Η ανατροπή της κυβέρνησης είναι αναγκαία και δυνατή, μα μετά τι;;;


Στα Γιάννενα, στην Ηπείρου και σε ολάκαιρη τη χώρα ένα μεγάλο ποτάμι λαϊκής οργής, μια χαρούμενη πλημμυρίδα της γιορτής των καταπιεσμένων απονομιμοποίησε όση πολιτική νομιμότητα κρατούσε για λογαριασμό της αυτή η κυβέρνηση.



Ταυτόχρονα έστειλε ένα σαφές πολιτικό μήνυμα προς σε κάθε επίδοξο διαχειριστή: Κάθε εναλλακτική πολιτική διαχείρισης του ίδιου δεν μπορεί παρά να πάρει υπόψη τις φωνές που στις 19 και 20 Οκτώβρη μίλησαν και κραύγαζαν πως δεν μπορεί κάποιος να κυβερνά δίχως να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Αυτής που οι σοσιαλφασίστες υπουργοί του gap ονόμασαν συντεχνίες.
Όταν το 10% του λαού είναι στο δρόμο και διαδηλώνει απαιτώντας αυτή η κυβέρνηση να πάρει πόδι, τότε δραματικές αλλαγές γίνονται στην συνείδηση της πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού. Τότε τίποτε δεν είναι όπως παλαιά, έστω και αν τίποτε μπορεί να μην έχει αλλάξει στην επιφάνεια. Έστω και αν η κυρίαρχη ελίτ συνεχίζει να κυβερνά όπως παλαιά λες και τίποτε δεν έχει αλλάξει, κι όμως τα ελικόπτερα δοκιμάζουν τους έλικες τους.
Φυσικά το ερώτημα παραμένει και μετα απο την κατοχική κυβέρνηση gap; Καταρχήν είναι διαφορετικό τον gap να τον αντικαταστήσει με διαταγή των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και του ΔΝΤ, ο Σαμαράς και διαφορετικό να διαφύγει με το ελικόπτερο κυνηγημένος απο το οργισμένο και χαρούμενο πλήθος. Τότε είναι βέβαιο πως ο κάθε επίδοξος διαχειριστής θα ένιωθε το αγωνιστικό εκβιασμό των μαχόμενων μαζών.
Αλλά σίγουρα αυτό δεν αρκεί. Η Αριστερά πρέπει να είναι έτοιμη και μέσα από μαζικές κινηματικές διαδικασίες να προβάλει μια συνολική πρόταση διακυβέρνησης που θα οδηγεί τον κόσμο της εργασίας, τους παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου έξω απο το σύστημα του κεφαλαίου. Άρα χρειάζεται άμεσα τώρα να συγκροτηθούν επιτροπές κοινής δράσης της αριστεράς μέσα στο κίνημα. Παράλληλα συγκρότηση δικτύου που θα ενοποιεί τις επιτροπές πρωτοβουλίας της κοινής δράσης της Αριστεράς...διαφορετικά η αριστερά απο δύναμη ανατροπής θα μετατραπεί σε δύναμη διάσωσης του καπιταλιστικού συστήματος και του πολιτικού του προσωπικού...

Σχόλια

  1. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΙΛΑΣ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ; ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ , ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ;ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ; ΑΥΤΟΙ ΜΑΤΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ..!!!
    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΤΝΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ; ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ 65 ΧΟΝΙΑ ΝΑ "ΜΙΣΟΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ" ΤΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΤΟΝ ΑΡΗ. ΠΟΙΟΣΑ ΘΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΤΟΥ , Η ΑΛΕΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΜΙΤΕΣ Ή ΚΑΝΕΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΗΜΑΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις