ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΤΑΝΙΑ ΜΑΧΗ!!!!


Στο Σπόρτινγκ το Σάββατο το απόγευμα μίλησε η ζωντανή καρδιά των δυνάμεων που ονειρεύονται και αγωνίζονται για μια πραγματικά ανατρεπτική και επαναστατική αριστερά. 2000 και πάνω σύντροφοι και συντρόφισσες , συνειδητά και μαχητικά κομμάτια των μαζικών χώρων , των χώρων που έδωσαν και θα δώσουν την μάχη ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του ένωσαν τις φωνές απαιτώντας μια ενωτική πορεία της «άλλης», αντικαπιταλιστικής αριστεράς.



Ένα γεγονός που πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά οι οργανωμένοι φορείς και συλλογικότητες της αντικαπιταλιστικής , ριζοσπαστικής αριστεράς. Εάν θέλουν να συναντηθούν με τις δυνάμεις του κινήματος, παίζοντας ένα πραγματικά πρωτοπόρο ρόλο.

Στον διάλογο μπήκε μια ανοικτή διαφοροποίηση και διαφωνία από το
ΕΕΚ. Αυτό δεν είναι και αναγκαία κακό , αντίθετα αναδεικνύει το βαθύτατο επαναστατικό πολιτισμό μας. Κατανοώ πολλές από τις διαφοροποιήσεις και διαφωνίες των συντρόφων του ΕΕΚ. Αλλά θα προτιμούσα να έμπαιναν με πιο δημιουργικό τρόπο. Όπως μπήκαν με βρίσκουν αντίθετο.

Ο Δεκέμβρης είναι πλέον σαφές πως είναι η βάση του από δω και πέρα της δράσης μας. Αλλά το ίδιο σαφές είναι, πως μόνο μια ενωτική αντικαπιταλιστική – αντιιμπεριαλιστική αριστερά μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στα πράγματα. Να επηρεάσει ευρύτερες μάζες του κόσμου της εργασίας μάζες που κινούνται στο χώρο της θεσμικής και εντός των τειχών αριστεράς. Να οικοδομήσει ένα νικηφόρο αντικαπιταλιστικό εργατικό κίνημα- μέτωπο – κόμμα . Μια νέα επαναστατική πολιτική μπορεί να δημιουργηθεί μόνο μέσα από ένα αντιφατικό στην αρχή αλλά μαχητικό και πολύμορφα δημιουργικό αντικαπιταλιστικό πόλο.

Οι ευθύνες μας είναι μεγάλες και καθοριστικές και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των στιγμών και των περιστάσεων. Γνωρίζοντας πως οι ιστορικές ευκαιρίες δεν δίνονται πάντα και πως η ιστορία όχι μόνο δικάζει αμείλικτα αλλά και καλύπτει τα κενά της.


Σπόρτινγκ: ανάγκη της εποχής η Αριστερά της ανατροπής

http://nar4.wordpress.com/2009/02/02/%CF%83%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81/

Μεγάλη απήχηση στον κόσμο του αγώνα και το δυναμικό της αντικαπιταλιστικής αναζήτησης και δράσης είχε το κάλεσμα των 10 οργανώσεων και μετωπικών σχημάτων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο Σπόρτινγκ, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο, με αγωνιστικό κλίμα και ελπίδες, άνοιξε η συζήτηση για την αριστερά της ανατροπής που έχει ανάγκη η εποχή μας. Η εκδήλωση-συζήτηση, στην οποία μίλησαν πάνω από 30 ομιλητές από οργανώσεις, συνδικάτα, κοινωνικούς χώρους της νεολαίας, γειτονιές και μέτωπα, σήμανε την αρχή της συζήτησης και κοινής δράσης για τα βήματα που μπορούν να γίνουν στη συσπείρωση και πολιτική ενοποίηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Τα συνθήματα “Με την Αριστερά της Ανατροπής για τις επαναστάσεις της νέας εποχής”, “Ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε δεξιά, εμπρός για μια ανεξάρτητη Αριστερά” διέκοψαν πολλές φορές τους ομιλητές.

Μιας άλλης αριστεράς των ανυποχώρητων νικηφόρων αγώνων για τα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας, της διεθνιστικής πάλης κατά της Ε.Ε. και των ιμπεριαλιστικών πολεμικών σφαγών, της αντικαπιταλιστικής πάλης και του επαναστατικού δρόμου.
Αγωνιστές όλων των ηλικιών, με μεγάλη παρουσία νεολαίας αλλά και εργαζόμενων από σωματεία και κλάδους, έδωσαν το παρών στη μεγάλη συγκέντρωση του Σπόρτινγκ. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του “κοινού κειμένου προβληματισμού” που κατέληξαν οι διοργανωτές, στο οποίο αποτυπώνονται τα βασικά στοιχεία της πολιτικής εκτίμησης των οργανώσεων που συμμετέχουν στην διοργάνωση, αλλά και προτάσεις για την παραπέρα κοινή συζήτηση και δράση. Το κοινό κείμενο εισηγήθηκαν ο σ. Δημήτρης Δεσύλλας και ο σ. Θανάσης Διαβολάκης. Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι 10 οργανώσεις-διοργανωτές και δεκάδες αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Συνδικαλιστές από εργατικά σωματεία, φοιτητές-μέλη της ΕΑΑΚ, μέλη αριστερών κινήσεων πόλης και περιβάλλοντος, μετανάστες.

Κοινή διαπίστωση όλων των ομιλητών αλλά και του κόσμου που συγκεντρώθηκε στο Σπόρτινγκ είναι, ότι, μπορεί και πρέπει να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην πολιτική ενοποίηση και κοινή δράση της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς. Ο διάλογος ξεκίνησε και συνεχίζεται. Χωρίς εύκολα και βιαστικά βήματα, χωρίς να κρυφτούν οι υπαρκτές διαφορές σε τακτικά και στρατηγικά ζητήματα, χωρίς μετέωρες κινήσεις, με σταθερή όμως επίδίωξη την ανοιχτή συντροφική και εφ΄ όλης της ύλης πολιτική συζήτηση, μπορούν να υπάρξουν σοβαρά αποτελέσματα το επόμενο διάστημα.

Στη συγκέντρωση προτάθηκε η δημιουργία “Πρωτοβουλίας διαλόγου και κοινής δράσης” της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς που θα οργανώσει τα παραπέρα βήματα. Προτείνεται να γίνουν σε όλες τις πόλεις, τους κλάδους, τις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους, συνελεύσεις και εκδηλώσεις, όπου θα συζητηθούν από τους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς οι δυνατότητες και το περιεχόμενο της κοινής δράσης και τα βήματα πολιτικής ενοποίησης. Κρίσιμο ζήτημα είναι, αυτή η υπόθεση να στηριχθεί στο ανένταχτο δυναμικό, τους αγωνιστές του κινήματος και τον κόσμο της αριστεράς από τα κάτω, ώστε να αποκτήσει το εγχείρημα κοινωνικές και δυναμικές βάσεις. Η αρχή έγινε. Η παρέμβαση του ΝΑΡ στη συγκέντρωση του Σπόρτινγκ βασίστηκε στην πολιτική πρόταση του για την συσπείρωση της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς που δημοσιεύεται εδώ. Μπορείτε επίσης να την κατεβάσετε σε μορφή φυλλαδίου (pdf) από εδώ.

Σχόλια

  1. Θα τα καταφέρουμε έτσι όπως τα καταφέρνουμε κάθε στιγμή.
    Ότι είναι δυνατόν ας το κάνουν οι άλλοι. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι αδύνατον.
    Άφησα και ένα σχόλιο στο άλλο σου blog και με συγχωρείς που δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε στο Σπόρτιγκ . Ελπίζω να συναντηθούμε σύντομα.
    Σε χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις