ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ Από τα κάτω και τα αριστερά….

Ζούμε σπουδαίες στιγμές , η συσσωρευμένη λαϊκή οργή μέρα με την μέρα οργανώνεται και συγκρούεται συλλογικά με τις δυνάμεις καταστολής.

Η τυφλή σύγκρουση, όπως και η προβοκάτσια υπάρχει και πάντα θα υπάρχει , μόνο που δεν δίνει αυτή το στίγμα και ούτε καθορίζει τα ζητούμενα. Μόνο η ήττα ή το ξεφούσκωμα ενός κινήματος ανοίγει το δρόμο για να κυριαρχήσουν οι φοβικές μικροαστικές λογικές που βγάζουν ΛΑΟΣ και Σαρκοζί.

Σε μια κοινωνία που παράγει και προάγει την βία και την εξουσία σε όλα τα επίπεδα τους κακοφαίνεται η βία των διαδηλωτών , μια βία κατά βάση στοχευόμενη και όχι γενικευμένη και τυφλή.

Μια βία που προσιδιάζει με την «θεϊκή βία» του Μπένγιαμιν που δεν στοχεύει να κυριαρχήσει αλλά να καταστρέψει ότι μας καταστρέφει την ζωή.

Απεναντίας η βία των ματ και της αστυνομίας είναι μια «μυθική βία»(ξανά Μπένγιαμιν)που στηρίζει την εξουσία του εμπορεύματος, του κράτους και του κεφαλαίου.

Εψές βράδυ, μέσα σε λίγες ώρες, στα Γιάννενα οργανώθηκε μια πορεία με πάνω από 2000 διαδηλωτές που έδειξε πειθαρχία και μαχητικότητα που έσπασε μόνο με την διευρυμένη χρήση δακρυγόνων που έπνιξαν τα Γιάννενα και τους Γιαννιώτες.


Κάθε μέρα το κύμα της αντίδρασης, της αντίστασης, της ρήξης και της ανατροπής διευρύνεται και αγκαλιάζει όλη την Ελληνική κοινωνία. Βάζοντας αντικειμενικό ζήτημα μιας «άλλης»λαϊκής εξουσίας που είναι στοίχημα η «άλλη» αριστερά να την οικοδομήσει συνειδητά, δημιουργώντας παράλληλες μορφές λαϊκής- εργατικής εξουσίας.


Η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα συναίνεσης με τα κοινοβουλευτικά κόμματα ..ένα κλίμα που δεν γνωρίζουμε πόσο είναι έτοιμοι να την προσφέρουν – ιδιαίτερα τα κόμματα της αριστεράς. Εάν το πράξουν όμως θα αναδειχτεί για μια ακόμη φορά ο προδοτικός ρόλος του ρεφορμισμού.


Φυσικά παραμένει ανοικτό ζήτημα – αν και δεν νομίζω πως θα το πράξουν – η υποβολή στρατιωτικού νόμου. Μια λύση ήταν και είναι οι εκλογές.. θα το πράξουν???


Αύριο είναι η πανεργατική απεργία που η γραφειοκρατία αρνείται να δώσει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά με σύνθημα – ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.


Η δυνάμεις του νέου εργατικού κινήματος , οι δυνάμεις του ταξικού μπλοκ είναι στο δικό τους χέρι να πολιτικοποιήσουν την απεργία , πραγματοποιώντας μαχητικές εργατικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, βάζοντας ζήτημα προκήρυξης μιας νέας πανεργατικής απεργίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις