Κάλεσμα συναδέλφων για πολύμορφο και συντονισμένο αγώνα διαρκείας για την ανατροπή τους τώρα.


Η φαρσοκωμωδία της συγκυβέρνησης έλαβε τέλος. Συμφώνησαν σε μέτρα που σφαγιάζουν μισθωτούς - συνταξιούχους - επαγγελματίες. Ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και τις κοινωφελείς επιχειρήσεις. Καταστρέφουν την κοινωνία και εξαθλιώνουν το λαό και την νεολαία.
Τα μέτρα στην ουσία τους και επίσημα εξαγγέλθηκαν από τον Σαμαρά σε συμφωνία και με τους άλλους δύο μετά την σύνοδο κορυφής στις 18 - 19 Οκτώβριου. Οι πρώτες τροπολογίες με νομοσχέδια κατατέθηκαν και πάνε στην βουλή για επικύρωση. Η σαρωτική σφαγή ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί στις αρχές, έως τα μέσα του Νοέμβριου.


Πανεργατικός - Παλλαϊκός ξεσηκωμός
Τώρα είναι η ώρα για πανεργατικό - παλλαϊκό ξεσηκωμό, για την έναρξη ενός πολύμορφου αγώνα διαρκείας για την ανατροπή τους πριν βάλουν ταφόπλακα στη ελληνική κοινωνία. Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν και η διαμαρτυρία δεν αρκεί.
Οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ με πολιτική απεργία διάρκειας, καταλήψεις και αποκλεισμούς, μαχητικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα μπορούν και πρέπει να γίνουν φραγμός στη γενική και τελική πλέον λεηλασία που ετοιμάζουν.
Οι άνεργοι και κόσμος της περιπλανώμενης εργασίας, οι απόμαχοι της δουλειάς να πλημμυρίσουν τους δρόμους και τις πλατείες σε καθημερινή βάση.
Η νέοι που τους καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον τους, που υποθηκεύουν τις ζωής τους για δεκαετίες με αφετηρία τις σχολές και τα σχολεία να βρεθούν μαζί με  τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή του ξεσηκωμού.

Τώρα είναι η ώρα
Τα ψέματα τέλειωσαν και η κλεψύδρα γύρισε αλλιώς, ο χρόνος τρέχει. Τα βήματα σημειωτόν, οι αγωνιστικοί περίπατοι, οι 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, μια εδώ και μια εκεί, που οργανώνουν μέχρι σήμερα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, εάν θα συνεχιστούν δεν θα είναι απλώς ντουφεκιές στον αέρα. Θα υπονομεύσουν την διάθεση και τον αναγκαίο αγώνα για τον φραγμό στα μέτρα τους και την ανατροπή τους. Οι αποσπασματικοί και μεμονωμένοι αγώνες σε κλάδους και χώρους  δεν μπορούν να οδηγήσουν στην συνολική αναχαίτιση της επίθεσης σήμερα.
Χρειάζεται συνολικός και πολιτικός αγώνας με όλα τα μέσα, με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και διάρκεια.  
Τώρα είναι η ώρα, να γίνουν πράξη οι αγωνιστικές διακηρύξεις μιας σειράς συνδικάτων, ειδάλλως θα είναι «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και αγωνιστικές κορώνες για εσωτερική κατανάλωση και ιδιοτελείς πολιτικές σκοπιμότητες.
Συνδικαλιστικές και πολιτικές συλλογικότητες, κόμματα, οργανώσεις και παρατάξεις. Αυτοί που  αντιτάσσονται στα μέτρα και την λεηλασία που επιβάλλεται συνολικά από την συγκυβέρνηση της τρόικας - ΕΕ – ΔΝΤ και  κεφαλαίου, τώρα είναι η ώρα, εάν θέλουν και μπορούν να συμβάλουν σε ένα τέτοιο ανυποχώρητο αγώνα αντίστασης και ανατροπής τους.

Χωρίς άλλες αναμονές ξεκινάμε
Στα πρωτοβάθμια σωματεία, τους συλλόγους  και τις  συλλογικότητες, με  συνελεύσεις σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο, δήμο και γειτονιά, να πάρουμε αγωνιστικές ενωτικές και συντονισμένες πρωτοβουλίες και να ξεκινήσουμε χωρίς άλλες αναμονές. Εκεί θα ανάψει το φυτίλι. Καλούμε την νεολαία, τους άνεργους, τους επαγγελματίες, τους  συνταξιούχους, όλους τους πληττόμενους από την βαρβαρότητα της πολιτικής τους να συμπορευτούμε μαζί.  
Στις εκδηλώσεις μνήμης για το μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας, τον Οκτώβρη του 40, να βροντοφωνάξουμε το δικό μας ΟΧΙ στην νέα κατοχή και να προετοιμάσουμε το δικό μας Νοέμβρη, για να τους τελειώσουμε πριν μας τελειώσουν.
Ζωή για τους εργαζόμενους, την ελληνική κοινωνία ολόκληρη δεν μπορεί να υπάρξει, όσο είμαστε εγκλωβισμένοι στην εξυπηρέτηση του χρέους και των τραπεζών που μας επιβάλλει η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., τα κέρδη του κεφαλαίου. Ζωή με την πολιτική τους, τα μνημόνια και τα αντεργατικά αντιλαϊκά καταστροφικά μέτρα δεν υπάρχει, μόνο η φτώχεια και η  εξαθλίωση θα γιγαντώνεται.
Άλλος δρόμος μπορεί να ανοίξει με την διαγραφή του χρέους και την ταυτόχρονη εθνικοποίηση των τραπεζών, την ρήξη και αποδέσμευση από την Ε.Ε. και το ευρώ. Με την ανασυγκρότηση  της ελληνικής οικονομίας κόντρα στα συμφέροντα του κεφαλαίου και τα κέρδη τους

Με αυτό το πνεύμα και αυτή την διάθεση καταθέτουμε αυτή την πρόταση - κάλεσμα και δηλώνουμε αποφασισμένοι να βρεθούμε μπροστά με όλες μας τις δυνάμεις, σε όλη την μάχη όπως κάθε αγωνιστής που κατανοεί αυτή την αναγκαιότητα σήμερα.

Κάνουμε κάλεσμα προς όλες τις εργατικές και κοινωνικές συλλογικότητες και συσπειρώσεις, σε όλους  τους  αγωνιζομένους.
Επιδιώκουμε ανοιχτή συνέλευση ανά πόλη για να συγκεκριμενοποιήσουμε και να συντονίσουμε τις δράσεις μας, να συγκροτήσουμε μια μεγάλη πρωτοβουλία αντίστασης και ανατροπής.  
  
Ζώης Γαλατάς, μέλος των "Αγωνιστικών Συσπειρώσεων" 
Γιάννενα, 23 Οκτωβρίου 2012

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις