Για τον φίλο ΓΡΗΓΟΡΗ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗ


Μια κοινή μας φίλη είπε πως δεν ταξιδεύουμε στην ζωή μας πάντα με το ίδιο εισιτήριο. Ούτε πάντα ταξιδεύουμε με το ίδιο μέσο ή στην ίδια θέση στο τραίνο ή στο τραίνο. Ούτε πάντα κολυμπάμε κόντρα στο ρεύμα ή περπατάμε από την ίδια όχθη του ποταμού. Ούτε σε τελευταία ανάλυση πάντα έχουμε τον ίδιο στόχο ή επιλέγουμε τα ίδια μέσα για να τον πετύχουμε. Το ζητούμενο και το ποθούμενο είναι όμως να είμαστε συνεπείς και αξιοπρεπείς με αυτά που κάθε φορά υπερασπιζόμαστε.

Και ο φίλος Γρηγόρης - αρέσει δεν αρέσει - ήταν και είναι σε κάθε επιλογή του απόλυτα ειλικρινής, αξιοπρεπής και συνεπής με τις κάθε φορά επιλογές του. Αξιοπρεπής και συνεπής όταν υπεράσπιζε το σύνθημα το μέλλον είναι η επανάσταση και ο Σοσιαλισμός, αξιοπρεπής και συνεπής τώρα που αγωνίζεται για ριζοσπαστικές ρεαλιστικές αλλαγές, μέσα ή μαζί με το σοσιαλφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ.

Ριζοσπαστικές ρεαλιστικές αλλαγές , μια φρασεολογία που συχνά χρησιμοποιούσε και όσο ήταν στην άκρα αριστερά όχθη του ποταμού. Που θα μπορούσαν να όμως να επιτευχθούν με ένα ανώτερο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό σύστημα, τον Σοσιαλισμό˙ τώρα φίλε Γρηγόρη με τι;

Οι επιλογές του φίλου Γρηγόρη όμως δεν δικαιολογούν τα πικρόχολα σχόλια κηνσόρων των τοπικών media, που με την γλώσσα έξω, γίνονται
συχνά- δίχως αρχές και ήθος- υπηρέτες διαφορετικών αφεντάδων.

Φίλε Γρηγόρη ελπίζω , εύχομαι, προσδοκώ να ξαναβρεθούμε στην ίδια όχθη , στην όχθη που στήνουν πανηγύρια οι καταπιεσμένοι. Αλλά επίσης ξέρω πως είναι δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση όμως σου εύχομαι φίλε και πρώην σύντροφε καλή τύχη , βαδίζοντας πάντα με συνέπεια και αξιοπρέπεια.

Δ. ΑΡΓΥΡΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις