ΠΕΡΙΚΛΗΣ VS ΣΥΝ


Από μια πλευρά καλά έκανε και τα “ αντράλεψε” ο Περικλής Κοροβέσης , μόνο που το έκανε δίχως κανένα σοβαρό στοιχείο ενάντια στην τότε ηγεσία ενιαίο ΣΥΝ και εκτέθηκε κάπως.

Όχι πως ένα κόμμα που είναι σε μια αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να πήρε και αυτό τα δώρα του από την αστική τάξη και τους προύχοντες, αλλά ρε Περικλή μη τα πετάς έτσι και συ, αναπαράγοντας δημοσιεύματα εφημερίδων.

Γιατί έτσι τσουβαλιάζονται δίκαιοι και άδικοι μαζί. Και τούτο δεν βοήθα να αναδειχτεί έστω και η ελάχιστη τσίπα που έχει μείνει στο χώρο της πολιτικής και ιδιαίτερα στο χώρο της αριστεράς.

Με αυτό τον τρόπο φίλε Περικλή όχι μόνο δεν πολεμάς αλλά και ενισχύεις το μεταμοντέρνο μηδενισμό που τα κάνει όλα “σάδι”.

Φυσικά ο σύντροφος Περικλής το έκαμε για να την μπει στους ανανεωτές, αλήθεια βρε σύντροφοι τι σόι ανανέωση είναι αυτή που θέλει να γίνει «τσόντα» του ΠΑΣΟΚ. Αριστερή ανανέωση με ένα κεντροαριστερό πόλο γίνεται;; Όχι δεν γίνεται, αλλά η ανανέωση , όπως και ο σοσιαλισμός ή και ο κομμουνισμός είναι για πολλούς σημαία ευκαιρίας.

Ο φίλος και σύντροφος Περικλής δεν κατάλαβε πως αν βγάλει τις “βρομιές” του 89, βάζει απέναντι του, όχι μόνο τους ανανεωτές , αλλά ολάκερη την ηγεσία του ενιαίου ΣΥΝ που ήθελε να γευτεί λίγο εξουσία, έστω και αστική, αφού η προλεταριακή τους τέλειωσε, στην μαμά Σοβετία!!!!

Και τώρα αυτή η “πυρκαγιά” του Περικλή μας, πάει να κάψει ολότελα το ήδη ετοιμόρροπο κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ, που οι πολύμορφες αντιθέσεις του βγήκαν στο προσκήνιο ύστερα από την «αποτυχία» των Ευρωεκλογών.

Το αποτυχία εντός των εισαγωγικών, καθώς δεν θεωρώ το ποσοστό που πήρε το ΣΥΡΙΖΑ καμιά μεγάλη αποτυχία. Σε πραγματικά νούμερα, το ΚΚΕ είχε μεγαλύτερη αποτυχία.

Αποτυχία είχε μεγάλη ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα νούμερα της εξουσίας των γκάλοπ, αλλά με την πραγματική δυναμική του χώρου, μάλλον η αποτυχία μετριάζεται…

Τέλος πάντων, είτε στους ανθρώπους, είτε στους οργανισμούς- εάν τα μυαλά πάρουν αέρα-πάνε, όπου τα πάει ο άνεμος. Αυτό έπαθε και ο συμπαθής κατά τα αλλά ΣΥΡΙΖΑ, που στο ΔΕΚΕΜΒΡΗ, θέλουμε δεν θέλουμε, αρέσει δεν αρέσει , κράτησε- έως ένα σημείο- την πιο σωστή στάση από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Μια στάση που απο τις ευρωεκλογές και εντεύθεν αποπειράται να τα μαζέψει και να δείξει πόσο καλό και νομιμόφρων παιδί μπορεί να είναι ή να γίνει˙ μήπως και ξαναπάρει μερίδιο από την εξουσία, τώρα που η ρουλέτα της κεντροαριστεράς γυρίζει.

Ο Περικλής στην εφημερίδα “Ε” το έθεσε καλά: ΣΥΡΙΖΑ , μια νέα ΕΑΡ, «τσόντα» στο ΠΑΣΟΚ ή επαναθεμελίωση της αριστεράς του 21ού αιώνα, σε επαναστατική αντικαπιταλιστική προοπτική, θα πρόσθετα εγώ;;;

Αυτό είναι και το πραγματικό δίλημμα που θα κληθούμε -μπροστά στους ΔΕΚΕΜΒΡΗΔΕΣ που έρχονται- να απαντήσουμε με ανοικτό πνεύμα και καρδιά, καθώς και με μεγάλο στομάχι για να αντέχουμε τα διάφορα που ακούγονται και γίνονται. Αλλά αυτό είναι μια μεγάλη ιστορία.



Δ. ΑΡΓΥΡΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις