τους νόμους του Κράτους και της Αγοράς είναι απλά εμπορεύματα και πηγές κέρδους. Η Υγεία, το Νερό, η Εκπαίδευση, το Ηλεκτρικό Ρεύμα, η Κοινωνική Κουλτούρα, η Τέχνη, η Πληροφορία, η Επικοινωνία, το Φυσικό Περιβάλλον, η Κατοικία, ο Δημόσιος Χώρος καθώς γίνονται πεδία εμπορευματοποίησης και εκμετάλλευσης γίνονται και πεδία Κοινωνικού Πολέμου.
γιατί "Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από υλικά ονείρων…"
γιατί ουτοπία δεν είναι το αδύνατο αλλά η δυνατότητα


"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"
Loading...
Loading...