ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μα τι θα γίνει με τα ΜΑΤ που ρθαν και εγκατάστηθηκαν στα Γιάννενα και στο Ελληνικό ως στρατός κατοχής... Τι φυλάνε στα Γιάννενα και τα βλέπεις κάθε λίγο και λιγάκι δεξιά και αριστερά..τι είναι τα Γιάννενα. Το "ελεύθερο κράτος των Εξαρχείων"???. Για να σοβαρευτούν οι αρχές και ερχεται και η 17Νοέμβρη..ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ Π ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ???...Τι πραγμάτα ειναι αυτά απο το 2005 είχαμε δεν είχαμε τα ΜΑΤ αποκτήσαμε φιλαράκια στις πορείες...
Εκτός και αν περιμένουν η λαική εξεγερση να αρχίσει απο τα Γιάννενα...οποτε και οι διαδηλωτές πρέπει να φερθούν ανάλογα...
Τα πράγματα είναι πολιτικά και έτσι πρεπει να αντιμετωπιστούν...Ειναι στο χέρι των Γιαννιώτων και των δημοκρατικών φορέων τους να επιβαλουν τα ΜΑΤ να αποχωρήσουν απο τα Γιάννενα ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΓΛΗΓΟΡΑ.. !!!!


αντιγραφη απο το "Η.Α":

Τελικά, το είδαν και αυτό οι Γιαννιώτες: Την οδό Αβέρωφ κλειστή Σάββατο απόγευμα από κλούβα των ΜΑΤ τοποθετημένη κάθετα, στο ύψος της Alpha Bank και τέσσερις διμοιρίες παραταγμένες σα να περίμεναν τον… 3ο αντιεξουσιαστικό πόλεμο. Όλα όμως έγιναν για χάρη του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μιλούσε σε κομματική εκδήλωση στην αίθουσα της ΕΗΜ. Αντίστοιχα, στη νομαρχία συγκεντρώθηκαν περί τους 100 διαδηλωτές, οι οποίοι θα πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας κατά του βουλευτή και της πολιτικής του κόμματός του. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τα… ΜΑΤ, τα οποία, μόλις έφτασε η πορεία στο ρολόι, επιτέθηκαν στους λίγους διαδηλωτές και χώρισαν την πορεία στη μέση, χωρίς μάλιστα να προκληθούν. Ακολούθησε μικρή συμπλοκή και «ψεκασμός» με δακρυγόνα, μπροστά στους έκπληκτους περαστικούς. Στη συνέχεια, τα ΜΑΤ άνοιξαν την Αβέρωφ, αλλά… έκλεισαν την Παρασκευοπούλου. Συνεχίζοντας τη «στρατηγική Εξαρχείων», τοποθέτησαν την κλούβα μπροστά σχεδόν στην πόρτα της ΕΗΜ και περιπολούσαν τα πεζοδρόμια της Αβέρωφ. Το… αντικείμενο της μαζικής φύλαξης, γύρω στις 7.30 ήταν περί τους 15 ανθρώπους στην αίθουσα της ΕΗΜ. Η μικρή μαζικότητα (αργότερα έφτασε πάντως και τους 40- 50 ο αριθμός των ακροατών του κ. Γεωργιάδη) ανάγκασε τους διοργανωτές να μην επιτρέψουν την είσοδο των τηλεοπτικών ΜΜΕ στην αίθουσα.
Αρθρογράφοι : ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΤΙΚΟΣ (gtsantikos@agon.gr)

και απο το ιντυ:

μόλις τώρα

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες στην πόλη των Ιωαννίνων και με αφορμή τη κατασκευή του ΧΥΤΑ στο χωριό Ελληνικό υπάρχουν μόνιμα εγκατεστημένα ΜΑΤ (χακί από Αθήνα). Μετα τα "επεισόδια" στα ΧΥΤΑ και την αντιφασιστική κινητοποίηση το Σάββατο 25.10 όπου πάλι τα ΜΑΤ προκάλεσαν (υπάρχουν σχετικά posts), πριν από λίγα λεπτά 10 μπάτσοι περικύκλωσαν 2 φοιτητές και αφού τους τραμπούκισαν και τους απείλησαν για περεταίρω ξυλοδαρμό , δεν τους άφησαν να φύγουν παρά μόνο αφού τους πήραν τα στοιχεία και τους φωτογράφισαν.


το περιστατικό συνέβη έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου βρίσκεται παρκαρισμένη μια διμοιρία με μπέικον, οι χακί έχουν έρθει με τον αέρα των πρωτευουσιάνων παλαίμαχων αναρχοφάγων αλλά στο ελληνικό ακόμα βρέχει λιθάρια...

Η συγκεκριμένη διμοιρία, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα στο μέλλον να αποκτήσουμε και σημείο μόνιμης κατασκήνωσης ΜΑΤάδων, ήταν εκτάκτως στο πόδι λόγω της κινητοποίησης των ταξιτζήδων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης διαμαρτυρόμενοι για νέα σύλληψη συναδέλφου τους κατηγορούμενου για μεταφορά "λαθρομεταναστών".

Η καταδίκη για αυτή την κατηγορία επισύρει σημαντικές ποινές (ακόμα και κατάσχεση του οχήματος) την στιγμή που (ευτυχώς) δεν υπάρχει κανένας εφικτός τρόπος οι ταξιτζήδες να ελέγχουν την νομιμότητα ή την εγκυρότητα των εγγράφων των μεταναστών, άλλωστε είναι απλά ταξιτζήδες, ούτε τελωνειακοί ούτε αποσπάσματα χωροφυλάκων.

Τέλοσπάντων, οι ταξιτζήδες ήταν μάλλον η πρώτη κοινωνική/επαγγελματική ομάδα της πόλης η οποία ήρθε αντιμέτωπη με ματ σε μια απλή κινητοποίησή τους, από την εποχή των συγκρούσεων (1998) των εκπαιδευτικών με αφορμή την κατάργηση της επετηρίδας διορισμού και την εγκαθίδρυση του ΑΣΕΠ.

Πρωτόγνωρο μεν για επαγγελματικό κλάδο της πόλης αλλά όχι και για όσους έχουν ξαναβρεθεί αγωνιζόμενοι στους δρόμους της πόλης, τα τελευταία 3 χρόνια...

Να σημειώσουμε, και όποιος/α μπορεί ας με συμπληρώσει ή διορθώσει, ότι η παρουσία των ΜΑΤ σε πορείες και συγκεντρώσεις στην πόλη μας, είτε ακολουθώντας την ουρά της πορείας είτε σε σχηματισμούς "Π", είναι μια σχετικά πρόσφατη εξέλιξη, όπως πρόσφατη είναι και η ιστορία των συγκρούσεων και των επεισοδίων τα οποία προκλήθηκαν από την παρουσία και την δράση των ΜΑΤ.

Η πρώτη επέμβαση ΜΑΤ, από την εποχή του ΑΣΕΠ (1998), έγινε τον ιούνιο(?) του 2005, με αφορμή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα του Ξενία, η απρόκλητη επίθεση των ματ συνοδεύτηκε από αρκετό ξύλο και 10 συλλήψεις.

Η πρώτη όμως παρουσία των ΜΑΤ σε πορεία στην πόλη μας έγινε στην πορεία του Πολυτεχνείου το 2005, χωρίς ουδέποτε να έχουν προηγηθεί επεισόδια που να "δικαιολογούν" τέτοιου είδους μέτρα. Στην πορεία αυτή, 1 διμοιρία ΜΑΤ και 1 ΟΠΚΕ, προσπάθησαν να "συνοδεύσουν" από το πεζοδρόμιο την ουρά της πορείας, προσπάθεια που αποτράπηκε από τους συντρόφους καταλαμβάνοντας και το πεζοδρόμιο και εμποδίζοντας τους. Στην ένταση που δημιουργήθηκε, αρκετά μπλόκ σταμάτησαν έτσι ώστε να μην αποκοπεί η ουρά της πορείας.

Παρόλαυτά η παρουσία των ΜΑΤ στις πορείες και συγκεντρώσεις στην πόλη μας έχει σχεδόν παγιωθεί από πλευράς αστυνομικού σχεδιασμού, ελπίζω όμως ότι δεν έχει ακόμα παγιωθεί στην συνείδηση της τοπικής κοινωνίας.

Ενδεικτικά αναφέρω για να θυμηθούμε, τις πανεκπαιδευτικές πορείες, τις πορείες αλληλεγγύης στον Καλαϊτζίδη, στους κρατούμενους των φυλακών Σταυρακίου και τους 3 απεργούς πείνας (από την πορεία του Φόρουμ στην Αθήνα), τις 2 αντιφασιστικές αλλά και στις πορείες της επετείου του Πολυτεχνείου.

Πρόσφατα κατορθώματα των Μονάδων Αποκατάστασης της Τάξης :

1. η απόβαση 19 διμοιριών στο ελληνικό, την στιγμή που όλοι γνώριζαν ότι απέναντί τους δεν θα βρούν παραπάνω από 150 ανθρώπους, οι μισοί από τους οποίους ήταν ηλικιωμένοι κάτοικοι...

2. η απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εκδήλωση του ΛΑΟΣ, το κλείσιμο ενός από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης (Αβέρωφ) με κλούβα των ΜΑΤ, και ο ξυλοδαρμός διαδηλωτών (ο οποίος δεν έμεινε αναπάντητος) μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, συνοδεία χημικών...Η επέμβαση αυτή χαρακτηρίστηκε ακόμα και από μετριοπαθή τοπική εφημερίδα (η μόνη όμως αν δεν κάνω λάθος η οποία ασχολήθηκε...) σαν απόπειρα εφαρμογής μεθόδων (καταστολής) τύπου "εξαρχείων".

3. το χθεσινό περιστατικό τραμπουκισμού

Ελπίζω το περιστατικό αυτό να γίνει η αφορμή που θα κινητοποιήσει κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη αυτής της πόλης, απαιτώντας την άμεση απόσυρση των ΜΑΤ από την περιοχή μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις