ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ



Τα πολλά λόγια συμπατριώτη Δένδια- οι Πάξινοι νόμιζα πως φημίζονται για την μεγαλοσύνη και την μεγαλοψυχία τους, εσείς αποτελείτε την εξαίρεση; - και κύριοι προύχοντες και κρατούντες είναι φτώχια.
Είναι άμεση πολιτική, κοινωνική και ανθρωπιστική ανάγκη να σταματήσει η εκδικητική προφυλάκιση του
Θοδωρή Ηλιοπούλου, του τελευταίου προφυλακισμένου της μεγαλειώδους εξέγερσης του ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Μια εξέγερση που είπε τα πράγματα με το όνομα τους και έλπιζα να ταρακούναγε τους εξουσιαστές, πριν τους βρουν χειρότερα, τώρα που η κρίση θα αγκαλιάσει ευρύτερα στρώματα του Ελληνικού Λαού.

Αλλά μάλλον αυτοί κρατώντας το μονοπώλιο της βίας , ελπίζουν πως φοβίζοντας και τιμωρώντας αυτούς που πήραν ξεκάθαρη στάση στο ΔΕΚΕΜΒΡΗ, όπως ο Θοδωρής ο Ηλιόπουλος, θα την βγάλουν καθαρή και πάλι.

Δεν σκέφτεται άραγε ο Καραμανλής και η παρέα του που κυβερνάνε καίγοντας την χώρα, ξεπουλώντας τα πάντα, καταργώντας κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα, πως ένας θάνατος προφυλακισμένου- πολιτικού κρατούμενου μιας εξέγερσης- προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη έκρηξη;

Ή ελπίζουν πως θα σωθούν με τα σαπρόφυτα της ακροδεξιάς, που τα έβγαλαν στην επιφάνεια, τα ενίσχυσαν στις ευρωεκλογές για να δημιουργήσουν κλίμα ενάντια στους μετανάστες. Έτσι ώστε να ακολουθήσει το πογκρόμ του καλοκαιριού ενάντια στους μετανάστες , που αποτέλεσαν ένα μάχιμο τμήμα της εξέγερσης του ΔΕΚΕΜΒΡΗ; Ιδιαιτέρα οι μετανάστες της δεύτερης γενιάς , αλλά και οι μετανάστες που τους είχαν γκετοποιήσει στο κέντρο της Βαλκανικής Μητρόπολης , που λέγεται Αθήνα.

Δεν ξέρω αλήθεια πως σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι, δεν ξέρω πως παίζοντας με την φωτιά μπορεί να ξανακαούν. Μήπως ολότελα αποκομμένοι από τα λαϊκά προβλήματα, κάνοντας παρέα με λαμόγια , μιζαδόρους και ακροδεξιά σαπρόφυτα , δεν βλέπουν την γκιλοτίνα που τους ετοιμάζει ο Ελληνικός Λαός;

Δεν με αφορά αν τρίζει το κεφάλι τους, οποίος αναλαμβάνει ρόλο κυβερνήτη διατρέχει και αυτό τον κίνδυνο και καλό είναι να τον παίρνει στα υπόψην του. Εμένα με ενδιαφέρει να μην πάθει τίποτε ο Θοδωρής Ηλιόπουλος , με ενδιαφέρει να απελευθερωθεί άμεσα, με ενδιαφέρει τέλος να πάψουν οι διώξεις στους συμμετέχοντες στην εξέγερση του ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Οι εξεγέρσεις δεν διώκονται και δεν φυλακίζονται. Οι εξεγέρσεις δικαιώνονται ιστορικά και αλίμονο σε μια κοινωνία και σε μια ιθύνουσα τάξη, εάν δεν παίρνει μαθήματα από την εξέγερση και τους εξεγερμένους. Τότε απλά σαπίζει και αργοπεθαίνει , μέχρι μια νέα ιθύνουσα τάξη και μια νέα κοινωνική πραγματικότητα πάρει την θέση της.

Τέλος θεωρώ καθήκον των ενεργών πολιτών , των συλλογικοτήτων και των μαζικών φορέων να πάρουν την υπόθεση της απελευθέρωσης του Θοδωρή Ηλιόπουλου στα χέρια τους. Στριμώχνοντας μια κυβέρνηση που έχει χάσει κάθε ίχνος ανθρωπιάς. Η απελευθέρωση του Θοδωρή είναι στα χέρια του πάντα ευαίσθητου- σε τέτοιες καταστάσεις και περιπτώσεις- δημοκρατικού Ελληνικού Λαού.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις