ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ Η ΜΑΡΓΙΟΡΗ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ


Παλαιότερα ήμουν ένας φανατικός καπνιστής, στην συνέχεια έγινα ένας όχι και τόσο φανατικός αντικαπνιστής για να καταλήξω τώρα να μια ένας μη φανατικός καπνιστής.

Ένας εραστής του τσιγάρου, του καπνού και του πούρου με τον καφέ. Μια ολότελα προσωπική απόλαυση που σαφώς δεν επιθυμώ παθητικά να την μεταβιβάσω και σε άλλους.

Οπότε κατανοώ τα δικαιώματα του μη- καπνιστή , όπως υπερασπίζομαι όμως και τα δικαιώματα του καπνιστή.

Ε πολλοίς θεωρώ πως αυτή η αμερικανιά με την απαγόρευση του τσιγάρου είναι ένα ακόμη στοιχείο που αντανακλά μια επιλεγμένη και συντονισμένη απόπειρα συντηρητικοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας.

Το επαναλαμβάνω πως αυτό το φαινόμενο του παθητικού καπνίσματος είναι απαράδεκτο. Μόνο που δεν είναι η μόνη μόλυνση που δεχόμαστε ή δέχονται οι παθητικοί καπνιστές. Τι μπορούμε να πούμε για την μόλυνση του περιβάλλοντος, για τα καύσιμα που αποβάλλονται στην ατμόσφαιρα, για τα βιομηχανικά απόβλητα. Ή τι μπορούμε να πούμε για τις κοινωνικές σχέσεις που όλο και πιο πολύ γίνονται βάρβαρες , ανταγωνιστικές και μας γεμίζουν άγχος;

Να γιατί θεωρώ όλη αυτή την καμπάνια και τα μέτρα για το κάπνισμα εκ του πονηρού και ανειλικρινή. Προερχόμενα από μια εξουσία που μας κάνει την ζωή μας κόλαση..!!!!!

Σχόλια

  1. Νόμοι και μέτρα έχουνε περάσει και για πολλά άλλα θέματα που αφορούνε το περιβάλλον. ‘Ότι μπορούμε και κάνουμε συμβάλλει. Δηλαδή επειδή μολύνεται η ατμόσφαιρα από το καυσαέριο πρέπει να σκεφτόμαστε πως μπορούμε να τη μολύνουμε κι άλλο; Αν απαλλαχτούμε από τέτοιου είδους νοοτροπίες ίσως κάτι να μπορέσει να αλλάξει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις