Δήλωση συνδικαλιστών για ΔΕΘ


Χιλιάδες οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και στην περιοχή των Ιωαννίνων. Χιλιάδες επίσης οι άνεργοι, από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα. Με τους υπόλοιπους εργαζόμενους να σκοτώνονται στην εντατικοποιημένη εργασία. Όπως έγινε στην ΕΓΝΑΤΙΑ που αναγκάζονται δουλεύουν 30 μέρες το μήνα, 15 ώρες τη μέρα για να καλύψουν την έλλειψη προσωπικού. Με αποτέλεσμα τόσο την φυσική κόπωση, όπως και εργατικά και πολλές φορές θανατηφόρα ατυχήματα.

Παρόλο την κρίση και την φιλολογία της, παρόλο το ότι χαρακτηρίζεται από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας, αυξάνονται ταυτόχρονα τα κέρδη του κεφαλαίου και η φτώχια. Αποτέλεσμα της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων , της καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων και στην περιοχή μας.

Απόρροια της ήττας του εργατικού κινήματος που δεν μπορεί ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματα να υπερασπιστεί και τρέχει πίσω από το ΣΕΒ, την κυβέρνηση, την ΕΕ, όπως η ΓΣΕΕ και το ΕΚΙ. Είτε γίνεται εργαλείο κομματικών επιλογών και αντιστοιχών συμβιβασμένων και ηττοπαθών λογικών, όπως το ΠΑΜΕ. Που ενώ σωστά καταγγέλλει την ΓΣΕΕ για τις συμβάσεις που υπογράφει , οι Ομοσπονδίες που ελέγχει συχνά υπογράφουν πιο κάτω από την ΓΣΕΕ, π,χ η Ομοσπονδία Οικοδομών υπόγραψε φέτος 4,5% , 1% πιο κάτω από αυτή της ΓΣΕΕ.

Η φετινή ΔΕΘ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μια από τα ίδια˙ μια εθιμοτυπική αγωνιστική συνάντηση. Η πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι αναγκαιότητα να αποτελέσει την αρχή ενός ριζικά νέου ταξικού συντονισμού σωματείων, εργατικών συλλογικοτήτων, ταξικών κινήσεων και συσπειρώσεων.

Στην κατεύθυνση ενός νέου ταξικού εργατικού κινήματος στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων και των γενικών συνελεύσεων τους. Που δεν θα απόκλειε κανένα εργαζόμενο, ανεξάρτητου σύμβασης ή άλλων διαχωρισμών. Που θα αγωνίζεται για να υπερασπίσει και να διευρύνει τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργατών, στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης τους από τα δεσμά του κεφαλαίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΤΖΑΣ -
Μέλος της διοίκησης του ΕΚΙ

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ –
Μέλος του Δ.Σ του σωματείου Μετάλλου ν. Ιωαννίνων

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ –
Μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπάλληλων Ηπείρου- Λευκάδας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ –
Μέλος του Δ.Σ του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπόν Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις