ΚΥΠΡΟΣ- ΚΟΣΟΒΟ -ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Τα αποτελέσματα στην Κύπρο ήδη γνωστά: Ο πρόεδρος του "όχι στο Ανάν" βγήκε τρίτος και στο δεύτερο γύρο περνάνε ο Κασουλίδης και ο Χριστόφιας . Δυο υποψήφιοι που υποστηρίζουν ένα σχέδιο "Αναν" που δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά την οριστική διχοτόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι την πραγματική ενοποίηση σε μια λεύτερη ανεξάρτητη Κύπρο που οι δυο κοινότητες θα ζούνε αρμονικά και ειρηνικά!!

Τα αποτελέσματα είναι μια νίκη της νέας τάξης πραγμάτων της ΗΠΑ- ΕΕ και μια καθοριστική στροφή της αστικής τάξης και ευρύτερων λαϊκών και μη Κυπριακών στρωμάτων προς σε συμβιβαστικά μοτίβα.

Ταυτόχρονα εάν η νίκη των δυνάμεων της υποταγής στην pax amerikana συνδυαστεί με το ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου- που ξαναβάζει φωτιά στα Βαλκάνια- και βαθαίνει την τάση του περιφερειακού και εθνικού κατακερματισμού -εντός των πλαισίων του παγκοσμιοποιημένου ολοκληρωτικού καπιταλισμού - τότε τα πράγματα για τους λαούς και τις υποτελείς τάξεις στην περιοχή γίνονται χειρότερα.

Η απάντηση των λαών της περιοχής δεν περνάει παρά μέσα από την οικοδόμηση ενός ταξικού διεθνιστικού μετώπου που θα ξαναβάζει στην ζωή το ζήτημα της συνεργασίας των λαών και των καταπιεσμένων εναντία στα ντόπια και τα ξένα αφεντικά. θα ξαναβάζει στην ζωή το αίτημα ΤΗΣ "ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ" και μιας ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις