ΕΝΟΤΗΤΑ- ΑΡΙΣΤΕΡΑ- ΚΙΝΗΜΑ


Παράλληλα με το κίνημα, η στάση του ΚΚΕ σοκάρισε πολλούς , υπογράφοντας ουσιαστικά δηλώσεις νομιμοφροσύνης στην κυβέρνηση και στο σύστημα, συμπλέοντας ουσιαστικά με το ΛΑΟΣ…. Την ίδια στιγμή κόβει κάθε σχέση με τον κόσμο του αγώνα και φτιάχνει δικά του χειραγωγημένα συντονιστικά.

Δυο παραδείγματα στα Γιάννενα…είναι ενδεικτικά. Την μέρα της πανεργατικής απεργίας μέλη του ΚΚΕ /ΠΑΜΕ έσπασαν την ντουντούκα του ΣΥΡΙΖΑ , όταν οι τελευταίοι πρότειναν από το ΚΚΕ /ΠΑΜΕ κοινή δράση. Στο ελεγχόμενο από το ΚΚΕ συντονιστικό των σχολών που κέρδισε η ΠΚΣ τις γενικές συνελεύσεις αρνήθηκαν την είσοδο σε μέλη των ΕΑΑΚ. Στο εργατικό κέντρο προσπάθησαν να διώξουν συνδικαλιστή της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Μια πολιτική που κλείνει τους δρόμους κοινής πάλης των εργαζόμενων, της νεολαίας και της αριστεράς σε μια αντικυβερνητική κατεύθυνση.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται την επίθεση του κόμματος της νομιμοφροσύνης(ΝΔ-ΚΚΕ -ΛΑΟΣ) για την γενναία στάση να υπερασπιστεί τις μορφές πάλης των νέων και των διαδηλωτών, διαχωρίζοντας τον εαυτό του από τις μορφές «τυφλής βίας», και καλά έκανε….

Την ίδια στιγμή ούτε αυτός ξέφυγε από τις θεσμικές παρεμβάσεις , πηγαίνοντας να συναντήσει τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης των δολοφόνων. Παρόλα αυτά ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο δρόμο, βρίσκεται μέσα στο κίνημα…Ανεξάρτητα με το γεγονός πως ακόμη και τώρα η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ακολούθησε την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πολιτική της υποταγής στην αστική νομιμότητα.

Μέχρι και πριν δυο βδομάδες η πλειοψηφία της αριστεράς έλπιζε σε μια παναριστερά. Νομίζουμε πως τώρα από κάθε στιγμή μια παναριστερά είναι αναγκαιότητα. Μια παναριστερά που θα αγωνιστικά, μαχητικά και ταξικά θα συναντηθεί στο δρόμο , στο πεζοδρόμιο για να ανατρέψει την κυβέρνηση και κάθε αστό διαχειριστή. Προβάλλοντας μια άλλη πολιτική συγκρουσιακή, ανατρεπτική, ταξική. Που θα βάζει αντικειμενικά το ζήτημα μιας «άλλης» εξουσίας για το πλήθος των παραγωγών του κοινωνικού πλούτου…. Ο κόσμος το βάζει αντικειμενικά, η αριστερά ας τολμήσει να το πάει παραπέρα ..συντονισμένα , συνειδητά, αμεσοδημοκρατικά…

Δημήτρης Αργυρός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις