ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ


Η σύσκεψη της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ(ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ) για το πώς θα οργανωθεί η άμυνα και η αντεπίθεση του εργατικού κινήματος στην αντεργατική και αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στα δικαιώματα μας στέφθηκε από κάθε άποψη με επιτυχία.

Μέσα σε ένα κλίμα βουβής εργατικής οργής πάνω από 30 αγωνιστές , συνδικαλιστές μαζικών χώρων του δημόσιου- ιδιωτικού και συνεταιριστικού τομέα συζήτησαν ανοικτά και θαρραλέα για το βάθος και το εύρος της επίθεσης στα δικαιώματα μας και για την απάντηση που θα έπρεπε να δώσει η αριστερά και το εργατικό κίνημα. Για την βαθιά κρίση των δομών και των ηγεσιών του εργατικού κινήματος και για την ανικανότητα της ριζοσπαστικής αριστεράς να παρέμβει με τρόπο ουσιαστικό προς όφελος της στρατηγικής ενότητας της εργατικής τάξης. Στην σκιά της απόφασης κομματιού των συσπειρώσεων- παρεμβάσεων στο διοικητικό συμβούλιο της τοπικής ΕΛΜΕ να στηρίξουν ένα αντιδεξιό προεδρείο στην λογική της ενότητας των δημοκρατικών δυνάμεων, στην λογική των πλατειών λαϊκών δημοκρατικών μετώπων, με κύρια πολιτική ευθύνη του συνδικαλιστή του Μ-Λ ΚΚΕ που ανέλαβε και την θέση του αντιπρόεδρου του αντιδεξιού προεδρείου, στηριζόμενος από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και συνδικαλιστών που προωθούν την γραμμή του πλατιού αντινεοφιλελεύθερου μετώπου.

Στο τέλος η συζήτηση εμπλουτίστηκε με συγκεκριμένες προτάσεις για μια παρέμβαση των συνδικαλιστικών δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς όχι μόνο για το ζήτημα του ασφαλιστικού αλλά και για το ζήτημα των εθνικών και κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Προτάθηκε και εγκρίθηκε η δημιουργία ενός συντονιστικού συνδικαλιστών, ενός ανοικτού και ευέλικτου κέντρου αγώνα που θα επιχειρήσει να βάλει άμεσα το ζήτημα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων στα Δ.Σ και στις γενικές συνελεύσεις των εργατικών σωματείων.

Η κεντρική ιδέα είναι ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε την απόφαση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, αλλά από σήμερα να οργανωθεί με τρόπο ριζοσπαστικό και καινοτόμο η άμυνα και η αντεπίθεση της εργατικής τάξης διεκδικώντας διευρυμένο μερίδιο από τον πλούτο που παράγουμε ως εργατική τάξη.

Η ενότητα της εργατικής τάξης κτίζεται στο δρόμο, στους τόπους δουλείας και στα εργοστάσια και όχι στις « αντιδεξιές συμμαχίες» εντός των Δ.Σ.

Κτίζεται όταν δυναμώνει η δυνατότητα να εκφραστεί η εργατική τάξη ως «τάξη για τον εαυτό της» και όχι στο ξέπλυμα και την νομιμοποίηση των προδοσιών της εργατικής γραφειοκρατίας, του ρεφορμισμού και της σοσιαλδημοκρατίας.

Όταν οικοδομείται ένα ταξικό εργατικό μέτωπο στην βάση της στρατηγικής ενότητας της εργατικής τάξης και των σύγχρονων δυνατοτήτων για την απελευθέρωση της. Τέλος αποφασίστηκε η ΔΡΑΣΥ-ΝΟΡΑΣΥ να ενισχύσει με όλες τις δυνάμεις της τον ταξικό-αγωνιστικό συντονισμό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ 20/10/07

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις