ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!!

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΑΣΗΣ

Ύστερα από 7 χρόνια ιδιωτικοποίησης η «ΟΑΣΗ»έκλεισε, το 1995 η δημοτική αρχή του Λ. ΓΚΛΙΝΑΒΟΥ αποφάσισε να ιδιωτικοποιήσει την «ΟΑΣΗ» και την «ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗ» με στόχο να καλύψει τα οικονομικά ελλείμματα, την ίδια στιγμή τόσο η διοίκηση του Λ. ΓΚΛΙΝΑΒΟΥ όσο και η προηγούμενη του Φ. ΦΙΛΙΟΥ είχαν παραμιλήσει τις συγκεκριμένες Δημοτικές Επιχειρήσεις, υποκύπτοντας απόλυτα στην λογική της ιδιωτικοποίησης των δημοτικών επιχειρήσεων και των δημόσιων χώρων

Σήμερα που η «Όαση» το στολίδι του κέντρου έκλεισε, τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης είναι σε όλους φανερά και αυτονόητα , η αισθητική - πολιτιστική – οικιστική – οικολογική υποβάθμιση χαρακτηρίζουν την εικόνα της, για αυτό είναι τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες των δημοτικών αρχών, αλλά και των δημοτικών παρατάξεων της αριστεράς που υποτάκτηκαν στο γεγονός.

Η δημοτική αρχή συνεπικουρούμενη από την παράταξη του Φ. ΦΙΛΙΟΥ και του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων είναι πετυχημένη διότι τα αλλα δυο παραδείγματα(ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗ, ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ) έχουν κέρδη, μα αυτό είναι το κριτήριο για την επιτυχία σε ένα δημόσιο φορέα, το ατομικό κέρδος. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ Η «ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗ»,ΓΙΑ ΤΗ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;

Και αν όλα αυτά είναι φυσικά για τους οπαδούς της καπιταλιστικής ανάπτυξης, τι θέση παίρνει η αριστερά για αυτή την πολιτιστική και περιβαντολογική υποβάθμιση της πόλης;

Ζώντας σε μια εποχή που ο δήμος - κατώτερη βαθμίδα του κράτους λειτουργεί με ανταποδοτικά κριτήρια οι δημοτικοί άρχοντες δεν είναι τίποτε άλλο από, αντιπρόσωποι μιας αρχιτεκτονικής του κέρδους και του διαχωρισμού ,απέναντι στην καθολικότητα των αναγκών των δημοτών καθώς τα τοπικά εμπορικά εργολαβικά συμφέροντα επιθυμούν την δημιουργία νέων εμπορικών –οικοδομικών- ψυχαγωγικών κερδοσκοπικών κέντρων.

Σε μια περίοδο που η εμφάνιση και η ανάπτυξη διάχυτων μορφών παραγωγής – διάχυτο εργοστάσιο εκλαμβάνει σαν παραγωγική μια σειρά από λειτουργίες που σε άλλες φάσεις θα χαρακτηριζόταν περιθωριακές και αντιπαραγωγικές( π.χ Ελεύθερος χρόνος), οι δημοτικές επιχειρήσεις δεν είναι τίποτε άλλο από κρατικοκαπιταλιστικές εταιρίες που πάνε να βολέψουν τα ιδιοτελή συμφέροντα των κυβερνώντων, της γραφειοκρατίας και της ανάγκες της αγοράς.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μπορείς να βρεις μια διέξοδο που θα κάνει τις δημοτικές επιχειρήσεις αυτό που πρέπει να είναι, δηλαδή εργαλείο για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των μεταναστών, πέρα από τους νόμους της αγοράς και του κέρδους.
Όταν ο χώρος, ο τόπος και ο χρόνος εμπορευματοποιούνται, και η εκμετάλλευση του κεφαλαίου δεν έχει όρια, δεν σου μένει τίποτε άλλο από το να διεκδικήσεις ότι σου κλέβει το κεφαλαίο, την ίδια σου την ζωή.

Κάτω από αυτή την λογική πρέπει να δούμε την μάχη ενάντια στην νέα ιδιωτικοποίηση της «ΟΑΣΗΣ»

Εργαζόμενοι και νεολαία των Ιωαννίνων

Θα επιτρέψουμε να εγκληματήσουν ξανά οι δημοτικές αρχές και να πουλήσουν το χώρο της όασης σε ιδιώτες, η αδράνεια μας, όπως και η αδιαφορία της αριστεράς τους επιτρέψτε να το πράξουν το 1995, όπως επιτρέψτε να γκρεμιστεί ο θερινός Ορφέας και το ιστορικό καφενείο «Τσουκάνης» και να υποβαθμιστεί συνολικά η πλατειά.

Ο χώρος και τόπος είναι κομμάτι της ζωής μας, είναι σάρκα από την σάρκα μας, είναι οι μνήμες μας ,το παρόν, αλλά και τα όνειρα μας, δεν είναι για πούλημα, πρέπει να τα απελευθερώσουμε από τους πάσης φύσεως εργολάβους.

Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, η μάχη ενάντια στο πάρκινγκ είναι ένα σοβαρό γεγονός που συσπείρωσε όλη την αριστερά, αλλά κυρίως πολίτες που δεν επιτρέπουν στους εαυτούς τους να μείνουν θεατές.

Το ίδιο πρέπει να συμβεί και με την «ΟΑΣΗ» απαιτώντας την επανοικειοποίηση του χώρου της με σκοπό την δημιουργία ενός πρότυπου δημοτικού καφενείου που θα σέβεται το περιβάλλοντα χώρο, τις ιστορικές μνήμες και την ανθρώπινη επικοινωνία που είναι ο πραγματικός μας πλούτος .ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ένας χώρος που θα μπει κατω από τον έλεγχο της συνέλευσης των ίδιων των δημοτών, όπως πρέπει να γίνει με όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις .
Μόνο ένα μαχητικό και ανατρεπτικό κίνημα πόλης μπορεί να το καταφέρει, ένα κίνημα που δεν θα μείνει στο χώρο της «όασης» αλλά θα αποπειραθεί εδώ και τώρα να επανακτήσει άλλους τους δημόσιους χώρους , ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΟΛΑΚΕΡΗ .


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Η «ΟΑΣΗ» ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
ΤΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΕΣΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ – ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

21-10-2004

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις