Συγκρούσεις στην Ομόνοια ΜΑΤ και Αφγανών Μεταναστών


Aιτία το σκίσιμο του Κορανίου από αστυνομικό ο οποίος στη συνέχεια το ποδοπάτησε!


Αστυνομικός έσκισε ένα Κοράνι και το ποδοπάτησε με τις μπότες του!!! Σε λίγο περίπου 1000 Αφγανοί συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην Ομόνοια και επετέθησαν και στο αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης, όπου εκεί – όπως λένε – υπηρετεί ο αστυνομικός.

Δίπλα στους Αφγανούς έσπευσαν δεκάδες κάτοικοι οι οποίοι διαμαρτύρονταν στους αστυνομικούς για την ενέργεια αυτή και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η αστυνομία λέει ότι…δε γνωρίζει τίποτα!!!




Συγκεκριμένα:

Πορεία πραγματοποίησαν οι μετανάστες του Αγ.Παντελεήμονα, διεκδικώντας το σεβασμό της θρησκείας τους από την Ελληνική Αστυνομία. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο σε μετανάστη κατά τη διάρκεια επιχείρησης "σκούπα" στον Αγ.Παντελεήμονα, πήραν από τα χέρια του ένα κοράνι και το έσκισαν, πετώντας το στο πάτωμα και ποδοπαντώντας το.

Οπως δήλωσε ο Αχμέτ Αλτζούμα Ιμπραήμ Το σεβασμό της θρησκευτικής τους ελευθερίας ζητούν οι Σύριοι μετανάστες, μετά από εξευτελιστική και παράνομη συμπεριφορά έλληνα αστυνομικού, με αντικείμενο το Κοράνι που κρατούσε ένας μετανάστης που υποβλήθηκε σε έλεγχο εγγράφων. "Όταν οι αστυνομικοί διενήργησαν τον έλεγχο στο συγκεκριμένο άτομο, του ζήτησαν να τους δείξει όλα τα χαρτιά του. "Τι είναι αυτό;" του λένε. "Είναι κοράνι", απάντησε αυτός. Και τότε οι αστυνομικοί αρχίσαν να βρίζουν τόσο το κοράνι, όσο και το παιδί. Μετά το αρπάξαν από τα χέρια του, και σκίζοντας μία μία τις σελίδες, τις πέταξαν στο πάτωμα και τις πάτησαν".

"Εμείς σεβόμαστε τη θρησκεία, τις εκκλησίες και τα ιερά αντικείμενα των χριστιανών. Απαιτούμε τον ίδιο σεβασμό από την Ελληνική Αστυνομία", δήλωσε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση άλλος μουσουλμάνος μετανάστης που συμμετέχει στην πορεία. "Για το γεγονός ενημερώσαμε τις πρεσβείες όλων των μουσουλμανικών χωρών στην Ελλάδα, και απαιτούμε να ζητήσει συγγνώμη επισήμως η ελληνική κυβέρνηση για το σημερινό περιστατικό", προσέθεσε.

Το εν λόγω περιστατικό πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης "σκούπα" που έγινε στον Αγ.Παντελεήμονα, στην οποία συμμετείχαν 200 αστυνομικοί και ελέγχθηκαν 612 άτομα, 123 οχήματα και 37 καταστήματα, ενώ έγιναν 86 προσαγωγές και 44 συλλήψεις.

Εκ των συλληφθέντων, 26 άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων, 2 άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 2 για παράβαση του νόμου περί παιγνίων και 1 για παράνομη οπλοφορία, ενώ 12 από τους συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και 1 για κατοχή πλαστών εγγράφων.


Εντωμεταξύ ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν πριν από λίγο μουσουλμάνοι μετανάστες και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, με αφορμή την επιχείρηση «σκούπα» που πραγματοποίησε εχθές το βράδυ στον Άγιο Παντελεήμονα η αστυνομία, κατά τη διάρκεια της οποίας αστυνομικός έσκισε το Κοράνι ενός μετανάστη.

Περίπου 500 διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία Ομονοίας κατά τις 4μμ, βάδισαν προς την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Άγιο Παντελεήμονα όπου ενώθηκαν με τους μετανάστες που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο. Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το Αστυνομικό Τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα, όπου προκλήθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα. Μετά από την ένταση που προκλήθηκε, οι διαδηλωτές διέσχισαν την Πατησίων και κατέληξαν στην Ομόνοια. Στην πορεία συμμετείχαν συνολικά περίπου 1500 άτομα.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο χέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια ρίψης δακρυγόνου.

Αύριο στις 4μμ στην Ομόνοια, οι μουσουλμάνοι μετανάστες καλούν ξανά σε πορεία διαμαρτυρίας, με κατεύθυνση το Υπουργείο Εσωτερικών. Κατά τη διάρκεια της πορείας θα κρατούν στα χέρια σταυρούς, για να δείξουν ότι εκείνοι σέβονται τη χριστιανική θρησκεία.

Σχόλια

  1. "ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ - Η Ελλάς στο μάτι του κυκλώνα της Νέας Τάξης".

    Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου των Κωνσταντινου Ρωμανού που θα παρουσιαστεί στις 27 Μαϊου.
    Ο Κων Ρωμανός είναι τακτικός αρθρογράφος του ΡΕΣΑΛΤΟ και έχει αναλύσει διεξοδικά τον αλλοδαπό εφιάλτη.




    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν
    στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του καθηγητού Κων/νου Ρωμανού
    "ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ - Η Ελλάς στο μάτι του κυκλώνα της Νέας Τάξης"

    ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2009 και ώρα 7 μ.μ.
    στο Ξενοδοχείο ΠΡΕΖΙΝΤΕΝΤ
    (Λ. Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι)

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
    Σαρρής Νεοκλής καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
    Γούδης Χρίστος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
    Παπαμιχαήλ Ιωάννης καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
    Παπανικολάου Θύμιος εκδότης περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ
    Χατζηπαράσχου Αναστάσιος μέλος της Συντονιστικής
    Επιτροπής Κατοίκων Αγ. Παντελεήμoνα Αττικής
    Ρωμανός Κωνσταντίνος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

    Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Γιαννόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις