ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ


Στις 22 Μάρτη του 2009 οι οργανώσεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας(ΑΚΟΣ- ΑΡΑΝ -ΑΡΑΣ-ΕΚΚΕ- ΝΑΡ- ν.ΚΑ- ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ- ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ- ΣΕΚ) που συμμετέχουν στα μετωπικά σχήματα ΜΕΡΑ- ΕΝΑΝΤΙΑ, η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ και εκατοντάδες ανεξάρτητοι αγωνιστές συγκρότησαν την ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή(ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α).

Μια συνειδητή πολιτική ανορθογραφία ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και στα πολιτικά επιτελεία του. Ένα σύστημα που «βιάζει» τις ανάγκες και τα συμφέροντα της θιγόμενης εργαζόμενης πλειοψηφίας προς όφελος των συμφερόντων μιας ελάχιστης ολιγαρχίας. Ένα καπιταλιστικό σύστημα σε βαθιά κρίση, σήψη και παρακμή. Ένα σύστημα που δεν παίρνει μεταρρύθμιση και αλλαγή αλλά μόνο ανατροπή. Μια αντικαπιταλιστική επαναστατική ανατροπή!!! Ο βασικός στόχος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. είναι να συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις σε αυτή την προοπτική. Δίχως να θεωρεί ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια, αλλά την πιο συνειδητή της πλευρά σε αυτή την συγκυρία.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, ένα Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας συσπειρώνει ένα κόσμο που βγήκε μέσα από όλες τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές μάχες που έδωσε ο λαός μας και οι εργαζόμενοι. Συσπειρώνει αγωνιστές της γενιάς της Αντίστασης, του 114, των Ιουλιανών. Αγωνιστές της γενιάς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, των λαϊκών , εργατικών αγώνων της μεταπολίτευσης , των αγώνων για Παιδεία- Δημοκρατία- Εργασία των κυβερνήσεων της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Συσπειρώνει αγωνιστές του κινήματος κατά την παγκοσμιοποίηση, της ΕΕ, μαχητές του «ΔΕΚΕΜΒΡΗ» του 2008, του αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Αγωνιστές των μάχιμων αγώνων για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των δημοσίων – ελεύθερων χώρων , όπως στην περιοχή μας είναι η μάχη για το «ΞΕΝΙΑ», την πλατεία, του ΚΤΕΛ στην Παπανδρέου και την «ΟΑΣΗ».

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συμμετέχοντας στις ερχόμενες ευρωεκλογές ζητάει την στήριξη και την ψήφο όσων σήμερα δεν βολεύονται με την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων, με στόχο να εκφραστεί και εκλογικά ο δρόμος της αντίστασης, της ρήξης και της ανατροπής. Της επαναστατικής μεταβολής της σημερινής πραγματικότητας σε μια νέα ποιότητα κοινωνικών σχέσεων. Με τους προλεταρίους, τους εργάτες του πνεύματος και των χεριών, με τους «παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου», να είναι αφέντες στο τόπο τους.

Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεπάγεται την πτώση του σάπιου δικομματικού συστήματος, του συστήματος της γαλάζιας και της πράσινης ρεμούλας και μίζας. Του συστήματος που στηρίζει και στηρίζεται από την συνεχιζόμενη λιτότητα, την ελαστικοασφαλεία, του εργασιακού δουλεμπορίου, της κατεδάφισης των κοινωνικών δικαιωμάτων μας, της ιδιωτικοποίησης της υγείας και της παιδείας.

Για να τιμωρηθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, να πούμε όχι στο ΠΑΣΟΚ, να απομονώσουμε το ΛΑΟΣ. Να «μαυρίσουμε» τα κόμματα του κεφαλαίου της ΕΕ , των Αμερικάνων , των Τραπεζιτών, των χρηματιστών και των βιομηχάνων.

Να κλείσουμε την πόρτα σε οποιοδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας(κεντροδεξιά και κεντροαριστερή), που θα γίνει πλυντήριο για τα ανομήματα των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Καθώς για την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. οποιαδήποτε σταθερή κυβέρνηση διαχείρισης του συστήματος θα λειτουργήσει ενάντια στα συμφέροντα των εργατών, των εργαζομένων , της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και των μεταναστών.

Στις ευρωεκλογές με την ψήφο στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. λέμε όχι στην ΕΕ. Την ΕΕ της αγοράς- λάστιχο, της παιδείας της αγοράς, της αγροτικής καταστροφής και της διατροφικής διαστροφής. Την ΕΕ του ευρωφακελώματος, του πόλεμου και του ρατσισμού. Για την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. η ΕΕ δεν μεταρρυθμίζεται, ανατρέπεται με πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους εργατικούς, αντικαπιταλιστικούς, επαναστατικούς αγώνες. Στόχος για την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. παραμένει η αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ. Η αντικαπιταλιστική διάλυση της, όπως και κάθε καπιταλιστικής ένωσης, και η οικοδόμηση μιας «κόκκινης» αντικαπιταλιστικής εργατικής Ευρώπης, Βαλκανίων και κόσμου.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Η κρίση τους είναι απόρροια ενός συστήματος που δεν μπορεί ορθολογιστικά να διαχειριστεί τον τεράστιο κοινωνικό πλούτο. Δεν μπορούν να φορτώσουν στις πλάτες των εργαζόμενων την δική τους κρίση. Δεν μπορούν επ’ αόριστον να ιδιωτικοποιούνται τα κέρδη και να κοινωνικοποιούνται οι ζημιές. Στις ευρωεκλογές και αύριο στους καθημερινούς αγώνες ας κάνουμε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν αμέσως μετά τις εκλογές ο ΣΕΒ και η ΕΕ και θα εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ. Να διεκδικήσουμε εμείς τα 28 δις ευρώ για τις ζωές και τις ανάγκες μας και όχι να καταλήξουν στους τραπεζίτες για να σώσουν το τομάρι τους.

Αυτό θα επιτευχθεί με ενωτικούς συλλογικούς αγώνες, με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό ταξικό κίνημα. Με μια λαϊκή κοινωνική αντιπολίτευση που θα ενώνει όλη την αριστερά. Θα ενώσει τους αγωνιστές του ΚΚΕ , το μαχόμενο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ , την λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α φιλοδοξεί να αποτελέσει την πιο μαχόμενη, συνειδητή φωνή σε αυτούς τους ενωτικούς συλλογικούς κοινωνικούς αγώνες.

Για την οικοδόμηση ενός κόσμου δίχως φτώχια, εκμετάλλευση, ανεργία, περιβαλλοντολογική καταστροφή. Ενός κόσμου της παγκόσμιας εργατικής εξουσίας και του σοσιαλισμού/ κομμουνισμού. Μιας «κοινωνίας των ελεύθερων συνεταιρισμένων παραγωγών» που δεν θα έχει σχέση με τον «υπαρκτό σοσιαλισμό» και με τον ακόμα πιο υπαρκτό καπιταλισμό.

Γιατί αυτός ο μικρός μίζερος και θλιβερός κόσμος του κεφαλαίου δεν χωράει ούτε στις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας που σήμερα βρικολακιάζουν το μέλλον του πλανήτη ούτε στα μεγάλα όνειρα που έχουμε. Ας στον γκρεμίσουμε και ας απολαύσουμε απλόχερα τους καρπούς τα ισότητας , τον αέρα της ελευθερίας και τον ήλιο της δικαιοσύνης.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. δεν θα κριθεί στις ευρωεκλογές άλλα στο δρόμο, στις απεργίες, στις καταλήψεις. Η εκλογική της όμως ενίσχυση θα δυναμώσει μια ριζοσπαστική φωνή που θα βρίσκεται παρόν και μπροστά σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη του λαού, των μεταναστών , της νεολαίας και των εργαζομένων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

Μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ιωαννίνων

www.argiros.net


http://www.neoiagones.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8348:2009-05-27-15-22-15&catid=40&Itemid=92

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις