ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Ο βουλευτής Νομού Πρέβεζας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας, δήλωσε: «Ο Μητροπολίτης Πρέβεζας Μελέτιος, που από την Πέμπτη μετέστη της ζωής, υπήρξε υπόδειγμα Μητροπολίτη που προσέφερε στην Πρέβεζα, την Ήπειρο και την Ορθοδοξία θεάρεστο έργο. Υπήρξε στοργικός ποιμένας και δάσκαλος του πνεύματος, εργαζόμενος με ζήλο και ιερό χρέος για την Ορθοδοξία. Το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Πρέβεζας, αλλά και το πνευματικό έργο του ίδιου του Δεσπότη, του δίνει ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλου του Χριστεπώνυμου ποιμνίου και όχι μόνο του Νομού Πρέβεζας. Το παράδειγμά του και η πολύτιμη Χριστιανική παρακαταθήκη που κληρονομεί σε όλους μας, τον κατατάσσει στις πιο λαμπρές προσωπικότητες της παγκόσμιας Ορθοδοξίας».



Διάβασα το παραπάνω και δεν άντεξα να γράψω μερικά πράγματα. Μη βιαστεί κανείς να κάνει την εύκολη σκέψη ότι βρήκα την ευκαιρία να κατηγορήσω τον ΣΥΡΙΖΑ. Τις πολιτικές μου διαφωνίες τις ξέρω και δεν επηρεάζονται από τέτοιου είδους δηλώσεις.
Το να θέλει να κάνει ένας βουλευτής, ακόμη και της Αριστεράς, μια δήλωση με αφορμή το θάνατο ενός θρησκευτικού ηγέτη, το καταλαβαίνω. Το να είναι ίσως και ο ίδιος χριστιανός και να πιστεύει, επίσης δεν με ξενίζει. Θεωρώ πως οι μεταφυσικές ανησυχίες του καθενός είναι προσωπική του υπόθεση.

Το ύφος, όμως, της δήλωσης αυτής, νομίζω πως το λιγότερο που μπορεί να προκαλέσει, είναι θλίψη! (τουλάχιστον σε έναν αριστερό άνθρωπο!)
Πολύ «ορθοδοξία» βρε παιδιά!
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΌΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ: «προσέφερε στην Πρέβεζα, την Ήπειρο και την Ορθοδοξία θεάρεστο έργο», «Υπήρξε στοργικός ποιμένας και δάσκαλος του πνεύματος, εργαζόμενος με ζήλο και ιερό χρέος για την Ορθοδοξία.», «η πολύτιμη Χριστιανική παρακαταθήκη που κληρονομεί σε όλους μας»…

ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ!
Πάντα θεωρούσα πως η κρίση δεν έχει μόνο οικονομική πλευρά. Είναι μέρος της κρίσης του συνολικού καπιταλιστικού συστήματος, με τις ιδιομορφίες τις οποίες παρουσιάζονται στη χώρα μας. Παράλληλα, όμως είναι κρίση πολιτική, πολιτισμική, ιδεολογική και ηθική. Γι΄ αυτό και βλέπουμε όλες αυτές τις αλλαγές γύρω μας. Αυταπάτες του παρελθόντος καταρρίπτονται. Αμφισβήτηση. Αναζήτηση. Απόρριψη. Αποδοχή. Αντίδραση. Υποταγή. Ανατροπή. Απ’ όλα έχει ο μπαξές. Η Αριστερά, όμως, πάντα είχε κάποια κριτήρια. Είτε τα μέλη της πίστευαν, είτε είναι άθεοι πάντα θεωρούσα ότι έβαζαν κάποια κριτήρια στο θέμα της θρησκείας: «Διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας», «Ανεξιθρησκία- Σεβασμός όλων των θρησκευτικών αντιλήψεων- Ελευθερία στην έκφραση», «καταγγελία της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού», «στηλίτευση της υποκρισίας, της διαφθοράς και της ανηθικότητας», για να μην πούμε για τα αιτήματα που σχετίζονται με την εκκλησιαστική περιουσία…
Ε, δεν πάει βρε παιδιά βουλευτής Αριστερού κόμματος και να πλέκει τα εγκώμια της Ορθοδοξίας με αφορμή το θάνατο του Μελέτιου! Δεν πάει!!!
Αν το ΛΑΟΣ, ο Παπαθεμελής, η Χρυσή Αυγή και όλο το σκυλολόι μας καλούν να υποταχτούμε στο «Πατρίς-Θρησκεία- Οικογένεια… Αν ο Σαμαράς λίγο μετά τα αποτελέσματα των εκλογών δηλώνει «Με τη βοήθεια του θεού θα τα καταφέρουμε…
Ε, δεν πάει κανένα κομμάτι της Αριστεράς να συγκινείται «από την πολύτιμη Χριστιανική παρακαταθήκη που κληρονομεί σε όλους μας (έλεος, σε όλους μας!) ο Μελέτιος!
Λες και δεν ξέρουμε το ρόλο της ορθοδοξίας από τότε που εμφανίστηκε μέχρι και σήμερα ποιος είναι και με πόσο αίμα, βασανιστήρια και παραλογισμό είναι γραμμένη.
Τύφλα, δηλαδή, να έχει ο …ευρωπαϊκός τους προσανατολισμός!
Όπως και να χει έχω την αισιοδοξία ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα δώσουν μεγαλειώδους αγώνες – όπως έκαναν κα μέχρι τώρα - για μια καλύτερη ζωή. Θα δώσουν μεγαλειώδεις, νικηφόρους αγώνες και δεν θα αρχίσουν ν’ ανάβουν κεριά στις εκκλησίες…
Αυτά. Τα ξαναλεμε.
ΓΙΑΝΝΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις