ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ MERIC SERKAN


    
Συνελήφθη στις 14-2-2013 ο Τούρκος υπήκοος ( Κούρδος την καταγωγή)  MERIC SERKAN μετά την υποβολή αιτήματος έκδοσης της Τουρκίας. Την επόμενη ημέρα αφήνεται ελεύθερος ( με περιοριστικούς όρους)  με διάταξη του  Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης μέχρι την  ημέρα διεξαγωγής της δίκης , που θα οριστεί όταν αποσταλούν από την Τουρκία τα καταδιωκτικά έγγραφα και  οι αποφάσεις των δικαστηρίων.    
    Ο MERIC SERKAN καταδικάστηκε στην πατρίδα του σε ισόβια κάθειρξη για την δράση του υπέρ της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του  Τούρκικου λαού. Η εξέτιση της ποινής του διακόπηκε εξαιτίας των σημαντικών βλαβών που υπέστη η υγεία του από την συμμετοχή του στις πολύμηνες απεργίες πείνας των Τούρκων πολιτικών κρατουμένων που αγωνίζονταν για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους, να σταματήσουν τα βασανιστήρια και να ματαιωθεί η δημιουργία των λεγόμενων «λευκών κελιών».
    Το 2004 αναγκάζεται να έλθει στην Ελλάδα για να αποφύγει την, εκ νέου, σύλληψή του. Υποβάλει αίτηση ασύλου ταυτόχρονα με την άφιξή του στη χώρα. Έκτοτε ζει στην Ελλάδα,  εργάζεται  και σπουδάζει ( είναι στο πτυχίο  του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΑΠΘ).
Στις 18-12-2012 συζητείται στην Αθήνα και  στην αρμόδια επιτροπή  ασύλου  η αίτησή του και εκκρεμεί η έκδοση απόφασης.  «Υιοθετείται» ως πρόσφυγας από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες ενώ το Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων επιβεβαιώνει τον ανηλεή βασανισμό του  από τα όργανα του Τουρκικού κράτους. 
    Σήμερα που τα δικαιώματα του συνόλου του Ελληνικού λαού πλήττονται βάναυσα , που ποινικοποιούνται και καταστέλλονται οι κινητοποιήσεις ακόμη και για επιμέρους αιτήματα, οι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα δέχονται  ( το τελευταίο , ειδικά, διάστημα) μια πρωτοφανή επίθεση! Πρόσφυγες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ζητήσει (και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ) κινδυνεύουν με έκδοση στην Τουρκία, καθώς η Τουρκία τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες».. Ένας απ΄  αυτούς είναι και ο  MERIC SERKAN

Ζητάμε :
-       να μην εκδοθεί στην Τουρκία ο Τούρκος Πολιτικός Πρόσφυγας MERIC SERKAN
-       να σταματήσουν οι διώξεις των Τούρκων αγωνιστών

και σας καλούμε για συμπαράσταση στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης (Δικαστικό Μέγαρο, αιθ.366) την 5η Απριλίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ

Υ.Γ.  για συνεννόηση , περαιτέρω πληροφόρηση, αποστολή mail, επικοινωνήστε με τον δικηγόρο του Χρήστο Γ. Μπακέλλα, , 2310-516646- 6945-250425, email: bakellas@hotmail.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις