4/1/13

Συνομιλίες με τον Ράσελ Τζάκομπυ


Συνομιλώντας με τον Ράσελ Τζάκομπυ 1: Είναι η ουτοπία ένα αναρχικό αεράκι…;;


Στους Έλληνες επικρατεί το παρόν, η θετικότητα, η εικόνα, η απόλαυση του σήμερα, το εδώ και τώρα, καθώς και  το μέτρο. Στους Εβραίους η ποίηση, η αρνητικότητα, η κίνηση,  η περιπλάνηση, η συνάντηση, ο αναστοχασμός για το «Σάββατο(το Σάββατο των Σαββάτων), την λιακάδα και το tashmish», δηλαδή για τον έρωτα και την ουτοπία, με βάση την αγάπη και την αλληλεγγύη. Όπως γράφει ο Ράσελ Τζάκομπυ στο βιβλίο του «Ασαφής εικόνα  ουτοπική σκέψη για μια αντιουτοπική εποχή» που είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις εκδόσεις νησίδες. ΣΥΝΕΧΕΙΑ: http://argiros.net/?p=3834Συνομιλώντας με τον Ράσελ Τζάκομπυ 2: η διαλεκτική της επιτυχίας και της αποτυχίας

Το βιβλίο του Ράσελ Τζάκομπυ «Η διαλεκτική της ήττας»- το περίγραμμα του δυτικού μαρξισμού από τις εκδόσεις Νησίδες αναφέρεται σε αυτό που απαξιωτικά ο σοβιετικός μαρξισμός ονόμαζε δυτικό ή ευρωπαϊκό μαρξισμό.
Στο επαναστατικό μαρξισμό που αναμετρήθηκε με τον καπιταλισμό στην Δύση την περίοδο 1920-30 και έχασε σε αντίθεση με τον επαναστατικό μαρξισμό στην Ρωσία που εκείνη την συγκυρία είχε κέρδισε.
 συνέχεια:http://argiros.net/?p=3845

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γιατί "Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από υλικά ονείρων…"
γιατί ουτοπία δεν είναι το αδύνατο αλλά η δυνατότητα


"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"