William_Powell_-Ο Τσελεμεντές του Αναρχικού


Το βιβλίο αυτό δημιουργήθηκε το 1971 στις ΗΠΑ απο τον William Powell, με τίτλο “The anarchist cookbook”. Μεταφράστηκε στα Ελληνικά και κυκλοφόρησε το 1982 από τις εκδόσεις “Άγιος Θεράπων”. Εμπεριέχει θεωρητικές γνώσεις, γι αυτό και καθίσταται καθ’ όλα νόμιμο. Άλλωστε στο εμπόριο κυκλοφορούν βιβλία πολύ πιο ενημερωμένα, με πολύ περισσότερες «συνταγές». Λόγο της εξέλιξης της τεχνολογίας, της αλλαγής της νομικής δομής και άλλων, πολλά πράγματα πλέον δεν ισχύουν. Ο κύριος λόγος της ψηφιοποίησης του βιβλίου είναι η ηλεκτρονική του αρχειοθέτηση, καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό, πλέον δυσεύρετο βιβλίο. Αυτό δε σημαίνει πως ορισμένες οδηγίες δε μπορούν να σας βοηθήσουν κάποια στιγμή.

Προσοχή! Υπάρχουν αναφορές για την ΜΗ εγκυρότητα ορισμένων πληροφοριών, σχετικά με ορισμένες “συνταγές”. Καλό θα ήταν σε κάθε περίπτωση να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό ή έστω κάποιο νεότερο βιβλίο.

Το βιβλίο δεν αποτελεί εγχειρίδιο διασκέδασης με δημιουργίες βεγγαλικών, ούτε εγχειρίδιο σχολικών καυγάδων. Οι περισσότερες “συνταγές” που περιέχονται, είναι θανατηφόρες και γι αυτό και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Θα συμφωνήσω με τον συγγραφέα του βιβλίου William Powell, που λέει: “Διαβάστε αυτό το βιβλίο αλλά μην ξεχνάτε ότι τα θέματα του είναι για πράγματα παράνομα και ίσως θανατηφόρα. Ακόμα πιο σημαντικό είναι να θυμάστε, πως όλες οι «συνταγές» είναι επικίνδυνες, ιδίως γι αυτούς που παίζουν και δεν ξέρουν ακριβώς τι κάνουν. Γι αυτό, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατές προφυλάξεις. Αυτό το βιβλίο δεν κάνει για παιδιά ή ηλίθιους!” -

Επίσης γίνετε μια ταύτιση του αναρχισμού και της χρήσης ναρκωτικών. Η χρήση ναρκωτικών σε καμία περίπτωση δεν είναι συνυφασμένη με τον αναρχισμό. Άποψη μου, πως η χρήση είναι άμεσα αντίθετη, ειδικά όταν μιλάμε για εξαρτησιογόνες ουσίες. (Ας μη μαστουρώσουμε.. Ας μετατρέψουμε την πραγματικότητα σε μια γλυκιά μαστούρα :) ) Σας εύχομαι καλή και ΥΠΕΥΘΥΝΗ ανάγνωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις