Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ....πήγε στο συμβούλιο εφετών....

Η Δίκη του Ξενία επι της ουσίας  ξαναπήρε αναβολή επ αόριστον ύστερα απο ένσταση στο συμβούλιο εφετών του δικηγόρου Γ. Παπαδημητρίου, ενός απο τους 10 συλληφθέντες. Ο Γ. Παπαδημητρίου είχε συλληφθεί ενώ είχε καλεστεί απο τους διαδηλωτές, να τους υπερασπίσει νομικά, την στιγμή που δέχονταν επίθεση απο τα ματ στις 8 Ιούνη του 2005. Ήταν ένας απο τους 5  ενεργούς πολίτες που αναφέρονταν στην "προκάτ" μήνυση που είχε γίνει ώρες προτού αρχίσει η εκδήλωση διαμαρτυρίας του κινήματος πολιτών.
Τώρα αν δικαιωθεί τυπικά ο Γ. Παπαδημητρίου τότε η υπόθεση για τους υπόλοιπους
 9 θα επιστρέψει στο πρωτοβάθμιο πρωτοδικείο. Αν δικαιωθεί ουσιαστικά παύει η δίωξη για όλους. Αν απορριφθεί  τότε θα τα πούμε στο τριμελές εφετείο.
Σε αυτό το σημείο δε μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που ξαναέκφρασαν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους αγωνιστές του Ξενία.

Σχόλια

  1. Δυστυχώς το συμβούλιο δεν φάνηκε τόσο γενναιόδωρο και ανοιχτόμυαλο, όσο ήταν η πρόταση του αντιεισαγγελέα εφετών που έδινε τέλος σε αυτή την δίκη “παρωδία”. Η ολομέλεια του συμβουλίου εφετών τροποποίησε την εισήγηση του αντιεισαγγελέα και απαλλάσσει μόνο τον Γ. Παπαδημητρίου, που είχε συλληφθεί εν ώρα εργασίας. Η “προκάτ” όμως μήνυση του κ Μήτση αφορά και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και όχι μόνο τον Γ. Παπαδημητρίου…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις