4/1/13

Συνομιλίες με τον Ράσελ Τζάκομπυ


Συνομιλώντας με τον Ράσελ Τζάκομπυ 1: Είναι η ουτοπία ένα αναρχικό αεράκι…;;


Στους Έλληνες επικρατεί το παρόν, η θετικότητα, η εικόνα, η απόλαυση του σήμερα, το εδώ και τώρα, καθώς και  το μέτρο. Στους Εβραίους η ποίηση, η αρνητικότητα, η κίνηση,  η περιπλάνηση, η συνάντηση, ο αναστοχασμός για το «Σάββατο(το Σάββατο των Σαββάτων), την λιακάδα και το tashmish», δηλαδή για τον έρωτα και την ουτοπία, με βάση την αγάπη και την αλληλεγγύη. Όπως γράφει ο Ράσελ Τζάκομπυ στο βιβλίο του «Ασαφής εικόνα  ουτοπική σκέψη για μια αντιουτοπική εποχή» που είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις εκδόσεις νησίδες. ΣΥΝΕΧΕΙΑ: http://argiros.net/?p=3834Συνομιλώντας με τον Ράσελ Τζάκομπυ 2: η διαλεκτική της επιτυχίας και της αποτυχίας

Το βιβλίο του Ράσελ Τζάκομπυ «Η διαλεκτική της ήττας»- το περίγραμμα του δυτικού μαρξισμού από τις εκδόσεις Νησίδες αναφέρεται σε αυτό που απαξιωτικά ο σοβιετικός μαρξισμός ονόμαζε δυτικό ή ευρωπαϊκό μαρξισμό.
Στο επαναστατικό μαρξισμό που αναμετρήθηκε με τον καπιταλισμό στην Δύση την περίοδο 1920-30 και έχασε σε αντίθεση με τον επαναστατικό μαρξισμό στην Ρωσία που εκείνη την συγκυρία είχε κέρδισε.
 συνέχεια:http://argiros.net/?p=3845

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γιατί "Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από υλικά ονείρων…"
γιατί ουτοπία δεν είναι το αδύνατο αλλά η δυνατότητα


"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget
Loading...
Loading...