ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ- ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Θα ήταν καταστροφή για την αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ, εάν ακολουθήσουν τις προσταγές του μεγάλου δεξιού αναθεωρητή Λ. Κύρκου.

Όταν ο Λ. Κύρκος είχε την ΕΑΡ παιδευόταν να πάρει το 1, 2, 3% .Λειτούργησε μόνο ως δεξιό άλλοθι στο ΚΚΕ για να φτιάξει το ΣΥΝ και να κάνει την συγκυβέρνηση και την οικουμενική. Μια κυβέρνηση που έστρωσε το δρόμο στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του 1990.

Είτε στην «χαρτκορ» εκδοχή του «έξω από δω» Γκαντέμη , που έσπασε τα μούτρα της στους καυτούς δρόμους της ΕΑΣ. Είτε στην σοσιαλφιλελεύθερη γραμμή του επόμενου??? Προέδρου της δημοκρατίας, που κατάφερε να διαλύσει τα πάντα.

Ύστερα από 20 χρόνια από το βρώμικό και προδοτικό 89 , το να ακολουθήσει το ΣΥΡΙΖΑ , τους πιο δεξιούς οικολόγους- Πράσινους που εμφανίστηκαν πότε και να φτιάξει την εναλλακτική «τσόντα» σε ένα ΠΑΣΟΚ που υπόσχεται «μηδενική ανοχή» στους μετανάστες, για να γλύψει του ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ, τότε είναι μια ακόμη προδοσία για την αριστερά

Ήδη τα πρώτα βήματα είναι ανησυχητικά˙ η μεταμαοϊκή ΚΟΕ δεν απορρίπτει συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ, αρκεί να γίνει από θέσεις αρχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να στρέψει το ΣΥΝ πιο αριστερά , στρέφει την άκρα αριστερά , το "ΡΙΖΑ" δεξιά.

Το τοπίο ύστερα από τα «Δεκεμβριανά» και με την αντεπανάσταση του «νόμου και της τάξης» στρέφεται όλο και πιο δεξιά. Το ζήτημα δεν είναι ένα πανδημοκρατικό λαϊκό μέτωπο, αλλά αριστερή ενότητα στους αγώνες , ένας αντικαπιταλιστικό πόλος και μια σύγχρονη, πολύμορφα ανατρεπτική κομμουνιστική οργάνωση, αριστερά , προοπτική.

Σχόλια

  1. Αν η αριστερά δεν αποκτήσει αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα θα γελάνε πολλοί από όσους διαβάζουν ιστορία στο μέλλον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις