3/6/11

οι μετανάστες θέλουν την αλληλεγγύη μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απελπιστικές συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης, πείνας και δυστυχίας ζουν μέρες τώρα οι μετανάστες αποκλεισμένοι ακόμη και από τους... κάδους απορριμμάτων της πόλης. Η κυβέρνηση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς συνεχίζει με τις καθημερινές επιχειρήσεις "σκούπας".

Το πέρασμα του υπουργού Δημοσίας Τάξης από την Ηγουμενίτσα και οι δηλώσεις του, μαζί με τις δηλώσεις τοπικών παραγόντων, προοιωνίζουν ένα άμεσο μεγαλύτερο χτύπημα πλήρους "εκκαθάρισης" της περιοχής και διάλυσης του καταυλισμού.

Καταγγέλουμε αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης, της καταστολής και της μηδενικής ανοχής απέναντι στους μετανάστες. Η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για ό,τι συμβεί μέσα από αυτήν την εκστρατεία "εκκαθάρισης".

Το πρόβλημα αυτό δεν πρόκειται να λυθεί με αστυνομικά μέτρα. Οι κατατρεγμένοι αυτοί, θύματα των πολέμων, της πείνας και της δυστυχίας, που επέβαλλαν οι ισχυροί της γης στις χώρες τους, είναι άνθρωποι κι έχουν δικαιώματα. Αυτά τα δικαιώματα, μαζί με τα δικαιώματα των εργαζομένων της πόλης μας που πλήττονται από την ίδια πολιτική, υπερασπιζόμαστε.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας και ζητάμε την νομιμοποίησή τους, τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων και την κατάργηση όλων των αντιμεταναστευτικών συμφωνιών της Ε.Ε.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γιατί "Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από υλικά ονείρων…"
γιατί ουτοπία δεν είναι το αδύνατο αλλά η δυνατότητα


"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"