30/5/12

Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!"


Το συγκλονιστικό άρθρο για την Ελλάδα της γαλλικής εφημερίδας Liberation

"Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

28/5/12

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ- ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΞΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣΤην ίδια στιγμή που αστικό μπλοκ εξουσίας-ΕΕ-ΔΝΤ εξαπολύουν βάρβαρη επίθεση εναντίον των εργαζομένων και του λαού, καταργούν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και διαλύουν ό,τι είχε απομείνει από το κράτος πρόνοιας, επιλέγουν να εντείνουν και την επίθεσή τους εναντίον του πιο ‘’ευάλωτου’’ κομματιού της εργατικής τάξης, επιδιώκοντας εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών εργατών.  Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες επιχειρήσεων ‘’σκούπα’’ από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς με το πρόσχημα της υγειονομικής βόμβας και της αυξανόμενης εγκληματικότητας. 

Συγκεκριμένα, οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα προσπάθησαν επανειλημμένα να εισβάλουν σε κτίριο που έμεναν μετανάστες, ενώ στα Γιάννενα ξημερώματα της 26ης Μάη, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν σε κτίρια όπου διαμενουν μετανάστες στην οδό  Γ.Παπανδρέου. Είναι λοιπόν εμφανές ότι δεν πρόκειται για  «φαινόμενα» που οφείλονται σε ειδικές συνθήκες, αλλά για ένα βασικό χαρακτηριστικό του ολοκληρωτικού καπιταλισμού που έχει μόνιμα χαρακτηριστικά.

Η ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…..


Η κυρίαρχη εμμονή των μεγάλων αφεντικών και των ντόπιων εθελόδουλων πολιτικών δυνάμεων στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου οδήγησε την χώρα ξανά στις εκλογές.
Από μια άποψη δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά, όπως είναι δομημένη εντός του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής η ΕΕ δεν μπορεί να βελτιωθεί, να αλλάξει.  Πρόκειται για ένα μηχανισμό που απαλλοτριώνει πλούτο από τα λαϊκά- εργατικά στρώματα, καθώς και από τις χώρες του νότου και τα μεταβιβάζει στις πλούσιες χώρες του βορρά.
Άρα η μόνη λύση είναι η καταστροφή αυτού του μηχανισμού και η αποδέσμευση από την ΕΕ για να αποτραπεί την περαιτέρω καταστροφή της χώρας μας και των εργαζομένων.
Το 2010 το συνολικό ΑΕΠ της χώρας αναλογούσε σε ένα ετήσιο εισόδημα που ξεπερνούσε τα 23000 ευρώ ανά κάτοικο, δηλαδή παραπάνω από  1800 μηνιαίως. Η Ελλάδα από τότε έχει πρωτοφανή συρρίκνωση του ΑΕΠ που ξεπερνά τα 25% και η καταστροφή έχει ακόμη μέλλον, αν παραμείνουμε στο μνημόνιο, στην ΟΝΕ και στο ευρώ.  Ο οικονομικός, κοινωνικός και εθνικός μαρασμός καθώς και ο κοινωνικός εκφασισμός βρίσκεται μπροστά μας.

26/5/12

σκούπα μεταναστών στα Γιάννενα....


ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


Την Πεμπτη 24 Μαιου, ένα συνεργειο της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Χατζηκώστα τοποθετησε λαμαρίνες στα παραθυρα του πρωην εγκατελλελειμένου κτιρίου που βρίσκεται δίπλα απο την Νοσηλευτική σχολή στον χώρο του παλιου Χατζηκώστα. Στο κτίριο αυτό, καθώς και σε αλλα κοντα σε αυτό, κατοικούν άνθρωποι. Η διοικηση του Νοσοκομείου τους εδωσε την εντολή αυτή ωστε το κτίριο να σφραγιστεί σταδιακά, να αποχωρήσουν οι μετανάστες απο αυτό, ειδαλλως θα το εκκενώσει η αστυνομία. Στην απόφαση αυτή εμπλεκεται και η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Σχολής του παλιου Χατζηκώστα.

Ζούμε σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ντόπιοι και μετανάστες, αντιμετωπίζουν δυσκολίες επιβίωσης λόγω οικονομικών συνθηκών. Οικονομικές συνθήκες που δεν προκαλεσαν οι ιδιοι, αλλα όσοι κατέχουν την εξουσία τους οποίους προφανώς συμφερει πολιτικά, να στρεψουν όλα τα προβλήματα της ανεργίας, της εγκληματικότητας, της κρίσης, στο πιο αποκλεισμένο και υποτιμημένο κομματι της κοινωνίας, τους μετανάστες. Αυτο τον κανιβαλισμό, του να στρέφονται οι εκμεταλλευόμενοι ο ένας εναντιον του άλλου, τροφοδοτούν πολλά ΄΄φυντάνια΄΄ της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, τα οποία μπορει να εκφράζονται απο πολλές διαφορετικές μπάντες, και μπορει να είναι πολιτικοί, δημοσιογραφοι, φασίστες, που στοχευουν όμως όλοι σε ενα πράγμα: την διάχυση του ρατσισμού στην κοινωνία, την επικρατηση του φόβου, τον εκφασισμό. Δημοσιευματα τοπικών εφημερίδων έγραφαν ξαφνικα ΄΄Οι αλλοδαποι κατελαβαν την πολη μας΄΄. Στην Πατρα, μετα το γεγονός της δολοφονίας του Δ.Λαζανά ,χρυσαυγιτες επιτεθηκαν σε χώρο που εμεναν μετανάστες λες και οι τελευταιοι διέπραξαν το εγκλημα απο κοινου παραπέμποντας στις ναζιστικής εμπνευσης εφαρμογες της συλλογικής ευθύνης. Το κρατος και οι φασίστες στοχοποιούν τα ευκολα θύματα. Η υπόλοιπη κοινωνία να μην τους ακολουθήσει.

Όσο κομματια του ντόπιου πληθυσμου αλλα και των μεταναστών εξαθλιώνονται, τόσο γίνονται πιο ευαλωτα στα διαφορα κυκλωματα που το ίδιο το κρατος και οι φορεις του στελεχωνουν και οργανώνουν. Απο την μεριά μας στρεφόμαστε εναντια στην εκμεταλλευση ανθρωπου απο ανθρωπο, όποιας εθνικότητας κι αν είναι αυτοι που την ασκούν . Οι περισσότεροι μεταναστες αλλωστε που βρίσκονται εδω, προσπαθούν απλώς να διαφυγούν απο την χώρα, αλλα οι Διεθνείς Συνθήκες που έχει υπογραψει και το ελληνικό κρατος, δεν τους το επιτρεπουν (βλ. Δουβλίνο ΙΙ).

25/5/12

ΚΡΙΜΑ ΣΎΝΤΡΟΦΟΙ….


Μετα την διαρκή και καθημερινή σχεδόν επίθεση ενάντια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ  από τις γραμμές του «Ρ»- μια επίθεση πολιτική μα ανούσια-  ήρθε η λεκτική και σχεδόν  τραμπούκικη επίθεση σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  που παρακολουθούσαν εψές βράδυ την ανοικτή εκδήλωση του ΚΚΕ  στην κεντρική πλατεία.
Μα τον θείο Λένιν δεν θέλει κόσμο στις εκδηλώσεις του το ΚΚΕ ή πρέπει να έχουν συμπληρώσει βιογραφικό στο κόμμα  για να παρακολουθήσουν τις ανοικτές  εκδηλώσεις του..;;
Σύντροφοι συγνώμη μα η εν λόγω συμπεριφορά δεν εξηγείτε πολιτικά, αλλά μόνο ψυχολογικά για να μην πω ψυχιατρικά…και λυπάμαι πολύ για αυτό…
όχι γιατί πιστεύω πως μπορούμε να τα βρούμε στα μέτωπα πολιτικά ή κοινωνικά, αλλά γιατί αυτό που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει την αριστερά και δη την κομμουνιστική αριστερά είναι ο πολιτισμός,, ένας πολιτισμός ανοικτός, καινοτόμος, επαναστατικός και όχι μια συμπλεγματική συμπεριφορά που βλέπει παντού εχθρούς, ρουφιάνους και προβοκάτορες….

Μέχρι που θα πάει η απελπισία?


Τραγικό τέλος στη ζωή του και τη ζωή της μητέρας του έδωσε 60χρονος, πέφτοντας από την ταράτσα πενταώροφης πολυκατοικίας όπου διέμεναν, στη συμβολή των οδών Ακομινάτου και Παλαιολόγου στο κέντρο της Αθήνας.
Πρόκειται για μια 90χρονη γυναίκα και τον 60χρονο γιο της, άνεργο μουσικό, οι οποίοι έμεναν σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας. Για τους λόγους του τραγικού συμβάντος διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί σημείωμα που να εξηγεί τις αιτίες.
Ωστόσο, ο 60χρονος είχε αναρτήσει νωρίτερα κείμενο σε μπλογκ του διαδικτύου, όπου ανέφερε ότι:«ζω πια συνέχεια, μια ζωή δράμα» και εξηγούσε ότι φρόντιζε 20 χρόνια τη μητέρα του που είχε αλτσχάιμερ και άλλα προβλήματα υγείας, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και είχε φτάσει σε αδιέξοδο.

24/5/12

Η ελληνική γοητεία του φασισμού

Πώς τα ελληνικά media έχουν θολώσει από τη χρυσαυγίτικη προπαγάνδα.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟ

Έγραψα ένα άρθρο στο lifo.gr για την υπερπροβολή της Χρυσής Αυγής στα media. Υποστήριξα ότι αυτή δεν γίνεται μόνο από περιέργεια και φόβο, αλλά επίσης από δέος και ηδονοβλεπτική τάση. Θα έπρεπε να προσθέσω κάτι ακόμα: δεν μπορείς να συζητάς μ’ έναν φασίστα - γιατί αυτός εκφράζει ένστικτα, ενώ εσύ πνεύμα. Στο μπρα ντε φερ των media δεν υπάρχει περίπτωση το πνεύμα να κερδίσει τις εντυπώσεις απέναντι στο θριαμβικό κτήνος του αυτονόητου. Το εμβατήριο δημιουργήθηκε για να υπερκαλύπτει τις σονάτες.
Δεν άργησα να το επιβεβαιώσω στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη (που χτύπησε πρωτοφανή νούμερα). Ο φασίστας μίλαγε σβέλτα, άμεσα, έξυπνα, οι Αριστεροί χαμένοι στη μετάφραση. Αυτός ήταν το νέο πράγμα, το ξεδιάντροπα ειλικρινές, το προκλητικά απενοχοποιημένο - οι άλλοι ήταν σαν μαραμένοι από τον πολύ στοχασμό. Είχα δει ξανά το έργο: όταν επέλαυνε το λάιφσταϊλ του «Κλικ». Και είχα γράψει τότε ένα ανάλογο κομμάτι στην «Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Η γοητεία του Κακού».

18/5/12

collective may saturday!


Αυτό το Σάββατο 19 Μαΐου από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι
στην ΟΑΣΗ μαζεύουμε προσφορές για το παζάρι αλληλεγγύης
«Άμα θέλεις φέρνεις ό,τι θέλεις παίρνεις» ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ
Κάθε συμπολίτης και συμπολίτισσα μπορεί να προσφέρει ό,τι θέλει (κυρίως βιβλία, στολίδια, ρούχα πλυμμένα, CDDVD, παπούτσια, αντικείμενα οικιακής χρήσης, εργαλεία κ.ά.)
Κι όπως κάθε τελευταίο Σάββατο του μήνα, στις 26 Μαΐου, στην ΟΑΣΗ-ΠΛΑΤΕΙΑ,
θα γίνει το παζάρι αλληλεγγύης.
Ανταλλάσσουμε, χαρίζουμε, άμεσα, με αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση μεταξύ μας.
Χωρίς το χρήμα να είναι μέσο για περισσότερο κέρδος, αλλά ένα απλό εργαλείο ανταλλαγής. Φέρνω, φέρνεις, παίρνω, παίρνεις, ειδικά αυτή την εποχή.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΟΑΣΗ

17/5/12

Για τον κ.Τσίπρα και την πρόταση του για τον κ.Αρσένη


Πάνος Ντούλας
Αχαρνές
16-05-2012
pandou.paron@gmail.com

Αυτή η ιστορία με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα που πρότεινε τον Αρσένη(!!!!), έστω και για υπηρεσιακό πρωθυπουργό ενός μήνα, με αηδίασε σήμερα, μέρα φοιτητικών εκλογών κιόλας.

Αυτός ο άνθρωπος κατέστρεψε μια ολόκληρη γενιά παιδιών ισοπεδώνοντας την εφηβεία τους. Εγώ έδωσα 4 ενώ η αδερφή μου κι άλλα 100.000 παιδιά έδωσαν 28 μαθήματα πανελλαδικών στη Β’ και Γ’ Λυκείου!!!

Με τον Άσιμο ή με το Γεράσιμο;


Κάποια πράγματα αποτυπώνονται πολύ βαθιά μέσα σου.
Εσύ που είδες το κτίριο του Εξεταστικού Κέντρου θεόρατο μπροστά σου να σε συνθλίβει… που σου είπαν ότι στα μάτια των παλιών συμφοιτητών σου πρέπει να δεις έναν αντίπαλο…
Αυτός που είδε σε μια νύχτα το πτυχίου του από εργασιακή διασφάλιση να γίνεται εισιτήριο για ένα διαγωνισμό…
Εκείνοι που μάτωσαν από το ξύλο μπροστά στο Εξεταστικό του ΑΣΕΠ γιατί τους κλέβανε τη ζωή…
Μπορούν να ξεχάσουν το όνομα Αρσένης;
Κάποια πράγματα αποτυπώνονται πολύ βαθιά μέσα σου. Εκτός και αν δεν ήσουν εκεί, εκτός και αν είσαι απλά ένας ψυχρός υπολογιστής, που μετράει ±5 και διατείνεσαι ότι έτσι θα αλλάξεις τον κόσμο.
«Ή αυτοί ή εμείς» έλεγες προεκλογικά κ. ΣΥΡΙΖΑ. Δε μας είπες όμως ότι στο εμείς είναι και ο Γεράσιμος Αρσένης. Δεν είναι φάουλ. Είναι γκολ στο τέρμα της συλλογικής μνήμης του λαού και του εκπαιδευτικού κινήματος. Λέγεται ότι όλα τα υποκείμενα από τη στιγμή που συγκροτούνται διαμορφώνουν και μια σχέση με το παρελθόν. Λέγεται επίσης ότι η μάχη για το παρελθόν είναι μάχη για το μέλλον. Ρίξατε δυστυχώς και σεις στη μάχη μια εικόνα από το μέλλον… (σας).


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

15/5/12

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Ναι ο ελληνικός λαός  κινήθηκε δυναμικά και σαν τεκτονική πλάκα προκάλεσε ένα πραγματικό σεισμό στις εκλογές της 6 Μάη. Προκαλώντας τον θαυμασμό των ευρωπαίων εργαζόμενων και τον τρόμο των ελίτ. Σίγουρα οι εκλογές δεν αλλάζουν ριζικά τα πράγματα μα εκφράζουν οι δημιουργούν γεγονότα που επηρεάζουν οι κοινωνικές εξελίξεις, τους κοινωνικούς αγώνες και την ταξική πάλη. Κάτι που συνέβη με τις εκλογές στις 6 ΜΑΗ.
Ταυτόχρονα όμως πρέπει να επισημάνουμε πως  δεν  κινήθηκε με όρους αυτοσυνειδησίας, με ηγεμονική την τάση χειραφέτησης,  αλλά με κυρίαρχη  την τάση χειραγώγησης. Δεν κινήθηκε δηλαδή  όπως θα το ήθελαν οι  ριζοσπαστικές, αντικαπιταλιστικές, αντισυστημικές συνιστώσες αλλά αντιφατικά και κατά συνέπεια διαλεκτικά με την τάση της χειραγώγησης και χειραφέτησης να αλληλοδιαπλέκονται.

Κουσουμβρής:"Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής"


Στα παρακάτω λινκ μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε το βιβλίο του πρώην χρυσαυγίτη Χάρη Κουσουμβρή "Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής" που εκδόθηκε απο τις εκδ. Έρεβος (2004).
Στο βιβλίο γίνεται μία αυτοβιογραφική αναφορά του Κουσουμβρή για τις σχέσεις του με την ΧΑ, η οποία ξεκινά το 1990, διανύει μία περίοδο 12 περίπου ετών που ταγμένος με στρατιωτική πειθαρχεία στη νεοναζιστική οργάνωση συμμετείχε σε όλες τις "μεγάλες" στιγμές της (μακεδονικό, βορειοηπειρώτικο, σερβοβοσνιακός πόλεμος, Ίμια κλπ.) και φτάνει στην υπόθεση του Περίανδρου (Αν. Ανδρουτσόπουλος) και φυσικά στις δικές του περιπέτειες με την δικαιοσύνη που τον αναγκάζουν να αναθεωρήσει τις απόψεις του για το ποιόν του Αρχηγού και εν γένει της οργάνωσης.
Πισώπλατα καρφώματα, ρουφιανιλίκια και εσωτερικές εκκαθαρίσεις. Μέσα από ένα πλήθος στοιχείων από το εσωτερικό της οργάνωσης αποκαλύπτει τη σχέση του Μιχαλολιάκου - του αδιαμφισβήτητου Αρχηγού - με την αστυνομία, τις μυστικές υπηρεσίες και μεγάλα κόμματα της εποχής από τα τέλη της δεκαετίας του '70 (μετά την πρώτη σύλληψή του για βομβιστικές επιθέσεις), καθώς και για το ρόλο της ΧΑ ως παρακρατική χείρα βοηθείας.
Το βιβλίο είναι γραμμένο από έναν απογοητευμένο πρώην χρυσαυγίτη και ως τέτοιο πρέπει να διαβαστεί. Με έντονο κριτικό βλέμμα και με σφιγμένο το στομάχι για την αηδία που δημιουργεί η διείσδηση στα έσω της νεοναζιστικής φιδοφωλιάς.


www.mediafire.com/?3u3da57cuu8n813


http://www.scribd.com/doc/53789478/%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%97%CE%A3-%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%92%CE%A1%CE%97%CE%A3-%CE%93%CE%9A%CE%A1%CE%95%CE%9C%CE%99%CE%96%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A3-%CE%A4%CE%9F-%CE%9C%CE%A5%CE%98%CE%9F-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%A7%CE%A1%CE%A5%CE%A3%CE%97%CE%A3-%CE%91%CE%A5%CE%93%CE%97%CE%A3


11/5/12

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


Ανακοίνωση – κάλεσμα

συντονιστικού πρωτοβάθμιων σωματείων Ιωαννίνων


Καλούμε τη Τρίτη 15/5 και ώρα 7μμ ΔΣ του εργατικού κέντρου, νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και όλα τα ΔΣ των σωματείων της περιοχής σε έκτακτη σύσκεψη με τα παραπάνω θέματα.
Καλούμε όλους την Πέμπτη 17/5 σε συλλαλητήριο στις 7μμ από νομαρχία που θα απαιτήσει την επιβολή της λαϊκής βούλησης, όπως αυτή εκφράζεται από τα παραπάνω αιτήματα.

Όσο και αν το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφέστατο από τον ελληνικό λαό, όσο και αν το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση, στον χώρους εργασίας το μήνυμα αυτό φαίνεται να μην έχει φτάσει.
Από Δευτέρα 7/5 έχουμε μια πιο αποφασιστική εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Στο συνεταιριστικό οργανισμό «ΠΙΝΔΟΣ» προχωράνε σε μείωση μισθών, ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί μήνες. Πολλές επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ συνεχίζουν να έχουν απλήρωτους εργαζόμενους. Η σύμβαση των υπαλλήλων στα συμβολαιογραφεία λήγει και ετοιμάζονται ατομικές συμβάσεις. Στις εμπορικές επιχειρήσεις παρά το γεγονός ότι σύβαση συνεχίζει να ισχύει συνεχίζεται η υπογραφή ατομικών με μειώσεις μισθών. Στα σούπερ μάρκετ οι περισσότεροι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Η ΔΩΔΩΝΗ για πρώτη φορά από το 1964 δε δίνει προκαταβολή στους κτηνοτρόφους και η ιδιωτικοποίηση προχωράει παράλληλα με μειώσεις στους μισθούς. Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

10/5/12

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


Λίγες μέρες μετά την αντιφατική μα ξεκάθαρη αντιμνημονιακή ψήφο του ελληνικού λαού οι εργοδότες μικροί μα και μεγάλοι, ιδιωτικοί και συνεταιριστικοί όμιλοι, με αφορμή την λήξη των συμβάσεων εργασίας απαιτούν την ριζική μείωση των μισθών.

Άμεσα πρέπει να παρέμβουν τα σωματεία και οι εργατικές ομοσπονδίες. Καμιά μείωση των μισθών και των μεροκάματων. Αυτή η βουλή προτού διαλυθεί  να στείλει στο αγύριστο τους νόμους του μνημονίου και τα χαράτσια.  

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει και δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές των εξελίξεων. Με την απεργία της ομοσπονδίας συνεταιριστικών υπαλλήλων και την σύσκεψη του συντονιστικού των σωματείων Ιωαννίνων,  σήμερα Πέμπτη 10/5/12 στις 7.30 μμ στο ΕΚΙ γίνεται η αρχή… Ας  μην ξεχνάμε και την πολύμηνη απεργία της χαλυβουργίας..όλοι τώρα στα συνδικάτα…., στις συνελεύσεις, στις πλατείες και στις πορείες….     

Οι εκλογές ανέδειξαν ταξική πόλωση...


O λαός σε κάθε περίπτωση μίλησε και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Φυσικά δεν μίλησε απελευθερωμένος από τα κυρίαρχα στερεότυπα και από τους ταξικούς συσχετισμούς, απεναντίας αυτά καθόρισαν εν πολλοίς την ψήφο του. Μίλησε βέβαια σε ένα μεγάλο ποσοστό απελευθερωμένος από τα πελατειακά πλαίσια  που έβαζαν οι  συμβιβασμοί της μεταπολίτευσης και που σήμερα δεν υφίστανται. Θετικό το γεγονός, μόνο που η δικτατορία των κυρίαρχων στερεότυπων και της κυρίαρχης ιδεολογίας παραμένει καταθλιπτική…

7/5/12

Σκέψεις κ σχόλια για τις εκλογές

O φίλος και σύντροφος Ανδρέας Οικονόμου μου έστειλε ενα κείμενο και το δημοσιεύω..θα το μελετήσω και θα του απαντήσω..προς το παρόν καλή ανάγνωση....Τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, μπορεί να μην έχουμε μια συνολική εικόνα για το πώς «κινούνται» πολιτικά οι κοινωνικές τάξεις , αλλά κάποιες τάσεις αρχίζουν να εμφανίζονται και πιθανόν να αποκτήσουν μόνιμα χαρακτηριστικά. Ο δικομματισμός αδυνατεί για πρώτη  φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία να συγκροτήσει έναν συνασπισμό εξουσίας με πρόγραμμα τα μνημόνια, και από ότι φαίνεται καταρρέει.
Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για κυβερνήσεις συνεργασίας ,και η επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ , δείχνει την αδυναμία του να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες τάσεις και προσπαθεί πλέον ως μικρομεσαίο κόμμα να παίξει ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις. Ο προεκλογικός στόχος της Ν.Δ για αυτοδυναμία έχει καταντήσει μια ουτοπική επιδίωξη . Θα προσπαθήσει να αποκομίσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό  με απώτερο σκοπό να πάει σε επαναληπτικές εκλογές για να λεηλατήσει την συντηρητική δεξαμενή των άλλων δεξιών και ακροδεξιών κομμάτων (ΔΗΣΥ. "Ελεύθεροι Έλληνες", Λ.Α.Ο Σ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ).
Το ΚΚΕ, παρόλο που υιοθέτησε τις σημαντικότερες πλευρές του μεταβατικού προγράμματος( Μονομερής Διαγραφή του χρέους, Έξοδο από την Ε.Ε) αδυνατεί να καταθέσει μια άμεση πολιτική πρόταση εξουσίας.

2/5/12

Οι Συνένοχοι (Η κατάρρευση της αστικής υποκρισίας)Η ομάδα «Σφάλμα × Γκοντώ» παρουσιάζει το έργο του Γιάννη Τζιώτη: Οι Συνένοχοι (Η κατάρρευση της αστικής υποκρισίας) στο θέατρο: «Πολυθέαμα» από 8-13 Μαΐου 2012, στις 9.30 

Πρόκειται για μια παράσταση που συνδυάζει τη θεατρική πράξη με οπτικοακουστικά μέσα (π.χ. το βίντεο). Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή, καθώς στο παρελθόν είχε ηχογραφηθεί στο πλαίσιο του ραδιοφωνικού θεάτρου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Είναι ένα δυνατό δράμα με πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις, επίκαιρες σε καιρούς κρίσης. Μέσα από τον διάλογο δύο γηραλέων αδελφών, ξετυλίγεται το μυστικό μιας οικογένειας που οδήγησε στη διάλυσή της. Το έργο ξεκινά ως θρίλερ –όσο αυτό είναι εφικτό στο πλαίσιο της θεατρικής συνθήκης- για να κορυφωθεί ως κατάρρευση των ψευδών συμβάσεων που διακρίνουν τη μεγαλοαστική τάξη. Η «κάθαρση» προσφέρεται στον θεατή μόλις στα τελευταία λεπτά, προκειμένου να προκύψουν οι συναφείς σκέψεις που σχετίζονται με το μέλλον της κοινωνίας μας. Η αγωνία και η ένταση είναι παρούσες από τα πρώτα ώς τα τελευταία λεπτά, διατηρώντας το ενδιαφέρον αμείωτο, καθώς οι αποκαλύψεις είναι συνεχείς. Με δάνεια από το σκανδιναβικό και το ρώσικο θέατρο, το έργο είναι ένα πολύ υψηλού επιπέδου δράμα για τα δεδομένα της ελληνικής δραματουργίας. 


Παίζουν οι: Πηνελόπη Μητσογιάννη, Όλια Μακρή, Έφη Μολιώτη, Κωνσταντίνος Ηλίας, Βαγγελιώ Τζούτζια, Δημήτρης Κάλλος, Νίκος Τζ. Σέργης ενώ για τη σκηνοθεσία ευθύνεται ο Νίκος Τζ. Σέργης.

γιατί "Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από υλικά ονείρων…"
γιατί ουτοπία δεν είναι το αδύνατο αλλά η δυνατότητα


"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"
Loading...
Loading...