"Η.Α", ΝΑΡ ΚΑΙ ΟΑΣΗ


από το ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΤΟΥ "Η.Α"

Πότε πρόλαβαν;

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα Ιωαννίνων εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για την Όαση

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει το ΝΑΡ, είναι ενάντια σε όσους «παλεύουν για τη συνολικοποίηση της μάχης κόντρα στην εμπορευματοποίηση δημόσιων χώρων». Μόνο η αριστερά θα μπορούσε να προλάβει να… διασπαστεί σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο, ανάμεσα σε ντουβάρια, σκόνη και ρημαδιό. Πόσο δύσκολο είναι οι προοδευτικές φωνές σε αυτή την πόλη να συμμαχούν και να προτείνουν μαζί πράγματα για τους δημόσιους χώρους μας;
Θ.Τ.

ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ !!!!!!

Δεν είναι και πολύ δεοντολογικό σε μια εφημερίδα - εκτός και αν κάνουμε λάθος, όποτε να μας συγχωράτε - να σχολιάζεται ένα κείμενο δίχως ταυτόχρονα να δημοσιεύεται το κείμενο. Γιατί πως αλλιώς θα αποκτήσουν πλήρη εικόνα οι αναγνώστες για την είδηση ή το κείμενο;

Αυτό ακριβώς έκανε ο φίλος Θύμιος Τζάλλας , Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας “ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ” στην στήλη “Τσιμπίδα” την Πρωτομαγία, σε σχέση με μια ανακοίνωση του ΝΑΡ Ιωαννίνων που απαντάει σε μια σφοδρή επίθεση δυνάμεων από το ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στην ανοικτή εκδήλωση για την ΟΑΣΗ http://meraioa.blogspot.com/2009/05/blog-post.html , με αποτέλεσμα να δημιουργεί λάθος εντυπώσεις στους αναγνώστες του “Η.Α”

Γράφει ο φίλος Θύμιος Τζάλλας πως “Μόνο η αριστερά θα μπορούσε να προλάβει να... διασπαστεί σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο..” Που το είδε από την ανακοίνωση του ΝΑΡ ο αγαπητός δημοσιογράφος. Αν είχε δημοσιεύσει την ανακοίνωση της αριστερής οργάνωσης οι αναγνώστες του “ΗΑ”θα διάβαζαν πως οι δυνάμεις του ΝΑΡ “ βρέθηκαν με συνέπεια μέσα στις μάχες ενάντια στην εμπορευματοποίηση των δημοσίων και ελεύθερων χώρων. εντάσσοντας τες στην προοπτική της συνολικής σύγκρουσης με το κεφάλαιο που αποικίζει σχέσεις, χρόνο, τόπο και χώρο. Μια στράτευση στην προοπτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Και τώρα ξαναβρίσκονται και στην μάχη για την ΟΑΣΗ, στην ίδια την προοπτική της συνολικοποίησης της μάχης. Θεωρώντας πως ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους, την νεολαία και τους ενεργούς πολίτες είναι η « από τα κάτω» οικοδόμηση μετώπων αγώνα που δεν θα αφήνει σε χλωρό κλαρί την ντόπια και όχι μόνο εξουσία.”


Πόσο μάλλον που οι δυνάμεις του ΝΑΡ Ιωαννίνων νιώθουν ικανοποίηση καθώς αρκετά χρόνια πριν, το 2002, με την δημοτική κίνηση “ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ”, ήταν από τις ελάχιστες δυνάμεις που εναντιώθηκαν στην ιδιωτικοποίηση. Αντίθετα η πλειοψηφία των δυνάμεων που κινούνται εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΑΝ. Με προτάσεις της “ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ” να κινούνται στην ίδια λογική με την “ΟΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ” " http://clubs.pathfinder.gr/anipotaxti_poli/314142?forum=37485&read= " και http://clubs.pathfinder.gr/anipotaxti_poli/314142?forum=37485&read=5 .

Το να βρίσκεται σε μια μάχη, με την δική της λογική, μια πολιτική δύναμη μαζί με άλλες δυνάμεις όχι μόνο δεν συνιστά διάσπαση , αλλά εμπλουτισμό του αγώνα. Ούτε αποτελεί διάσπαση μια κριτική ή και πολεμική ανάμεσα σε διαφορετικές στρατηγικές αριστερών οργανώσεων , απεναντίας αποτελεί επίσης εμπλουτισμό , έτσι ώστε να εκφραστεί στην ολότητα της η ενεργής μαχόμενη καθολικότητα. Καθώς κανείς , μα κανείς δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια, άρα ακόμη και μέσα από πολεμικές εμπλουτίζεται ο ανατρεπτικός Λόγος. Όπως π.χ συνέβη στην πρώτη επαναστατική περίοδο της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης τόσο ανάμεσα στις διαφορετικές οργανώσεις και κόμματα του επαναστατικού μπλοκ, αλλά και ανάμεσα στις διαφορετικές αντιλήψεις εντός του μπολσεβίκικου κομμουνιστικού κόμματος. Ακριβώς το αντίθετο συνέβη με την κυριαρχία του Στάλιν.

Άρα θα μπορούσα να υποστηρίξω πως σταλινισμός είναι δεν είναι η έντιμη , καθαρή και συντροφική κριτική και πολεμική, αλλά η άποψη να κρύβουμε τις διαφορετικές στρατηγικές και τακτικές.

Μόνο έτσι οι προοδευτικές – όπως τις θέλει ο συντάκτης του σχολίου του “Η.Α” – θα συμμαχούν και θα γίνονται επικίνδυνες για τα αφεντικά των Ιωαννίνων.

Δ. ΑΡΓΥΡΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις