8/2/13

μεταξύ δυο κόσμων…..


Tara Garner, between the two worlds
Μεταξύ των δύο κόσμων ή έξοδος στο συγκεκριμένο- «είναι», γεύοντας την τραγικότητα του γίγνεσθαι, ξεχνώντας το αρχετυπικό μας «είναι»;;
Χάνοντας την ερωτική διάρκεια της μητρική μας ουτοπία, βγαίνουμε στο κόσμο της απώλειας και της λησμονιάς, κάνοντας ένα κύκλο προς το απόλυτο τίποτε.
Ναι υπάρχει και η αντίστροφη πορεία η αγαπησιάρικη κοινότητα των εραστών, τα ταξίδια στο χώρο, στο τόπο και στα λόγο, η περιπλάνηση σε σώματα, ιδέες οράματα και θάματα… στο «είναι» που πλάθεται ως γίγνεσθαι, έρωτας, αγάπη, απόλυτο και κυρίως θέωση…
Ανοικτός ο δρόμος να μείνεις μεταξύ δυο κόσμων, να ζήσεις σε πολλούς κόσμους, να φτιάξεις άλλον κόσμο ή να ζήσεις σαν να μην έζησες… δική μας η επιλογή, δικός μας ο έρωτας, ο θάνατος, η θέωση και η απόλαυση….
Τελικά μάλλον έχει δίκαιο αυτός που είπε πως είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε ελεύθεροι και δυστυχώς όσο το αντιλαμβανόμαστε και το κατανοούμε, τόσο μένουμε προσκολλημένοι στο ραγιαδισμό μας.
Όπως και να το κάνεις, πόσο μάλλον να το πράξεις, η ελευθεριά έχει ευθύνη ο ραγιαδισμός  συμβιβάζεται και με το άτιμο το ριζικό….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γιατί "Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από υλικά ονείρων…"
γιατί ουτοπία δεν είναι το αδύνατο αλλά η δυνατότητα


"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"