ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ο ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ


όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική τους

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ ξεκινάει  τη θητεία της με νέα μέτρα, περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου φαίνεται να πραγματοποιείται από την ανάποδη. Ετοιμάζονται  νέα ακόμη πιο σκληρά για όλους μας. Στην πραγματικότητα δοκιμάζουν τις αντοχές μας στη βάρβαρη πολιτική τους που φαίνεται να μην έχει τέλος.
Εκλέχτηκαν στις προηγούμενες εκλογές καλλιεργώντας το φόβο ότι αν φύγουμε από την ΕΕ δε θα υπάρχουν φάρμακα και τρόφιμα και θα επικρατήσει χάος. Στη σκληρή πραγματικότητα του σήμερα και φάρμακα δεν υπάρχουν και τα τρόφιμα γίνονται όλο πιο ακριβά . Η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι αυτοί που μας επιβάλουν συνθήκες κοινωνικής καταστροφής, διάλυση της δημόσιας παιδείας, της  υγείας, της ασφάλισης  και κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους. Μας απειλούσαν ότι χωρίς τα μνημόνια δε θα μπορούσαν να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Αποδεικνύεται, όμως, ότι τώρα είναι που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα παραμένουν απλήρωτοι, μέχρι και τα επιδόματα ανεργίας καθυστερούν να κατατεθούν, σχολεία και νοσοκομεία κλείνουν, προγράμματα κοινωνικής προστασίας, όπως το ΕΚΑΣ και η «βοήθεια στο σπίτι» πρακτικά καταργούνται.

Όλοι στους δρόμους, ξεσηκωμός τώρα!

Να δημιουργήσουμε ασφυκτικό κλοιό σε όλους όσους θέλουν να υποθηκεύσουν το παρόν και το μέλλον μας. Κανένας δεν πρέπει να μείνει έξω από αυτή τη μάχη. Η απεργία στις 26/09 ας αποτελέσει το έναυσμα για μια σειρά κινητοποιήσεων που θα ανατρέψουν το σάπιο πολιτικό κατεστημένο τους. Καλούμε όλους σε αγώνα διαρκείας απέναντι στην τρόικα και τους ντόπιους υπερασπιστές της. Ήρθε η ώρα να τους δώσουμε να καταλάβουν μια και καλή ότι δεν τους ανεχόμαστε άλλο. Ξέρουμε καλά ότι όλο αυτό το υπηρετικό προσωπικό των σύγχρονων δοσίλογων  που μας κυβερνάει δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν το σταματήσουμε εμείς.

Βγαίνουμε όλοι στους δρόμους, σε κάθε γειτονιά οργανώνουμε την αντίσταση.

Καλούμε όλους στις κινητοποιήσεις του συντονιστικού των σωματείων.

Πορεία μέσα στην πόλη την Παρασκευή 05/10 στις 7:00μμ από τη νομαρχία.

Συγκέντρωση με μικροφωνική το Σάββατο 06/10 στις 7:00μμ στην πλατεία.

Λαϊκή συνέλευση στην πλατεία την Κυριακή 07/10 στις 7:00μμ στην πλατεία.

Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 08/10 7:00μμ από τη νομαρχία.

μετά την πορεία θα ακολουθήσει συνεδρίαση του συντονιστικού των σωματείων για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών μας.

Συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα Ιωαννίνων


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις