30/7/12

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!

και από αύριο βάζω στοπ για περίπου 3 βδομάδες..θα αράξω στις παραλίες αναστοχάζοντας   σώματα που πλατσουρίζουν στο νερό


Σας αποχαιρετώ με ενα τραγουδάκι: 


Χέγκελ και ρομποτική

http://www.ipsi.utoronto.ca/sdis/Robot-Hegel-final-proof.pdf29/7/12

Παράτα τα - Νικόλας Άσιμος


Παράτα το σχολειό, παράτα αυτό το χάλι
Να είσ αφεντικό του εαυτού σου πάλι
Παράτα τα θρανία και τ αμφιθέατρα
Να ρθης στη παραλία να κάνουμ έρωτα.

Παράτα τη δουλειά, παράτα τη τη σκρόφα
Και κοίτα πως εσύ θ αποφασίζεις πρώτα.
Χιλιάδες σουπερμάρκετ γεμάτα πράματα
Γιατί δεν τα βουτάμε για τα γεράματα;

Ν.Α.Ρ.- Χαρίζουν την Αγροτική Τράπεζα στους τραπεζίτες!


Ανακοίνωση του Νέου Αριστερού Ρεύματος - ΝΑΡ

Η νέα κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ προχωρά με ταχύτητα και πυγμή το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Πιστή στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστών και στις επιταγές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ ανακοίνωσε, μέσω της Τράπεζας Ελλάδος, το ...
βράδυ της Παρασκευής 27/7, την παραχώρηση της υπό δημόσιο έλεγχο Αγροτικής Τράπεζας στην ιδιωτική Τράπεζα Πειραιώς, στο όνομα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Η ανακοίνωση δεν αναφέρει όρους μεταβίβασης και τυχόν τίμημα, παρά μόνο: ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των εργαζόμενων της Αγροτικής (σε μια προσπάθεια να μειώσει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων), ότι στην Πειραιώς περνά το υγιές-κερδοφόρο κομμάτι της ΑΤΕ (το ζημιογόνο μένει στο δημόσιο) και ότι «Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.». Δηλαδή, ο κ. Σάλλας παίρνει την τράπεζα στον έλεγχό του και όχι μόνο δεν θα βάλει δεκάρα τσακιστή, αλλά και από πάνω θα εισπράξει ενίσχυση από τα δάνεια που η κυβέρνηση παίρνει και τα οποία φορτώνεται ο ελληνικός λαός που καλείται να τα αποπληρώσει με δάκρυα, αίμα και ιδρώτα.

Ο σκύλος μου - Σπύρος Γραμμένος


28/7/12

Εκδήλωση για το εγχείρημα της αυτοδιαχείρισης


ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ για τη δημιουργία ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ στη Θεσ/νίκη
NOSOTROS Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια
ΤΕΤΑΡΤΗ 1/8, ώρα 8:30 μ.μ.
Θα μιλήσει ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων 
για το εγχείρημα της αυτοδιαχείρισης

Διοργάνωση: εφημερίδα ΔΡΑΣΗ

27/7/12

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΗΡΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ. ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.


Η Τρόικα εσωτερικού, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, συνεχίζουν και κλιμακώνουν  τη μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων. Η προεκλογική «επαναδιαπραγμάτευση» του Μνημονίου δεν ήταν τίποτα άλλο από την προσπάθεια να περάσουν τα άγρια αντεργατικά μέτρα πιο εύκολα.  
Η «νέα» συν-κυβέρνηση ξεπουλάει όσο-όσο όλη τη δημόσια περιουσία, όλο το δημόσιο πλούτο! ΑΤΕ- θυγατρικές, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο, λιμάνια, κ.ο.κ

μπροσούρα για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ (Γερμανία)

 το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ είναι συνδεδεμένο με το κόμμα Die Linke (Η Αριστερά - Γερμανία)το λινκ για την ελληνική έκδοση της μπροσούρας:

http://www.rosalux.de/fileadmin/rls_uploads/pdfs/Argumente/lux_argu_Griechen_grie.pdf

και για τη γερμανική:

http://www.rosalux.de/publication/38265/schummel-griechen-machen-unseren-euro-kaputt.html

«ΣΕΛΑΝΙΚ»: Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΗ, «ΜΥΛΟΣ» ΤΗΣ ΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Πόσο  σχέση  έχει η  Σελανίκ ή Σαλούν ή Σαλονίκ και η μεταπολεμική Θεσσαλονίκη των μαυραγοριτών, των κυνηγών  των εβραίων,  των αμερικανόδουλων και της κομπραδόρικης  αστικής τάξης; Όσο σχέση έχει ο καπιταλιστικός κοινωνικός σχηματισμός στην φάση της ανάπτυξης- επέκτασης του και ο καπιταλιστικός κοινωνικός σχηματισμός στην φάση της πιο βαθιάς του κρίσης.
Μια ιστορική πόλη στο τέλος της οθωμανικής αυτοκρατορίας,  σε μια φάση ιστορικής ιμπεριαλιστικής παρακμής. Μια πολυεθνική πόλη των τεράστιων κοινωνικών αντιφάσεων και αντιθέσεων, της ανόδου  και της σύγκρουσης των αστικών τάξεων,  αλλά και του εργατικού κινήματος, των απεργιών και των επαναστατικών ρευμάτων.   Μια πόλη διατομή της ήττας του διεθνιστικού επαναστατικού κινήματος και της επικράτησης των στενοκέφαλων εθνικιστικών – θρησκευτικών και παραθρησκευτικών αντιλήψεων.     Μια  πόλη που έγινε ο στόχος των ανερχόμενων βαλκανικών εθνικισμών και των ιμπεριαλιστικών διεκδικήσεων, συντρίβοντας τον πλούτο της, που δεν ήταν άλλος από τον πολυεθνικό- πλουραλιστικά θρησκευτικό- χαρακτήρας της.  Εβραίοι Σεφαρδίτες, Τούρκοι, ντολμέδες, χριστιανοί του Πατριαρχείου και της Εξαρχίας. Συντρίβοντας την Σελονίκ των «Βαρκάρηδων» και της πολυεθνικής  σοσιαλιστικής εργατικής ένωσης,  της Φεντερασιόν που ένωνε τους εργάτες ανεξάρτητα εθνικότητας και θρησκείας.

26/7/12

βιβλία στο σπίτι σας με ένα email


Δεν βρίσκετε το βιβλίο που ψάχνετε; Δεν έχει βιβλιοπωλείο εκεί που βρίσκεστε; Ο λιγοστός χρόνος σας δεν σας επιτρέπει να απολαμβάνετε το ψάξιμο στα βιβλιοπωλεία;
Στείλτε μας τώρα ένα email με τα βιβλία που θέλετε, οποιουδήποτε εκδοτικού οίκου (προτιμήστε πάντως τα δικά μας – είναι καλά!) και θα σας το στείλουμε με αντικαταβολή (μέσω ΕΛΤΑ) με 10% έκπτωση και ΧΩΡΙΣ έξοδα αποστολής.
Το email μας είναι syneditions@gmail.com (Μην ξεχάσετε να γράψετε τα στοιχεία σας…)

-- 
Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων
The Colleagues' Publications
Les Éditions des Collègues
2 Συνημμένα αρχεία1,1MB

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟ


Με τον Χρήστο Στρατηγόπουλο που δικάζεται για μια ληστεία στην Κεφαλλονιά  που δεν έκανε, καθώς και με την Βαγγελιώ Τζούτζια δεν μας συνδέει πολιτική συγγένεια. Ανήκοντας στο χώρο του εξεγερσιακού αναρχισμού βρίσκονται απείρως μακριά απο την μαρξιστική αναζήτηση μιας κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης στην οποία έχω στρατευτεί. 

25/7/12

Αφιέρωμα 2012: Ίδρυση της Φεντερασιόν (1909)


federationstamp_1.jpg

του Γιάννη Γκλαρνέτατζη
Πριν τη νεοτουρκική επανάσταση η όποια συνδικαλιστική δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη (και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία γενικότερα) ήταν εντελώς σποραδική, ενώ ο σοσιαλισμός ήταν μια έννοια ελάχιστα γνωστή και μόνο σε μερικούς διανοούμενους. Ένα χρόνο μετά, μ’ αφορμή τους εορτασμούς για την πρώτη επέτειο της επανάστασης ιδρύθηκε η Εργατική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία Θεσσαλονίκης, που έχει καταγραφεί στην ιστορία με τ’ όνομά της στα λαντίνο (ισπανοεβραϊκά).

Τα υπέροχα Γιάννενα, μέσα από 206 φωτογραφίεςhttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.366598370046990.84030.171577096215786&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.425314120842081.93731.171577096215786&type=3Υπέροχες φωτογραφίες σε ένα τοίχο της πόλης που έχει την δική του ιστορία... είναι ο τοίχος του ιστορικού τσοκάνη που κάποιοι ιθύνοντες σε αυτή την πόλη επέτρεψαν να γκρεμιστεί... 
Ο τοίχος που βρίσκεται απέναντι σε μια άλλη τραγωδία της πόλης την ΟΑΣΗ.
Εκεί που σηκώνει το ανυπότακτο μπαϊράκι της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
   

24/7/12

Ο μύθος του Ανταίου, οι εργαζόμενοι και η Αριστερά


Όταν η Αριστερά δεν συζητά για το λαό και τους εργαζόμενους, αλλά μόνο για τα μέτωπα και τις συμμαχίες, βαδίζει με τα πόδια προς τα πάνω...

Το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Από τη μια η τρόικα εσωτερικού, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία με την τρόικα εξωτερικού εξαπολύουν μια μεγάλη επίθεση, συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων των μνημονίων. Από την άλλη το αντίπαλο δέος, το εργατικό και λαϊκό κίνημα και η Αριστερά σε αμηχανία. Ας θέσουμε στη συζήτηση ορισμένα ερωτήματα διερευνώντας τις απαντήσεις ή και τον προσανατολισμό της συζήτησης.

ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΑΙ Η ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ;;;


Όχι δεν είναι μια ακραία, κακορίζικα αριστερή, κριτική. Είναι η ουσία του ολοκληρωτικού καπιταλισμού που όσο ιδιωτικοποιεί και περιφράζει αγαθά και ανάγκες,τόσο θέλει τα ΜΑΤ- το βαρύ, μακρύ χέρι του κατασταλτικού, ισχυρού κρατικού τομέα -για να κυριαρχήσει.
Είναι η στιγμή που ο νεοφιλελευθερισμός της ατομικής ευθύνης και αξιοπρέπειας- μπούρδες μετα συγχωρήσεων- συναντά την βιοπολιτική του φασιστικού συνολικού εργοστασίου. Που είναι και η ουσία του συγχρόνου καπιταλισμού. Καπιταλισμού που γεννήθηκε και δυνάμωσε μέσα στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα γκούλαγκ και στις αλυσίδες παραγωγής του εργάτη- μάζα.

20/7/12

ΌΛΟΙ 5.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Εισβολή ΜΑΤ στην Χαλυβουργία, ανάγκη εργατικής αλληλεγγύηςΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την επιδρομή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, την εκδίωξη της περιφρούρησης και την κατάληψη του χώρου από τις δυνάμεις καταστολής. Ενώ η κυβέρνηση, υποτίθεται συζητούσε για την «άρση του αδιεξόδου», τελικά προετοίμαζε την έφοδο των ΜΑΤ και το κτύπημα της ηρωικής απεργίας σύμβολο του εργατικού αγώνα. Απέδειξε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στο πλευρό τίνος βρίσκεται: στο πλευρό του Μάνεση, στο πλευρό των εργοδοτών, στο πλευρό του κεφαλαίου, που θέλει να ξεζουμίσει τους εργαζόμενους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών, απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει με όλες του τις δυνάμεις να στηρίξει τους μαχόμενους χαλυβουργούς.
Και σήμερα μαζικά, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι, θα συγκεντρωθούν στις "Πύλες της φωτιάς", για να αντιμετωπίσουν την κυβερνητική και εργοδοτική καταστολή. Και στη συνέχεια να ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.

Η χαλυβουργία «άνοιξε» με τα ΜΑΤ..ο ταξικός αγώνας συνεχίζεται: Τωρα να οργανώσουμε την ταξική σύγκρουση!!!!Τα ΜΑΤ και η δικαιοσύνη του μνημονίου,  της τρικολορ κυβέρνησης, της αριστεράς τη ευθύνης, τα  ΜΑΤ και η δικαιοσύνη της ταξικής δικτατορίας του κεφαλαίου- που με αφορμή και τη κρίση- έχουν υποτιμήσει σε απίστευτο βαθμό την εργατική δύναμη, κατέλαβαν  το ταξικό απεργιακό κάστρο της Χαλυβουργίας.

19/7/12

Ηνωμένες Πολιτείες της Ευ­ρώπης


Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο των προτάσεων του Μπακούνιν που υποβλήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα στο συνέδριο της αναρχικής Λίγκας «Για την Δημοκρατία και την Ειρήνη», που έγινε το 1867 στην Ελβετία. Όχι για κανένα άλλο λόγο παρά μόνο για ανάγνωση του εύρους των αναρχικών ιδεών αφού οι αναρχικοί ήταν από τους πρώτους που μίλησαν για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης των λαών. Υποστήριζε ότι οποιοσδήποτε πόλεμος μεταξύ τους θα είναι εμφύλιος και αδελφοκτόνος. Οι αναρχικοί ήτα μεταξύ των πρώτων που έθεσαν και πάλεψαν για την συμφιλίωση των λαών και την ένωση τους σε μια συνομοσπονδία.

  «…


 Σύμφωνα με το ομόφωνο αίσθημα του συνεδρίου της Γενεύης, οφείλουμε να διακηρύξουμε:

1) Ότι για να κάνουμε να θριαμβεύσει η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η ειρήνη στις διεθνείς σχέσεις της Ευρώπης, για να κάνουμε αδύνατο τον εμφύλιο πόλεμο μετα­ξύ των διαφορετικών λαών που συνθέτουν την Ευρωπαϊκή οικογένεια, δεν υπάρχει παρά ένας μόνο τρόπος: να συγκρο­τήσουμε τις Ηνωμένες   Πολιτείες   της   Ευ­ρώπης.

18/7/12

Δυο μέτρα και σταθμά για την αξία της ανθρώπινης ζωής.


Διαβάζουμε από τοπική εφημερίδα των Ιωαννίνων

"Τραγικό θάνατο βρήκε γύρω στις 10.30 το πρωί ο 49χρονος Δημήτρης Χατζάρας, εργάτης στην καθαριότητα του δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος παρασύρθηκε από το απορριμματοφόρο την ώρα που προσπαθούσε να φορτώσει σε αυτό έναν κάδο σκουπιδιών κοντά στο Νεοχωρόπουλο".

17/7/12

Ρε Γιάννη γιατί να μην είναι εις το επανιδείν;;;


Το θλιβερό  γεγονός του θανάτου του Γιάννη Καραμάνη το έμαθα ακούγοντας τους παφλασμούς της θάλασσας σε μια όμορφη παραλία των Συβότων το κάρβουνο.
Η είδηση που θανάτου με συντάραξε και με επανέφερε σε μια θλιβερή πραγματικότητα, την πραγματικότητα της αναγκαιότητας, την πραγματικότητα της περατότητας που προκαλεί ο θάνατος.
Και μάλιστα ένας άδικος και άδοξος θάνατος για ένα 39 χρονών  που θα μπορούσε να αποφθεχτεί,  αν…!!!! Μα πλέον δεν έχει κανένα νόημα να λέμε: αν  το ένα, αν το άλλο..
Η περατότητα του θανάτου και το μηδέν συνάντησαν τον Γιάννη, κόβοντας το νήμα της ζωής ενός  αγωνιστή, ενός κομμουνιστή. Και δυστυχώς αυτό δεν αλλάζει..,  όσα αν και  πούμε.

Εγκληματική πρόκληση: Ο εισαγγελέας ζητά την επανεξέταση της αίτησης διακοπής της ποινής του Σάββα Ξηρού


Ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Πειραιά επανεισάγει την αίτηση διακοπής έκτισης της ποινής του Σάββα Ξηρού, προκειμένου να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο όχι της επιλογής του, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά της επιλογής της Αντιτρομοκρατικής!

Η υπόθεση θα εκδικαστεί την Πέμπτη 19 Ιούλη, στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά. Πρόκειται για το δικαστήριο που έκανε δεκτή την αίτηση του Σάββα Ξηρού και αποφάσισε τη διακοπή της ποινής του επί πεντάμηνο, προκειμένου να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το οποίο με δήλωσή του –όπως προβλέπει ο νόμος– δέχεται να τον νοσηλεύσει.

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ;;;

 


Ο φίλος Χ. Καζάκος- φιλοξενώντας την φώτο κάποιου που πιστεύει πως μόνο κρατικοσυνεταιριστικό είναι το μέλλον της ΔΩΔΩΝΗΣ- γράφει στην εφημερίδα "ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ" πως του χρόνου το γλέντι θα είναι για μια συνεταιριστική ΔΩΔΩΝΗ και χωρίς κόντρες..κρατικοσυνεταιριστική δεν γίνεται...


Ε τότε μάλλον δεν θα χει και πολύ μέλλον...!!!! Σίγουρα οι ενώσεις θα είναι καλύτερη επιλογή από τους τουρκοαρμένιδες και τους Ρώσους επενδυτές, πόσο μάλλον από τους Γάλλους ανταγωνιστές της φέτας, μα οι ενώσεις, οι συνεταιρισμοί, αυτοδιαχειριζόμενοι ή μη, δύσκολα θα πάνε μακριά το μαγαζί...


Φυσικά αν θέλουμε ρεαλιστικά να το δούμε το ζήτημα με μια ΑΤΕ που πάει για ξεπούλημα και η ΔΩΔΩΝΗ δεν θα χει καλό τέλος..Πόσο μάλλον που έχουμε μια κυβέρνηση που για να κάνει το καλό παιδί στους μνημονιοκράτες είναι έτοιμη να πει όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω...

Με  ένα κίνημα που έχοντας βασίσει τις ελπίδες του στην κοινοβουλευτική αλλαγή έχει πέσει σε κατάθλιψη....


     

Ναι ο χαμένος τα παίρνει όλα
Στίχοι: Γιάννης Αγγελάκας
Μουσική: Γιάννης Αγγελάκας
Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Αγγελάκας

έρωτος ανατροπή....

Αποφασιστικά ερωτευμένοι να αλλάξουν τον κόσμο, μέτρα εσείς, πέτρα εμείς, μα και μια καρδιά να καίει ολάκαιρο το σύμπαν, γεννοβολώντας το νέο    

13/7/12

ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΟΠΡΑΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…..


Των αφεντικών τα κουραδοκατακάθια,  ξεβράστηκαν στην αγορά,
μολύνοντας  μας το αγέρα που φυσά.
Με μυαλό καθάριο από Ελλάδα,  με μυαλό άδειο, σχεδόν φελλός,  που επιπλέει μες στην βαρβαρότητα την τρομερή την βρώμα. 
Ω τι τραγωδία, ω τι συμφορά με αυτή την φάρα των αθλίων που κυβερνά….

Θα απλώσει σαν χολέρα αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σουτραγικό!!!!!!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, «χιλιάδες συμπατριώτες μας με οργάνωση και τάξη, έχοντας μαζί τους ταυτότητα και τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα (κάρτα ανέργου - πολυτέκνου), παρέλαβαν μια ειδική κάρτα από την γραμματεία της Χρυσής Αυγής και στην συνέχεια εφοδιάστηκαν ΔΩΡΕΑΝ με ένα πακέτο τροφίμων (παιδικές τροφές, ζυμαρικά, χυμούς, γάλατα, αλεύρι, λάδι, πατάτες, κτλ)». 
11/7/12

Μίσος στους δρόμους της Ελλάδας

http://tvxs.gr

Την αποτυχία της αστυνομίας και της δικαιοσύνης στην Ελλάδα να αποτρέψουν και να τιμωρήσουν αλλεπάλληλες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών υπογραμμίζει έκθεση 99 σελίδων του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Από το 2008, οπότε και εγκαθιδρύθηκε το έγκλημα μίσους στην Ελλάδα,παρόλες τις ξεκάθαρες ενδείξεις, ουδείς έχει καταδικαστεί έως σήμερα».
«Ως ανθρώπινα όντα, δεν θα έπρεπε να γινόμαστε αντικείμενα ανάλογης μεταχείρισης... Δεν είμαι ζώο ώστε να κυνηγιέμαι με μπαστούνια.»
Ντάγκλας Κέσε, Γκανέζος αιτών ασύλου, 1η Ιαν 2012

Η έκθεση στέκεται στα γεγονότα τα οποία ακολούθησαν της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας, το Μάιο του 2011, επισημαίνοντας ότι ελληνικές συμμορίες άρχισαν να κυνηγούν και να επιτίθενται αδιάκριτα σε μετανάστες και αιτούντες ασύλου: «τους κυνηγούσαν στους δρόμους, τους τραβούσαν έξω από τα λεωφορεία, τους ξυλοκοπούσαν και τους μαχαίρωναν».

LIVE η πορεία Ισπανών ανθρακωρύχων

10/7/12

ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ 17Ν;;;


 Συμπληρώθηκαν   10  χρόνια από την στιγμή που ένα τυχαίο(;;;)γεγονός οδήγησε στην εξάρθρωση της  Ε.Ο. 17Ν και στο κλείσιμο των ιστορικών ρευμάτων της ένοπλης πάλης που γέννησε η μεταπολίτευση.

Η επανάσταση της ζωντανής γνώση


Του Gigi Roggero*

Ζούμε σε μια επαναστατική κατάσταση. Θα μπορούσαμε να αναδιατυπώσουμε τον κλασικό ορισμό, με τους ακόλουθους όρους: οι κυρίαρχες ελίτ του παγκόσμιου κεφαλαίου δεν μπορούννα ζήσουν όπως στο παρελθόν· οι εργαζόμενοι, οι επισφαλείς, οι φοιτητές, οι φτωχοί, η ζωντανή γνώση αρνούνται να ζήσουν όπως στο παρελθόν. Κατά την παγκόσμια κρίση, οι διεθνικοί αγώνες -από τις εξεγέρσεις στη βόρεια Αφρική έως τους acampadas στην Ισπανία ή την Πλατεία Συντάγματος, από το κίνημα των πανεπιστημίων της Χιλής έως το Occupy καιτην εξέγερση του Κεμπέκ- συγκροτούνται από τη σύγκλιση της υποβαθμιζόμενης μεσαίας τάξης και του προλεταριάτου του οποίου η φτώχεια είναι ευθέως ανάλογη προς την παραγωγικότητά του.

9/7/12

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΕΥΓΕ

υποδοχή του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκ μέρους των τοπικών Αρχών
Μετά από δεκαπεντάμηνη λειτουργία του, το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που ίδρυσε η δημοτική μας παράταξη και που λειτούργησε ως ιατρείο και φαρμακείο για ανασφάλιστους Έλληνες απόρους και αλλοδαπούς εργαζόμενους, αναγνωρίζεται εκ μέρους των τοπικών και περιφερειακών αρχών ως χρήσιμος φορέας υγείας στην πόλη μας.
Το «Κοινωνικό Ιατρείο» λειτούργησε σε βάση ισότιμης συνεργασίας της δημοτικής παρατάξής μας με ειδικούς που πρόσφεραν αμισθί την επιστημονική γνώση τους και άλλους ενδιαφερόμενους δημότες που συνέβαλαν με τη συμμετοχή τους στη λειτουργία του. Εξάλλου το Ιατρείο ανέδειξε την πόλη μας ως μία από τις ελληνικές πόλεις στις οποίες οι ίδιοι οι δημότες αντιλαμβάνονται τις ανάγκες του πλησίον και αντιδρούν με συναισθήματα αλληλεγγύης. Σήμερα εγώ για σένα – αύριο εσύ για μένα.
Με τη χθεσινή επίσκεψη εκπροσώπων του Κοινωνικού ιατρείου στον Περιφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου και στο Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη και τη σχετική συνεργασία προέκυψε η δυνατότητα νέας μεγαλύτερης, κεντρικότερης και λειτουργικότερης στέγης για το Κοινωνικό Ιατρείο, πράγμα για το οποίο η παράταξή μας εκφράζει την ικανοποίηση της.
Δεν παραλείπουμε άλλωστε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, σε αντιπροσώπους του τοπικού, του περιφερειακού και του εθνικού Τύπου, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, καθώς και σε συνδημότες μας που μας ενθάρρυναν στη δράση μας αυτή.
Γιάννης Ρέντζος,
Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο»

ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ...


Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, η διοίκηση της ΑΤΕ, η Τρόικα και τα ντόπια τσιράκια τους θέλουν να πουλήσουν τη ΔΩΔΩΝΗ μέσα στον Ιούλιο…

Συνεχίζοντας την επιχείρηση ξεπουλήματος της περιουσίας του Ελληνικού Λαού, το οικονομικό επιτελείο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ. παρουσιάζει στην Τρόικα λίστα με τις επιχειρήσεις που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν ή να κλείσουν. Πρώτος στη λίστα του ξεπουλήματος είναι ο ΟΣΕ, το σύνολο δηλαδή των σιδηροδρομικών υποδομών της χώρας. Ακολουθούν οι θυγατρικές της Αγροτικής Τράπεζας και μεταξύ αυτών η ΔΩΔΩΝΗ.
Οι κυβερνητικοί λακέδες του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να πουλήσουν τη μεγαλύτερη συνεταιριστική επιχείρηση της χώρας μέσα στον Ιούλιο. Βασίζονται στο έντονο ενδιαφέρον των πολυεθνικών και των ελληνικών εταιρειών που σφάζονται, όπως είναι φυσικό, για να αποκτήσουν την κερδοφόρα γαλακτοβιομηχανία με τίμημα πολύ κατώτερο της πραγματικής αξίας της. Επενδύουν στην αφελή (για τους αφελείς) ή προδοτική (για τους υποψιασμένους) στάση των τοπικών πολιτικών παραγόντων και της συνεταιριστικής γραφειοκρατίας που φλομώνουν το λαό της Ηπείρου με παραμύθια περί απόκτησης της ΔΩΔΩΝΗΣ από τις Ενώσεις που οι ίδιοι επί χρόνια οδήγησαν συνειδητά στη χρεοκοπία και την ανυποληψία.

ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;


Του Π. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ*
Ε, όχι! Πρέπει να είναι πολύ διεστραμμένος κανείς για να υποστηρίξει ότιΤετάρτη μας ξανάρθαν οι Τροϊκανοί, Πέμπτη έδωσαν τις προγραμματικές δηλώσεις στο μεταφραστικό τμήμα του Μεγάρου Μαξίμου και Παρασκευή ο Σαμαράς θα τις εκφωνήσει ελληνιστί στη Βουλή. Σύμπτωση είναι, βρε αδελφέ. Κι αν ο πρωθυπουργός της χώρας, που δεν έχει ακόμη συναντήσει τη Μέρκελ και τον Ολάντ, συνομιλεί ως ίσος προς ίσον με τους υπαλληλίσκους της διεθνούς τοκογλυφίας, αντί να τους παραπέμψει στους υφισταμένους των κ.κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη, ε αυτό δεν το λες δουλικότητα, ευγένεια το λες και σεβασμό στην παράδοση του Ξένιου Δία. Νισάφι πια!
Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις αστειότητες κι ας έρθουμε στα σοβαρά.Η σοβαρή, πολύ σοβαρή εξέλιξη των τελευταίων ημερών, που θα σφραγίσει τις πρώτες μέρες της νέας, μνημονιακής κυβέρνησης (με σως ΔΗΜΑΡ), δεν είναι άλλη από την απόφαση της τελευταίας συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μέλλον της ευρωζώνης. Μια απόφαση που χαρακτηρίστηκε από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους και το σύνολο των συγκροτημάτων του Τύπου ως περηφανής νίκη του μεοσογειακού Νότου επί της Γερμανίας, προάγγελος στροφής από την αδιέξοδη λιτότητα στην ποθητή ανάπτυξη.

William_Powell_-Ο Τσελεμεντές του Αναρχικού


Το βιβλίο αυτό δημιουργήθηκε το 1971 στις ΗΠΑ απο τον William Powell, με τίτλο “The anarchist cookbook”. Μεταφράστηκε στα Ελληνικά και κυκλοφόρησε το 1982 από τις εκδόσεις “Άγιος Θεράπων”. Εμπεριέχει θεωρητικές γνώσεις, γι αυτό και καθίσταται καθ’ όλα νόμιμο. Άλλωστε στο εμπόριο κυκλοφορούν βιβλία πολύ πιο ενημερωμένα, με πολύ περισσότερες «συνταγές». Λόγο της εξέλιξης της τεχνολογίας, της αλλαγής της νομικής δομής και άλλων, πολλά πράγματα πλέον δεν ισχύουν. Ο κύριος λόγος της ψηφιοποίησης του βιβλίου είναι η ηλεκτρονική του αρχειοθέτηση, καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό, πλέον δυσεύρετο βιβλίο. Αυτό δε σημαίνει πως ορισμένες οδηγίες δε μπορούν να σας βοηθήσουν κάποια στιγμή.

Κλασικά Αντιφασιστικά Τραγούδια

5/7/12

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ!!!!


Η μάχη της ΔΩΔΩΝΗΣ δεν έχει χαθεί και δεν πρόκειται να χαθεί. Παρόλο που η διαδικασία του ξεπουλήματος της κερδοφόρας εταιρίας- της μοναδικής κερδοφόρας εταιρίας στο κλάδο-  συνεχίζεται,  είναι στο χέρι των εργαζόμενων, των κτηνοτρόφων, των μαζικών φορέων και του πολιτικού κόσμου της Ηπείρου να μην ξεπουληθεί.
Είναι στο χέρι αυτού του πολύμορφου κινήματος να πει ένα αποτελεσματικό όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, όχι  στην καταστροφή της κτηνοτροφίας που θα προκαλέσει  την συνολική καταστροφή της  πρωτοβάθμιας παραγωγικής   δομής της χώρας. 
Είναι τώρα αναγκαίος ένας συντονισμός του αγώνα. Όλοι οι φορείς και το πολιτικό δυναμικό της Ηπείρου πρέπει να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση. 
Για αυτό το λόγο καλούμε τους εκπρόσωπους των μαζικών φορέων καθώς τους βουλευτές της Ηπείρου σε σύσκεψη την Τρίτη 10/7/12 και ώρα   12 μμ στην αίθουσα συσκέψεων της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ.
1)Για ανάκληση της διαδικασίας του απαράδεκτου διαγωνισμού που αποφάσισε η ΑΤΕ(όπως άλλωστε είχαν δεσμευτεί και όλα τα κόμματα πριν από τις εκλογές).
2) την τήρηση της καταστατικής δέσμευσης της εταιρίας.
Ταυτόχρονα καλούμε τον ηπειρώτικο  λαό στο δημοτικό γλέντι ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ και της καταστροφής της κτηνοτροφίας που θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 15/7/12 ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΚ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ.
   Κλείνοντας θα πούμε πως πρέπει να γνωρίζουν οι κυβερνώντες και η διοίκηση της ΑΤΕ πως την δεύτερα 16/7/12 οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι θα γελάσουν τελευταίοι και όχι οι δυνάμεις που απεργάζονται την καταστροφή της ΔΩΔΩΝΗΣ, την καταστροφή της κτηνοτροφίας, την καταστροφή της χώρας…   

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ο τσαμπουκάς των τροϊκανών της κυβέρνησης. Nα σπάσει στη πύλη της ΔΩΔΩΝΗ.


Η κυβέρνηση της Ε.Ε και του ΔΝΤ, του μαύρου μετώπου των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έδωσε παράταση μέχρι της 16 Ιούλη για να ολοκληρωθούν οι προσφορές για τη ΔΩΔΩΝΗ. Πίστεψαν ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος με τις τεράστιες κοινοβουλευτικές αυταπάτες που δημιουργήθηκαν στο κόσμο του αγώνα, θα μπορέσει να ανατρέψει το αγωνιστικό κλίμα μεταξύ κτηνοτρόφων-εργαζομένων στη ΔΩΔΩΝΗ και επιτροπών αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της βιομηχανίας.
Ως Νέο Αριστερό Ρεύμα πιστεύουμε ότι το μέτωπο των αγωνιζόμενων δυνάμεων που εμπόδισε την ιδιωτικοποίηση πρέπει να «ξυπνήσει» από το μετεκλογικό σοκ και δέος.

4/7/12

Αλληλοσυμπληρωνόμαστε....


Ειδικές Οικονομικές Ζώνες: Έρχονται τα εργασιακά κάτεργα

Κυβερνητικά σχέδια για την προσφορά ζωτικού χώρου σε εκπροσώπους του κεφαλαίου.


Τη λειτουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην ελληνική επικράτεια προανήγγειλε, χτες, η κυβέρνηση, κάνοντας ένα ουσιαστικό βήμα μεταφοράς στην Ελλάδα της αθλιότητας που έχουν επιβάλει οι πολυεθνικές εταιρείες σε μια σειρά από άλλες χώρες. Συνώνυμες της απόλυτης εξαθλίωσης των εργαζομένων, αλλά και των κατοίκων τους συνολικά, οι ζώνες αυτές αποτελούν «παράδεισο» για τα μονοπώλια και «κόλαση» για τους εργάτες. Η σχετική ανακοίνωση από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκη, συνοδεύτηκε από την επισήμανση ότι «κομβικός μας στόχος είναι να φέρουμε στην Ελλάδα επενδύσεις και κεφάλαια και να δημιουργήσουμε ποιοτικά αγαθά και υπηρεσίες που θα μπορούν να εξαχθούν στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο και κατεξοχήν ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον».
Ο υφυπουργός, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του «Εκόνομιστ», πρόσθεσε ότι «ειδικά για την προσέλκυση επενδύσεων και την άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας διερευνάται, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που μας δίνει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, η λειτουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Με προστασία βέβαια των εργασιακών δικαιωμάτων». Ωστόσο, οποιαδήποτε έννοια προστασίας των εργαζομένων είναι εντελώς αντίθετη με την ύπαρξη και λειτουργία των ΕΟΖ, που από τη φύση τους έρχονται να καταρρίψουν τα «εμπόδια» της εργατικής νομοθεσίας, αλλά και να εξασφαλίσουν ευνοϊκότερο ειδικό νομικό και φορολογικό καθεστώς στις εταιρείες που θα προσέλθουν. Η εμπειρία από τις περισσότερες από 3.000 ΕΟΖ που υπάρχουν διάσπαρτες στον κόσμο, προκαλεί φρίκη, αφού τα 12ωρα, ακόμη και 16ωρα εργασίας είναι καθεστώς, οι αμοιβές μηδαμινές, οι υποχρεώσεις των εταιρειών υποτυπώδεις, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται τελικά και το όποιο όφελος για την οικονομία της κάθε χώρας.
Το θέμα της ΕΟΖ είχε μπει επιτακτικά από στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης σε επισκέψεις τους στην Ελλάδα, ενώ εκφράστηκε ως απαίτηση του γερμανικού κεφαλαίου μέσα από πλήθος δημοσιεύσεων στα γερμανικά ΜΜΕ. Τους τελευταίους μήνες, κλείνοντας τα μάτια στις τραγικές συνέπειες και προεκτάσεις που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο καθεστώς σε ολόκληρες περιοχές της χώρας, οι πλειοψηφίες στα Περιφερειακά Συμβούλια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και της Πελοποννήσου έσπευσαν με αποφάσεις τους να ζητήσουν τη λειτουργία ΕΟΖ! Προεκλογικά, στελέχη της ΝΔ είχαν αναφερθεί θετικά στο θέμα, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ,Αντ. Σαμαράς, είχε προτείνει σε σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την ευρεία υιοθέτηση του πολωνικού μοντέλου ΕΟΖ.
Η συνολική τοποθέτηση του Ν. Μηταράκη στο συνέδριο δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τον κυβερνητικό στόχο της αποκλειστικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Ανακοίνωσε και τη δημιουργία «Ειδικής Υπηρεσίας Απεμπλοκής Επενδύσεων», λέγοντας ότι «για κάθε επένδυση ανοίγει ειδικός φάκελος, τον οποίον παρακολουθούν και ξεμπλοκάρουν όποτε χρειαστεί στελέχη της διοίκησης».

Πηγή:"Ριζοσπάστης" 4/7/2012


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_4787.html

γιατί "Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από υλικά ονείρων…"
γιατί ουτοπία δεν είναι το αδύνατο αλλά η δυνατότητα


"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"
Loading...
Loading...