31/12/11

ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

29/12/11

Τα σκοτεινά(;;;) Γιάννενα του 80

Στην μνήμη της Λουκίας Ρικάκη που χάθηκε πριν από 2 μέρες. Ήταν η δημοσιογράφος που έκανε το ρεπορτάζ και της στοίχισε την θέση στη κρατική ΕΡΤ

27/12/11

"ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" : ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ


Από αύριο Τετάρτη το "δώσε"
Παρασκευή - Σάββατο το "πάρε"...ό,τι θέλεις φέρνεις - ό,τι θέλεις παίρνεις

ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ

Παρασκευή 30/12 11πμ - 6μμ και Σάββατο 31/12 10πμ - 1μμ

στην "ΟΑΣΗ"

Στην εκδήλωση αυτή κάθε συμπολίτης και συμπολίτισσα , από την Τετάρτη 28/12 1μμ-4μμ στην "ΟΑΣΗ", θα μπορεί να προσφέρει ό,τι θέλει (κυρίως βιβλία, στολίδια, ρούχα πλυμμένα, CD, DVD, παπούτσια, αντικείμενα οικιακής χρήσης, εργαλεία κ.ά.)

Την Παρασκευή και το Σάββατο όλες οι προσφορές θα εκτεθούν και θα μπορεί καθεμιά και καθένας να πάρει ελεύθερα ό,τι χρειάζεται.

Ελπίζουμε ότι οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες θα αγκαλιάσουν αυτήν την πρωτοβουλία και θα συμμετάσχουν στις προσφορές αλληλεγγύης, τόσο αναγκαίας στην εποχή μας.Αλληλέγγυοι Γιαννιώτες Πολίτες

22/12/11

ΑΠΟΨΕ 9μμ στο "ΕΝΑΣΤΡΟ"- «ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Όποια κι όποιος μπορεί, δεν πρέπει να λείψει απόψε για την τελική
προετοιμασία του "χαριστικού παζαριού αλληλεγγύης".
Παραθέτουμε περίληψη όσων συζητήθηκαν στην προηγούμενη συνάντησή μας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
«ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Φέρτε ό,τι θέλετε να προσφέρετε, πάρτε ό,τι χρειάζεστε

Απόσταγμα συνάντησης
για τη διοργάνωση παζαριού αλληλεγγύης στην "ΟΑΣΗ"
ή/και στην κεντρική πλατεία στα Γιάννενα, αναλόγως καιρού

Πότε θα γίνει:
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, 11πμ-7μμ
Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, 10πμ-1μμ (και βλέπουμε...)

Πότε μαζεύουμε υλικά (στην "ΟΑΣΗ"):
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου
Κάθε ημέρα 1-4 το μεσημέρι
Αποθηκευτικός χώρος: Υπηρεσιακό γρ. Δημ.Συμβ. Χρ. Μαντά, στην Πυρσινέλα
{και ταυτόχρονη καθαριότητα "ΟΑΣΗΣ"}

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ:
Βιβλία, στολίδια, ρούχα (πλυμμένα), CD, DVD, παπούτσια, αντικείμενα
οικιακής χρήσης και εργαλεία - Επιζήτηση προσφορών "εκτός μόδας" από
καταστήματα

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ:
Πάγκοι-τραπέζια, τραπεζομάντηλα, χάρτινες σακούλες, κρεμάστρες,
σκοινί, χαρτόκουτα, καθαριστικά, ίσως κάποιο νάϋλον (θα φέρει η Έλλη)

21/12/11

ΕΘΝΙΚΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ;;

"Περί έλλειψης εθνικής ανεξαρτησίας"
Ένα αρκετά ενδιαφέρον βιντεάκι από την πλευρά του ΚΚΕ που επιχειρεί να αντικρούσει την ευρέως διαδεδομένη άποψη περί έλλειψη εθνικής ανεξαρτησίας. Μια άποψη που αναπαράγει και ενισχύει τις λογικές της εξάρτησης του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού.
Όμως το βίντεο αντικρούοντας την άποψη της απουσίας της εθνικής ανεξαρτησίας βάζει ζήτημα λαϊκής κυριαρχίας ανάγοντας την κυρίαρχη αντίθεση κεφάλαιο-εργασία στην δευτερεύουσα αντίθεση μονοπώλια-λαός, που τείνει να συσκοτίζει την κυρίαρχη αντίθεση.
Ταυτόχρονα δεν βάζει ζήτημα εξόδου από την ΕΕ που στις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί παρά να αποκτήσει αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο καθώς η κυρίαρχες δυνάμεις των εθνικών καπιταλιστικών ελίτ βγαίνουν κερδισμένες από την αντικειμενικά άνιση συνεργασία με τις δυνάμεις των Μαρκοζί. Και αυτό το πράττει γιατί δεν θεωρεί την συγκυρία αντικειμενικά προεπαναστατική, έτσι δεν βάζει ζήτημα- με συγκεκριμένους τρόπους- εξουσίας, ούτε καν αυτής της ρεφορμιστικής λαϊκής εξουσίας. Μιας λαϊκής εξουσίας που στέφεται ενάντια στα μονοπώλια και όχι ενάντια στην συνολική κεφαλαιακή σχέση.
Ναι με μια έννοια μπορεί να πει κανείς πως διαρθρώνεται ένα ζήτημα μιας διαλεκτικής εθνικού-ταξικού στο βαθμό που εκχωρείται σε υπερεθνικά κέντρα τομείς της εθνικής διακυβέρνησης, δίχως όμως το εθνικό να ηγεμονεύει επί του ταξικού. Διότι η εκχώρηση συμβαίνει για να ενισχυθεί η ντόπια εθνική αστική τάξη απέναντι στον εσωτερικό εχθρό.
Άρα τα όποια «εθνικά ζητήματα» δεν πρόκειται να τα λύσει ένα εθνικό απελευθερωτικά μέτωπο, ένα ΕΑΜ αλλά ένα ταξικό εργατικό μέτωπο στην κατεύθυνση της αντικαπιταλιστικής επανάστασης και της κοινωνικής καθολικής απελευθέρωσης με την οικοδόμηση κομμουνιστικών κοινοτήτων εθνικά-περιφερειακά, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια.

20/12/11

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΚάποιοι "Πολίτες για την ΟΑΣΗ" αλλά και από την "ΠΛΑΤΕΙΑ" αποφασίσαμε να διοργανώσουμε, όπως άλλωστε έγινε και γίνεται σε κάμποσες άλλες πόλεις, ένα χαριστικό "παζάρι" τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς.

Για τον σκοπό αυτό θα {ξανα}συναντηθούμε στο "ΕΝΑΣΤΡΟΝ", στην αρχή της λεωφ. Δωδώνης, την Πέμπτη 22/12 στις 9μμ.

Στην εκδήλωση αυτή, που την ονομάσαμε "ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" κάθε συμπολίτης και συμπολίτισσα θα μπορεί να προσφέρει ό,τι θέλει (κυρίως βιβλία, στολίδια, ρούχα πλυμμένα, CD, DVD, παπούτσια, αντικείμενα οικιακής χρήσης, εργαλεία κ.ά.) και να πάρει ελεύθερα ό,τι χρειάζεται, χωρίς το "πάρε" να έχει ως υποχρέωση το "δώσε"...

Ελπίζουμε ότι οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες θα αγκαλιάσουν αυτήν την πρωτοβουλία και θα συμμετάσχουν στις προσφορές αλληλεγγύης, τόσο αναγκαίας στην εποχή μας.

19/12/11

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Πληρώσαμε την ανάπτυξή τους – να πληρώσουν τη κρίση τους

συνάδελφοι  απολύθηκαν τις τελευταίες μέρες από την BASF τη ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ στη περιοχή μας αλλά και σε άλλες περιοχές.
Δεν είναι οι μοναδικές που έχουν γίνει μέχρι τώρα και έρχονται να προστεθούν στη απλήρωτη εργασία σε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στη περιοχή μας αλλά και στις απολύσεις συμβασιούχων στη δημόσια διοίκηση.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία από τον εφιάλτη της ανεργίας και την ανασφάλεια
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία από την εργοδοτική-διευθυντική αυθαιρεσία, την απόλυση και την ταυτόχρονη πρόσληψη προσωπικού με μπλοκάκια( ως επιχειρηματίες γαρ), πιο φτηνών  για τον εργοδότη, με κουτσουρεμένα δικαιώματα και χαμηλές απαιτήσεις,!

18/12/11

Το αλληλέγγυο πεδίο σε αναζήτηση και πειραματισμό


http://argiros.net/?p=2592

Έπρεπε να το περιμένουμε πως μετά την εκκλησία, τους δήμους -βεβαίως, βεβαίως- κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη θα «πουλούσαν» και οι εθνικιστές,  ακροδεξιοί και όχι μόνο.   Διαβάζουμε ανακοίνωση του πατριωτικού μετώπου: «Ανταλλακτήριο αγροτικών και ελληνικών προϊόντων. Ένα ακόμη βήμα για την ανακούφιση του Λαού μας: Ολοκληρώνεται το Ανταλλακτήριο αγροτικών και ελληνικών προϊόντων. Καλούνται εθελοντές/αγρότες/καταναλωτές να στηρίξουν/βοηθήσουν/στελεχώσουν τον αγώνα μας ώστε να μην πεινάσει κανείς, στις σκοτεινές εποχές που βιώνουμε και στις σκοτεινότερες που έρχονται.( http://diaggeleas.wordpress.com/2011/11/30/%CF%8
0%CE%B1%CF%84%CF%81%CE
%B9%CF%89%C
%CF%8C%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%
BF%CE%B1F%84%CE%B9%CE%BA
%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1
%CE%BA%CF%
84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%81/)
Ναι καλά διαβάζουμε. Το πατριωτικό μέτωπο  ανοίγει

κοινωνικό συνεταιρισμό και ανταλλακτήριο, φυσικά και δεν υπάρχει καμία αυταπάτη, μόνο για τους Έλληνες και όχι για τους μετανάστες, δεν θα μπορούσαμε και τίποτε καλύτερο από το πατριωτικό μέτωπο.

14/12/11

Πρόταση δημιουργίας Αντιπολεμικού Αντιμιλιταριστικού Αντιεθνικιστικού Συντονισμού


Πρόταση δημιουργίας Αντιπολεμικού Αντιμιλιταριστικού Αντιεθνικιστικού Συντονισμού (Ανοικτή σύσκεψη την Τετάρτη 21/12, στις 7.00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο, κτίριο Γκίνη)
Συνειδητοποιώντας ότι στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να γαλουχήσουν με ακραίες μεθόδους και εθνικιστική προπαγάνδα τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να είναι προετοιμασμένοι για θερμά πολεμικά επεισόδια που θα προκαλέσει ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Τουρκίας, για την συμμετοχή τους στις δολοφονικές αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, αναλαμβάνοντας επίσης ρόλο Απεργοσπάστη και αποστολές Καταστολής των κοινωνικών κινημάτων. Καλείται σε «εθνικές ενότητες», να υποταχθούμε δηλαδή στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα της πραξικοπηματικής συγκυβέρνησης  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, του κόσμου του πλούτου, των ΜΜΕ και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ. Καθώς σε κάθε μεγάλη απεργία απειλούμαστε με την έξοδο του Στρατού στους δρόμους, την αποστολή της Ευρωαστυνομίας., ενώ το ΝΑΤΟ σχεδιάζει στρατιωτική επέμβαση εναντίον κοινωνικών εξεγέρσεων.

Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ


Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, μάλλον δεν είναι,  αλλά λίγο προτού ξεσπάσει μια οικονομική κρίση, σε αντίθεση με ένα οικονομίστικο μοντέλο ξεσπά μια κοινωνική εξέγερση, ίσως και σαν προοίμιο αυτών που έρχονται.
Εξέγερση με υποκείμενο όχι γενικά και αόριστα τον λαό ή τους εργαζόμενους αλλά την νεολαία, ίσως γιατί αυτή έστω και ασύνειδα αποτελεί πάντα τον ευαίσθητο πομπό και δέκτη τεκτονικών αλλαγών που αφορά και την ζωή του…

7/12/11

Ελλάδα, Δεκέμβρης 2008: To προλεταριάτο έδειξε το δρόμο… – ICG


Ελλάδα, Δεκέμβρης 2008
Το προλεταριάτο έδειξε στο παγκόσμιο προλεταριάτο τον ουσιαστικό δρόμο που πρέπει να πάρει – ICG
Η συνθήκη για μια νικηφόρα εξέγερση είναι το γεγονός ότι εξαπλώνεται” [2]
Όπως δείξαμε στο πρώτο μέρος αυτού του άρθρου, η διεθνής προλεταριακή εξέγερη ενάντια στον παγκόσμιο καπιταλισμό συνεχίζει να εκτυλίσσεται τους τελευταίους μήνες, καθώς η αστική κοινωνία συνεχίζει να επιβάλλει τις καταστροφικές συνθήκες της ωθώντας στη φτώχεια τον πληθυσμό του πλανήτη. Εξέγερση που εκφράστηκε μέσα απ’ τους αγώνες των φυλακισμένων, των μεταναστών χωρίς χαρτιά, των φοιτητών, των περιθωρειοποιημένων. Αυτοί, κράτησαν αρκετούς μήνες, μέχρι τη γενίκευση του αγώνα τον Δεκέμβρη του 2008. Με τον τρόπο αυτό, προείκαζαν το τί μπορεί και μέλει να συμβεί σε άλλες χώρες, ενώ έδιναν το στίγμα του δρόμου που πρέπει να ακολουθηθεί. Μ’ άλλα λόγια, αυτό το διεθνές και διεθνιστικό εγχείρημα κατά του καπιταλισμού κέρδιζε συνεχώς έδαφος στην Ελλάδα, μέχρι τη σαρωτική εξέγερση του Δεκέμβρη, που πυροδοτήθηκε απ’ τη δολοφονία του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου από τους ένοπλους μπράβους αυτού του άθλιου κοινωνικού συστήματος.

6/12/11

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ελληνικής χαλυβουργίας

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 200/623301-52 IBAN: GR 40 0110 2000 0000 2006 2330 152 BIC or Swift Code : ETHNGRAA ( Bank Identifier Code ) Κάτοχος : Λιάκος Δημήτρης ( μέλος Δ.Σ. Σωματείου ) οι 400 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής είναι σε απεργία για 32η μέρα, για όποιον μπορεί και θέλει να βοηθήσει.

Ακολουθεί ένα κείμενο υπογραφών 

4/12/11

ΑμεΑ: Από το περιθώριο στην απελευθέρωσηhttp://argiros.net/?p=2555Το να είσαι ΑμεΑ, δηλαδή άτομο με αναπηρία, και όχι άτομο με ειδικές ανάγκες-ειδικές ανάγκες έχει ο καθένας μας- είναι μια κατάσταση που δεν επιλέγουμε. Συμβαίνει για το χι, ψι λόγο και καθορίζει αρνητικά εκ πρώτοις άποψης το μετέπειτα βίο.
Ταυτόχρονα και μιλώντας από εμπειρία είναι μια πολύ ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα βιοπολιτική συνθήκη που συναισθηματοποιεί τόσο τις ατομικές πορείες μας όσο και τις κοινωνικές σχέσεις. Αν το θέσω πιο απλά αυτή η τόσο ενδιαφέρουσα βιοπολιτική συνθήκη μας κάνει πιο καλούς ανθρώπους, πιο ευαίσθητους ανθρώπους, πιο ανθρώπους. Που όμως σε συνθήκες κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής κρίσης, σε συνθήκες μιας βαθιάς συστημικής παρακμής η εν λόγω βιοπολιτική συνθήκη της συναισθηματικοποίησης του βίου είτε μπορεί να ατσαλώσει το υποκείμενο ΑμεΑ, είτε μπορεί να συντρίψει…
γιατί "Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από υλικά ονείρων…"
γιατί ουτοπία δεν είναι το αδύνατο αλλά η δυνατότητα


"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"
Loading...
Loading...