2500.000 και παλι οι απεργοί και τώρα πια θα είναι η συνέχεια;


Η Εργατική τάξη και πάλι έκανε το ιστορικό καθήκον της. Κατέβηκε στο δρόμο -λίγο μειωμένος σε σχέση με την 12η Δεκέμβρη -αλλά έτσι κάπως προχωράει η ιστορική συνέχεια- ασυνέχεια. Παρόλα αυτά μιλάμε και πάλι για 2500000 απεργούς.
Τώρα το βάρος πέφτει στις πλάτες των ηγεσιών του συνδικαλιστικού συστήματος να οργανώσει από δω και πέρα την μάχη των μαχών.
Φυσικά από τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά πράγματα , για την ακρίβεια δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε. Η ηγεσία του ΠΑΜΕ από την άλλη, μένει να αποδεχτεί εάν μπορεί και εάν θέλει να ενοποιήσει την κατακερματισμένη εργατική τάξη στην κατεύθυνση της οργάνωσης νικηφόρων αγώνων.
Εάν για τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είμαι σίγουρος πως είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για να περάσουν τα μέτρα για την ηγεσία του ΠΑΜΕ παραμένω σκεπτικιστής για το εάν θέλει και μπορεί.
Όσο για την άκρα αριστερά επίσης μένει να παίξει το ιστορικό ρόλο μιας άλλης εργατικής ηγεσίας.
Οι μάχες για το προλεταριάτο είναι μπροστά. Την παρασκευή , π.χ, ο Καραμανλής θα δημοσιοποιήσει την αντιασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση πως θα απαντήσουν άμεσα τα συνδικάτα και το εργατικό κίνημα;;
Στα Γιάννενα π.χ δημιουργήθηκε ένα συντονιστικό σχημάτων που την παρασκευή θα δώσει μια μικρή πολιτική απάντηση, δημοσιεύοντας ένα κείμενο:

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Ιωάννινα 14/02/2008

Οι μεγαλειώδεις πορείες στις 12 Δεκέμβρη και στις 13 Φλεβάρη κλόνισαν τα πρώτα σχέδια της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και δείξανε την διάθεση των εργαζομένων να αντισταθούν στην επίθεση της.

Οι βασικές ανατροπές των ασφαλιστικών δικαιωμάτων θα επιχειρηθούν, παρά την «διαρροή» ήπιων και συναινετικών σεναρίων. Το σχέδιο νόμου κινείται στη γνωστή κατεύθυνση ξεριζώματος των ασφαλιστικών κατακτήσεων και προβλέπει:

§ την περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων με τη σταδιακή αύξηση των απαιτούμενων ετών υπηρεσίας ή της ηλικίας καταβολής της σύνταξης.

§ την παραμονή στην εργασία ακόμη και μετά την συμπλήρωση των – υποτιθέμενων- ανώτατων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

§ την ενοποίηση ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης, αποσκοπώντας στην κάλυψη των ελλειμμάτων με την κλοπή των χρημάτων άλλων ταμείων και όχι με την επιβάρυνση αυτών που τα δημιούργησαν, δηλαδή του κράτους και των εργοδοτών.

§ την περικοπή της λίστας βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων για τους νεοασφαλιζόμενους.

Αρνούμαστε τον προσχηματικό διάλογο με την κυβέρνηση και συμβάλλουμε στην αγωνιστική αντιμετώπιση της κυβερνητικής πολιτικής με απεργίες και διαδηλώσεις. Απορρίπτουμε κάθε συμβιβαστική λογική από την πλευρά των ξεπουλημένων, γραφειοκρατικών, συνδικαλιστικών ηγεσιών και επιδιώκουμε την προώθηση της ενότητας του εργατικού κινήματος, ενάντια σε κάθε πολιτική διαίρεσης και διάσπασης.

  • Να μην περάσει κανένα από τα κυοφορούμενα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης.
  • Να καταργηθούν οι αντιεργατικοί νόμοι Σιούφα και Ρέππα.
  • Γενναία αύξηση σε Μισθούς και Συντάξεις
  • Πλήρη Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κανένας ανασφάλιστος, καμιά μορφή εργασίας χωρίς πλήρη ασφάλιση.
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και όλες.
  • Κατοχύρωση και επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
  • Κανένας περιορισμός στην εγγραφή των εργαζομένων στα σωματεία.
  • Οι εργοδότες, να πληρώσουν για το ασφαλιστικό!

Φέρτε Πίσω Τα Κλεμμένα

Καλούμε σε :

Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15/2/2008 στις 18:00 στην Νομαρχία Ιωαννίνων

Εκδήλωση συζήτηση την Τετάρτη 20/2/2008 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με θέμα: «Ασφαλιστικό - Αντίσταση των εργαζομένων στην κυβερνητική επίθεση»

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Σχόλια

  1. kala auta pou les sunadelfe,alla pws na ginoun pragmatikotita, poli endiaferouses oi dimoseuseis sou, protimw omws tis katidian synomilies sta plaisia tis diupokeimenikis epikoinwnias..proswpo me proswpo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και εγώ επίσης. Οι διυποκειμενικές συναντήσεις είναι αυτές που διαμορφώνουν τον κοινό πλούτο μας. Για αυτό και είμαστε νύκτα, μέρα στα κινήματα. Παρόλα αυτά και το επίπεδο των μπλοκ αποτελεί πλέον έναν τόπο συνάρτησης και αλληλοεπίδρασης και αλληλοδιείσδυσης (δεν ξέρω εάν τελικά αυτό εννοούσε ο Μπερξόν)υποκειμένων . Παρόλα αυτά σαφώς προπορεύεται η άμεση επαφή - συνάντηση των μαχόμενων σωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις