Ταξική πάλη στην Κίνα

ΑΠΟ http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=930004

Και ενώ στην Ελλάδα η ΓΓ του ΚΚΕ χαριεντίζεται με τον πρωθυπουργό της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας», στην Κίνα χιλιάδες προλετάριοι βγαίνουν στους δρόμους αντιδρώντας στις χαμηλές αποζημιώσεις που τους δίνουν οι επιχειρήσεις που τους απολύουν, λόγο της πτώσης των εξαγωγών.

Στο εξαγωγικό κέντρο της Νότιας Κίνας Ντονγκουάν της επαρχίας Γκουαντόνγκ εκατοντάδες εξαγριωμένοι απολυμένοι εργάτες αναποδογύρισαν και κατέστρεψαν αυτοκίνητα της αστυνομίας και εισέβαλαν στα γραφεία της βιομηχανίας παιχνιδιών Kaida Toys, που έχει απολύσει ήδη 380 εργάτες, καταστρέφοντας κομπιούτερ και γραφεία.

Ανάλογα γεγονότα είχαν συμβεί τον προηγούμενο μήνα σε άλλο εργοστάσιο παιχνιδιών της Ντονγκουάν που είχε απλήρωτους τους εργάτες για ένα μήνα.

Στην Τζινγκνέζεν της επαρχίας Τζιανξί 500 εργάτες έκλεισαν το δρόμο έξω από το μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής αεροσυμπιεστών στην Κίνα HUAYI COMPRESSOR.

Σε «άγριες» κινητοποιήσεις έχουν κατέβει εδώ και καιρό οι ταξιτζήδες που διαμαρτύρονται για τις ψηλές τιμές των καυσίμων και τα υψηλά ενοίκια των ΤΑΞΙ.

Τα στοιχεία είναι από το ρεπορτάζ της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»



ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ??? ΠΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ..
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥΡΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ???

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις