ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



Η μάχη των εργαζομένων και του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων στο «Καριπίδη» συνεχίζεται με την διοίκηση του «Καριπίδη» να περνάει στην αντεπίθεση. Με ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στο σωματείο , ζητώντας να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχραστική.


Ζητώντας 3000 ευρώ από την πρόεδρο και την γραμματέα του σωματείου. Βάζοντας τους απεργοσπάστες να φτιάξουν εργοδοτικό εργοστασιακό σωματείο. Απειλώντας το σύνολο των εργαζομένων με λοκ-άουτ. Δηλαδή με κλείσιμο του εργοστασίου.

Τώρα άμεσα να διευρυνθεί το εργατικό μέτωπο αντίστασης. Η νίκη των εργαζομένων στο «Καριπίδη» είναι νίκη όλων των εργαζομένων στην περιοχή. Αντίστοιχα μια ήττα θα  είναι ήττα του συνόλου της εργατικής τάξης.

Όπως πίσω από την εργοδοσία του «Καριπίδη» βρίσκεται το σύνολο της αστικής τάξης και των πολιτικών επιτελείων της˙ έτσι και πίσω από τους εργαζόμενους και το σωματείο, πρέπει να σταθεί το σύνολο του εργατικού κινήματος.

Και εδώ είναι τεράστια η ευθύνη του ΕΚΙ,  που αρνείται να πάρει θέση, στηρίζοντας την εργοδοσία. Ανεξάρτητου των λαθών του ΠΑΜΕ , μια τέτοια στάση της διοίκησης του ΕΚΙ μόνο ξεπουλημένη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σε κάθε περίπτωση , όλοι στα σωματεία μας, να βάλουμε ζήτημα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους  εργάτες του «Καριπίδη». Ο αγώνας βρίσκεται στα χέρια μας και όχι στα χέρια της συνδικαλιστικής  γραφειοκρατίας.  Εάν εμείς σηκώσουμε το ανάστημα μας θα νικήσουμε. Εάν μείνουμε σκυφτοί και υποταγμένοι θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε τα φαγοπότια και τις χρεοκοπίες τους.

Είναι στο χέρι της εργατικής τάξης ως μαχόμενης ολότητας, να αποφασίσει αν θα παραμείνει στο κόσμο του διαχωρισμού ή αν θα τον συντρίψει…








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις