Ανοικτή επιστολή προς την πλειοψηφία του σωματείου εμποροϋπάλληλων και λοιπών ιδιωτικών υπάλληλων

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε μια συνολική επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Η αντεργατική  ατζέντα ανοίγει, στο ,παιχνίδι μπαίνει και το ασφαλιστικό, ενώ είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσει και το ζήτημα της αντιδραστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων

Η επίθεση συνδέεται με μια συντονισμένη επιχείρηση κατατρομοκράτησης των λαϊκών και εργατικών μαζών από την πλευρά του παγκόσμιου κεφαλαίου, των διεθνών οργανισμών και οίκων, από την πλευρά της ΕΕ. Διαμορφώνοντας ένα κλίμα υποταγής, μην διεκδικείτε διότι θα χρεοκοπήσετε. Αντίστοιχο ρόλο στο εσωτερικό έχει αναλάβει ο υπουργός εκφόβησης του πολίτη. Μην διεκδικείς, μη βγαίνεις στο δρόμο διότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει, όπως φάνηκε και από τα γεγονότα του ενός χρόνου από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ύστερα από την ολοφάνερη και απροκάλυπτη πλέον προδοσία της ΓΣΕΕ αλλά και του ΕΚΙ να οργανώσει ακόμη και αυτή την πατροπαράδοτη απεργία για το προϋπολογισμό, οι ευθύνες για την οργάνωση του αγώνα πέφτουν στις πλάτες της ταξικών και αγωνιστικών σωματείων και εργαζόμενων και ευτυχώς σε όλη την χώρα γίνονται κινήσεις για την απεργία της 17ής Δεκέμβρη.
Στην περιοχή μας ύστερα από πολλά χρόνια, πήραν πρωτοβουλία τα συνδικάτα που ανήκουν στην δύναμη του ΠΑΜΕ και ιδιαίτερα το σωματείο εμποροϋπάλληλων και λοιπών ιδιωτικών υπάλληλων, να οργανώσουν μια ανοικτή σύσκεψη στις 9/12/09, καλώντας όλα τα σωματεία, ανεξάρτητα αν ανήκουν στο ΠΑΜΕ. Με ανοικτά και όχι προαποφασισμένα τα θέματα συντονισμού. Δήλαδη περιεχόμενο, ομιλίες, ώρα και τόπος. Για αυτό το λόγο άλλωστε δεν έγινε ιδιαίτερη κουβέντα στην συνέλευση του σωματείου εμποροϋπάλληλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων για τον τόπο και την ώρα διεξαγωγής του απεργιακού συλλαλητηρίου.
Δυστυχώς όμως στην σύσκεψη εμφανίστηκαν όλα να είναι προαποφασισμένα. Προαποφασισμένος ο τόπος αλλά και η ώρα, αδειάζοντας κάθε απόπειρα ενός γενικότερου συντονισμού.  Όπως λόγου χάρη η πρόταση του σωματείου μετάλλου. Του άλλου σωματείου που είχε πάρει με συνέλευση απόφαση για απεργία.
Έφτασε στο σημείο ομιλητής να απαξιώσει όσες δυνάμεις παραβρισκόταν στην σύσκεψη και δεν άνηκαν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δίχως να τον επαναφέρουν στην τάξη, όπως νομίζουμε όφειλαν. Απαξιώθηκε π,χ η πρόταση για σύγκληση της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων του εργατικού κέντρου, θεωρώντας ξεπουλημένους την πλειοψηφια των αντιπρόσωπων. Κι όμως η συνέλευση της τοπικής ΑΔΕΔΥ, ύστερα και από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ έβγαλε απεργία στις17 Δεκέμβρη.  Το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ δεν το ελέγχουν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ ή των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, η πλειοψηφια όπως και στο ΕΚΙ βρίσκεται στα χέρια της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Εδώ θα λέγαμε εμφανίζεται μια αντίφαση που θέλει απαντήσεις από την πλευρά των συναγωνιστών  του ΠΑΜΕ
Εξαιτίας αυτών των ζητημάτων καλούμε την πλειοψηφια του σωματείου εμποροϋπάλληλων και λοιπών ιδιωτικών υπάλληλων να καλέσει μιας έκτακτη γενική συνέλευση. Με θέμα να συζητήσει α) το θέμα που δημιουργήθηκε: θέμα πολιτικό και ηθικό.  Β) να αποπειραθεί να  καλέσει την σύγκληση των αντιπρόσωπων του ΕΚΙ.     
Πιστεύουμε εν τέλει όμως η ψύχραιμες και ενωτικές ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος θα βρούνε τον δρόμο τους για ένα νικηφόρο συντονισμό του εργατικού κινήματος.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 14/12.09

Αγωνιστική συσπείρωση εμποροϋπάλληλων
και λοιπών ιδιωτικών υπάλληλων νομού Ιωαννίνων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις