30/8/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΔΩΔΩΝΗ»


Η διαλυτική και καταστροφική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί με όλα τα μέσα η Τρόικα εσωτερικού της συγκυβέρνησης, έβαλε ως στόχο τη «ΔΩΔΩΝΗ». Τη μεγαλύτερη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία της χώρας που ιδρύθηκε για να ενισχύει το εισόδημα των κτηνοτρόφων και την κτηνοτροφία και που, διόλου τυχαία, προσφέρει εδώ και δεκαετίες όχι μόνο ποιοτικά προϊόντα, αλλά και αξιοπρεπείς και ανθρώπινές συνθήκες για τους εργαζόμενους της.

Όλα αυτά θα χαθούν σε περίπτωση που η προσπάθεια ξεπουλήματος της «ΔΩΔΩΝΗΣ» προχωρήσει. Γιατί πρόκειται για ξεπούλημα, καθώς οι τιμές που συζητιούνται ίσα-ίσα καλύπτουν την αξία των εμπορεύσιμων προϊόντων που βρίσκονται σήμερα στα ψυγεία της βιομηχανίας. Στην ουσία οι επίδοξοι «επενδυτές» θα την πάρουν τσάμπα. Αυτό είναι έγκλημα, ένα έγκλημα εις βάρος των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων, ένα έγκλημα εις βάρος ολόκληρου του Ηπειρώτικου λαού.
Δυστυχώς σε αυτό το πρόστυχο παιχνίδι πρωταγωνιστεί η ηγεσία των Ενώσεων των Αγροτικών Συνεταιρισμών, επιχειρώντας να παραδώσει τη «ΔΩΔΩΝΗ» στον επιχειρηματία του «ΒΙΚΟΥ». Αναιρώντας στην πράξη το ρόλο που θα έπρεπε να παίζει, δηλαδή την στήριξη και την ενίσχυση των δομών της κοινωνικής οικονομίας και όχι τα συμφέροντα ιδιωτών.
Η υπόθεση της υπεράσπισης του κοινωνικού ρόλου και χαρακτήρα της ΔΩΔΩΝΗΣ δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τους κτηνοτρόφους ή τους εργαζόμενους σε αυτή. Είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρο τον εργαζόμενο λαό της Ηπείρου.
Η ΔΩΔΩΝΗ και οι υπόλοιπες συνεταιριστικές μονάδες και επιχειρήσεις της χώρας, με τη συνεργασία και τη δικτύωσή τους μπορούν να παίξουν ένα καθοριστικό ρόλο και να θρέψουν τον εργαζόμενο λαό μπροστά στην διατροφική κρίση που μας απειλεί.  Για αυτό το λόγο η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να περάσει στα χέρια των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων κάτω από κοινωνικό έλεγχο, εντασσόμενη σε ένα δημόσιο σχεδιασμό κάλυψης των βασικών αγαθών για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους φτωχούς.    
Αυτή η προοπτική δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο του κάθε «επιχειρηματία», είτε ηπειρώτης είναι, είτε έλληνας, είτε ξένος. Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ απειλεί με γενικευμένη οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα επηρεάσει όχι μόνο τους εργαζόμενους της βιομηχανίας και τους κτηνοτρόφους αλλά ολόκληρη την περιοχή.
Για αυτούς τους λόγους, ως συντονιστικό σωματείων, στηρίζουμε και συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γιατί "Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από υλικά ονείρων…"
γιατί ουτοπία δεν είναι το αδύνατο αλλά η δυνατότητα


"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"