ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ.. Η καταστροφή της κτηνοτροφίας δεν θα περάσει. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ δεν θα περάσει….
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ….


Χαιρετίζουμε το μαζικό ενιαίο μέτωπο εργαζόμενων- μέσα και έξω από την ΔΩΔΩΝΗ- κτηνοτρόφων, αγελαδοτρόφων και αιγοπροβατοτρόφων και  μαζικών φορέων της Ηπείρου που απέτρεψαν μέχρι τα σήμερα να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΩΔΩΝΗ μας. Που έστειλε στον αγύριστο την προηγούμενη διοίκηση της εταιρίας που είχε στόχο να την απαξιώσει  και να στρώσει το έδαφος για το ξεπούλημα της.
Χαιρετίζουμε όλους αυτούς που συμμετείχαν σε όλες τις κινητοποιήσεις, καταλήψεις σε Γιάννενα, Αθήνα, Πρέβεζα Ηγουμενίτσα. Όλους αυτούς που συμμετείχαν και συνεχίζουν να συμμετέχουν στις πανεργατικές κινητοποιήσεις ,συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις σε χωριά, Δήμους και σε όλη την χώρα. 

Αυτό το ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο μπορεί να αποτρέψει την απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ,  μπορεί και  θα νικήσει.
Η μάχη μέχρι τα τώρα κερδήθηκε αλλά ο πόλεμος που κήρυξε η κυβέρνηση της τρόικας, των μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων, της ΕΕ  και του ΔΝΤ συνεχίζεται. Και δια μέσου της διοίκησης της τοκογλυφικής ΑΤΕ προχωρά στις 3 Αυγούστου σε Γενική συνέλευση με στόχο να αλλάξει το καταστατικό της εταιρίας. Το υπάρχον καταστατικό δίνει το πρώτο λόγο στην μεταβίβαση των μετοχών στις ενώσεις και στους συνεταιρισμούς. Ενώ αν αλλαχτεί οι μετοχές θα μπορούν να πουληθούν σε ιδιώτες και όχι να μεταβιβαστούν σε ενώσεις και συνεταιρισμούς.  Φέρνοντας τους τους ιδιώτες και τα λαμόγια στην πόρτα της εταιρίας. Για αυτο το λόγο η αλλαγή του καταστατικού δεν πρέπει και δεν θα γίνει.

Και είναι στο χέρι του εργαζόμενου λαού, είναι στο χέρι των κτηνοτρόφων, των μαζικών φορέων, των πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, κινήσεων και κομμάτων να μην αλλάξει. Όποιος θα απουσιάσει από αυτή την μάχη των μαχών τότε μάλλον συνειδητά ή ασυνείδητα εξυπηρετεί την αντιλαϊκή και αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ. Τις επιλογές των τοκογλύφων, των καρτέλ και των πολυεθνικών..

Την ίδια στιγμή προετοιμάζοντας την τελική έφοδο η συμμαχία των καρτέλ, πολυεθνικών, μεγαλοκαταστημάτων, λαμόγιων, κυβέρνησης, ΑΤΕ, ΔΝΤ επιχειρούν να απαξιώσουν ξανα την ΔΩΔΩΝΗ παίζοντας ένα βρώμικό παιχνίδι με τις τιμές και τον αποκλεισμό επί της ουσίας των προϊόντων της από τα ράφια των μεγαλοκαταστημάτων.  Καταγελούμε στον Ηπειρώτικο  λαό  αυτό το γεγονός ζητώντας του να στηρίξει τα προϊόντα της ΔΩΔΩΝΗΣ.  

Παράλληλα επιχειρούν με απροκάλυπτο τρόπο να σπείρουν την διχόνοια μεταξύ των αγελαδοτρόφων και αιγοπροβατοτρόφων, μεταξύ μικρών και μεγάλων παραγωγών, λες και δεν είναι κατανοητό πως η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ τους πρώτους που θα θίξει θα είναι τους μικρούς και τους μεσαίους παραγωγούς. Όχι οι κτηνοτρόφοι αιγοπροβατοτρόφοι και αγελαδοτρόφοι όπως έγινε μέχρι τα σήμερα  θα πορευτούν το δρόμο του αγώνα ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Ενώ σαν άθλιοι προβοκάτορες μιλάνε για τους άχρηστους τεμπέληδες εργαζόμενους της εταιρίας  ΔΩΔΩΝΗΣ που είναι παραπάνω από ότι χρειάζεται η εταιρία. Ας τους θυμίσουμε πως για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας σύμφωνα και με επιστημονικές τεχνοκρατικές  μελέτες χρειάζονται 100 επιπλέον μόνιμοι εργαζόμενοι. Αλήθεια πως γίνεται απο τεμπέληδες εργαζόμενους να παράγεται ένα προϊόν που έχει γίνει το μήλο της έριδος μεταξύ των καρτέλ και των πολυεθνικών; Μάλλον αυτό που τους ενοχλεί  είναι πως οι εργαζόμενοι που παράγουν αυτά τα εξαιρετικά προϊόντα πληρώνονται κανονικά την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει κηρύξει στάση πληρωμών στους εργαζόμενους. 

Το ξανατονίζουμε η μάχη μέχρι τα τώρα κερδήθηκε μα ο πόλεμος, η επίθεση ενάντια στην ΔΩΔΩΝΗ και την κτηνοτροφία  συνεχίζεται.  Για αυτό το λόγο καλούμε  σε συγκεντρώσεις σε Δήμους και χωριά για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ και την καταστροφή της κτηνοτροφίας. Ένας αγώνας σε τελευταία ανάλυση για να μην πεινάσει ο λαός μπροστά στα σχέδια μιας ελεγχόμενης ή μη χρεοκοπίας, όπως αυτά υφαίνονται στα γραφεία των τραπεζών, των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ.  Με στόχο την αποτροπή της αλλαγής του καταστατικού της εταιρίας κατά την διάρκεια της Γενικής συνέλευσης στις 3 Αυγούστου.


Δευτέρα 1/8/2011 και 9μμ καλλιτεχνική εκδήλωση στο προαύλιο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗΣ με κάλεσμα συμμετοχής όλων των δημοτικών και λαϊκών καλλιτεχνών της Ηπείρου. Δωρεάν κρέατα και τυροκομικά προϊόντα από τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου.       

Τετάρτη 3/8/2011 όλοι στην Γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΩΔΩΝΗΣ  για να μην περάσει η αλλαγή καταστατικού, για ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ           


ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΔΩΝΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις