AμεA: Οι καιροί γεννούν νέες αληθινές πρωτοπορίες



Οι καιροί ως ευκαιρία χειραφέτησης..τα ΑμεΑ ας αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες...αναδημοσιεύω ενα εξαιρετικά επικαιρο άρθρο του Αντώνη Σκορδίλη απο το σαιτ:
 http://www.truerespect.com.cy/index.php?option=com_content&view=article&id=340:aa-&catid=37:2010-06-07-19-50-58&Itemid=62


Με εγκύκλιό του το ΙΚΑ, κυριολεκτικά σφαγιάζει τους ανθρώπους με αναπηρία καθιστώντας για την συντριπτική πλειοψηφία τους οικονομικά αδύνατη την χρήση απαραίτητων για την ίδια τη ζωή τους τεχνικών βοηθημάτων. Η εγκύκλιος εμφανίστηκε ως ... κεραυνός εν αιθρία, άνευ της παραμικρής προγηθείσας διαβούλευσης, ενημέρωσης ή έστω ... διαρροής και – αν εφαρμοστεί – κυριολεκτικά καταδικάζει εις (αργό ή γρήγορο) θάνατο τους Ελληνες ασφαλισμένους με αναπηρία. Μηδενική ανοχή, ή αλλιώς Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ανταπαντά η πλέον προχωρημένη πρωτοπορία του χώρου των ΑμεΑ αυτοπροσδιοριζόμενη ως Κίνηση χειραφέτησης ΑμεΑ και δηλώνοντας ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ.
“Εφτασε η στιγμή να χειραφετηθούμε, με έπαθλο την ίδια τη ζωή μας” επισημαίνουν οι πρωτοπόροι και συνεχίζουν: “Μας υπονομεύουν το δικαίωμα σε αυτή καθεαυτή την επιβίωση. Μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Μας θέλουν δουλοπρεπείς, υποτελείς και άφωνους, να αποδεχόμαστε σεμνά και ταπεινά την σταδιακή απάλειψη και των πλέον αυτονόητων δικαιωματικών παροχών, που αν μη τι άλλο μας επέτρεπαν μέχρι σήμερα να ζούμε με αξιοπρέπεια. Η τελευταία εγκύκλιος του ΙΚΑ αφαιρεί πλέον από τους ανθρώπους με αναπηρία θεμελιώδεις – δικαιωματικές παροχές, δίχως τις οποίες η αξιοπρεπής ζωή είναι αδύνατη. Ταυτόχρονα, αφαιρεί από τους κυβερνώντες και το τελευταίο άλλοθι δημοκρατικής νομιμοποίησης και στοιχειώδους πολιτικής εντιμότητας. Η κλεψύδρα της ανοχής μας άδειασε οριστικά. Η κατάπτυστη εγκύκλιος του ΙΚΑ που μας απαγορεύει τελεσίδικα να ζήσουμε με όρους κοινωνικής αξιοπρέπειας δεν θα ισχύσει. Στο απαγορευτικό ζωής που μας θέτουν απαντάμε με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ”.
Οι πρωτοπόροι της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ εννοούν ό,τι λένε περί μηδενικής ανοχής, πριν αλέκτωρ λαλήσαι θα το χουν αποδείξει. Υπό την έννοια αυτή, οι φράσεις που ακολουθούν έχουν ιδαίτερη σημασία σήμερα, θα έχουν όμως ακόμα μεγαλύτερη αύριο ή μεθαύριο όταν θα έχουν μετουσιώσει το συναίσθημα μηδενικής ανοχής που σήμερα πνίγει, σε πράξη που αύριο χειραφετεί. Είχαμε την τιμή να γίνουμε έγκαιροι αποδέκτες του μηνύματος χειραφέτησης που εκπέμπουν προς όλους τους ανθρώπους με αναπηρία, ας ενσκύψουμε στο “δια ταύτα” του: “Αξιώνουμε επιτακτικά την συμπόρευση όλης της Ελληνικής κοινωνίας, την συνυπογραφή του τελεσιγράφου μας από όλους τους Ελληνες πολίτες, που επίσης δίνουν αγώνα τους τελευταίους καιρούς για να παραμείνει ζωντανό το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Κατά μείζονα λόγο, η αξίωσή μας απευθύνεται σε όλους τους συμπόλίτες μας με αναπηρία. Τους καλούμε να αντισταθούν μέχρι εσχάτων στην άθλια απόπειρα κοινωνικής, ηθικής και φυσικής τους εξόντωσης. Γνωρίζουμε ότι το συναίσθημα μηδενικής ανοχής είναι διάχυτο σε όλους, τους καλούμε να μετουσιώσουν το συναίσθημα αυτό σε στάση – πράξη ζωής. Είναι ο μόνος τρόπος ώστε να μπορέσουμε να νικήσουμε, νίκη μεγάλη που έχει ως έπαθλο την ίδια τη ζωή μας. Ενάντια σε αυτούς που επιδιώκουν να μας αλυσοδέσουν για το υπόλοιπο της ζωής μας, δεν σας ζητάμε παρά να μετουσιώσετε το συναίσθημα που σας (μας) κατακλύζει σε στάση – πράξη ζωής. Αυτή και μόνο αυτή είναι η διαδικασία της αληθινής χειραφέτησης, έφτασε η στιγμή να την βιώσουμε”.
Οι πρωτοπορίες είναι εδώ, τις γεννά η ανάγκη, οι πρωτοπορίες που είναι γέννημα της ανάγκης είναι αληθινές, τα υπόλοιπα αναλαμβάνει από αύριο να τα αφηγηθεί η ιστορία...          

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις