ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ!!!!!




Άμεσα το κράτος δολοφόνος, το κράτος πειρατής, το κράτος τρομοκράτης της Μεσογείου πρέπει να πονέσει και θα πονέσει- ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης- μόνο αν δεχτεί οικονομική αφαίμαξη. Ας του δώσουμε ένα μάθημα που θα το θυμάται σε όλη του την ζωή. Ας οργανώσουμε, ας πιέσουμε σε ένα λαϊκό και γενικευμένο μποϋκοτάζ.  
παρακάτω ακολουθουν ενα κείμενο από το  facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=116938444999533#!/group.php?gid=116938444999533&v=info
και άλο ενα με τις πιο σημαντικές εταιρίες-πολυεθνικές Ισραηλινών συμφερόντων:
http://r-freepalestine.blogspot.com/2009/12/blog-post_10.html


το πρώτο γράφει:
ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ / BOYCOTT ISRAELI APARTHEID 
Γιατί μιλάμε για Ισραηλινό Απαρτχάιντ
• Γιατί το Ισραηλινό κράτος εδώ και 43 ολόκληρα χρόνια αφαιρεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα (ζωής, περίθαλψης, πρόσβασης σε νερό, ελεύθερης μετακίνησης, στέγασης κ.λπ.) από περίπου 4 εκατομμύρια πληθυσμό που ζει στην Δυτική Όχθη, την Αν. Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας. Όλος αυτός ο πληθυσμός υπόκειται σε διαφορετική (στρατιωτική) νομοθεσία και δικαστικό σύστημα.
• Γιατί εδώ και 62 χρόνια διατηρεί το 20% των ίδιων του των πολιτών, περίπου άλλο 1,5 εκατομμύριο κόσμο, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας επειδή είναι Παλαιστίνιοι. Δεν τους αφήνει να επιστρέψουν στα χωριά τους, αποφεύγει να τους προσλάβει στο δημόσιο και προσπαθεί να τους απολύσει από όπου εργάζονται (βλ. σιδηρόδρομοι), αποφεύγει τις κοινωνικές παροχές, διώκει τους ηγέτες τους, καταστέλλει τις κινητοποιήσεις τους, προσπαθεί να απαγορεύσει τα κόμματά τους, διαγράφει τα τοπωνύμια στη γλώσσα τους και προωθεί την απαγόρευση των εορτασμών της Παλαιστινιακής Νάκμπα (καταστροφής). Η διάκριση μεταξύ Εβραίων και Παλαιστινίων φαίνεται ξεκάθαρα και στην ταυτότητα που εκδίδει το Ισραηλινό κράτος.
• Γιατί κτίζει ένα Τείχος εντός της Δυτικής Όχθης που δεν διαχωρίζει μόνο τα Παλαιστινιακά χωριά και πόλεις από τους παράνομους Ισραηλινούς εποικισμούς αλλά και μεταξύ τους, δημιουργώντας «μπαντουστάν» όπως ακριβώς στην Ν. Αφρική. Το Τείχος έχει χαρακτηριστεί παράνομο από το Διεθνές Δικαστήριο.
• Γιατί στη Δυτική Όχθη διατηρεί δρόμους αποκλειστικά για τους παράνομους Ισραηλινούς εποίκους.
• Γιατί ως θρησκευτικό κράτος κάνει διακρίσεις απέναντι στους πολίτες άλλων θρησκειών. Π.χ. επιτρέπει σε κάθε Εβραίο στο θρήσκευμα, από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, να πάρει την υπηκοότητα, να γίνει Ισραηλινός πολίτης και να εγκατασταθεί στην Παλαιστίνη την ίδια ώρα που απαγορεύει την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στη γη τους, αγνοώντας επιδεικτικά τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Ενώ για μη Εβραίους μετανάστες και πρόσφυγες από άλλες χώρες επιφυλάσσει συχνά φυλακίσεις και απελάσεις.
• Γιατί κρατά φυλακισμένους περισσότερους από 11.000 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά και δεκάδες γυναίκες, ακόμα και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην έρημο μέσα σε σκηνές. Ή σε μυστικές φυλακές χωρίς την πρόσβαση Ερυθρού Σταυρού, δικηγόρων και συγγενών. Τους βασανίζει συστηματικά σύμφωνα με το νόμο. Από το 1967 περισσότεροι από 700.000 Παλαιστίνιοι έχουν περάσει από τις ισραηλινές φυλακές και κρατητήρια.
• Γιατί κρατά τη Λωρίδα της Γάζας αποκλεισμένη όχι μόνο από την υπόλοιπη Παλαιστίνη αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο.
• Γιατί όλα τα παραπάνω εμπίπτουν στον ορισμό (άρθρο 7) του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για το «έγκλημα του απαρτχάιντ» αφού «διαπράττονται στο πλαίσιο ενός θεσμοποιημένου καθεστώτος συστηματικής καταπίεσης και κυριαρχίας από μια φυλετική ομάδα σε μια άλλη φυλετική ομάδα και με την πρόθεση της διατήρησης αυτού του καθεστώτος».
• Γιατί Απαρτχάιντ είναι ο όρος που έχουν χρησιμοποιήσει ο τ. Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, ο Νοτιοαφρικανός Επίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου, ο τ. Διευθυντής του Αμερικανοεβραϊκού Κογκρέσσου Χένρυ Σήγκμαν κ.α.

Πως ξεκίνησε η καμπάνια «Μποϋκοτάζ – Απόσυρση Επενδύσεων – Κυρώσεις» (BDS)
Το 2005 πάνω από 200 φορείς στην Παλαιστίνη απηύθυναν έκκληση προς «τους οργανισμούς της διεθνούς κοινωνίας πολιτών και τους ανθρώπους με συνείδηση σε όλο τον κόσμο να επιβάλλουν ευρύ μποϊκοτάζ και να αναλάβουν πρωτοβουλίες απόσυρσης επενδύσεων εναντίον του Ισραήλ παρόμοιες με εκείνες που εφαρμόστηκαν στη Νότιο Αφρική την περίοδο του απαρτχάιντ.» Και να πιέσουν τα κράτη τους «να επιβάλλουν εμπάργκο και κυρώσεις εναντίον του Ισραήλ». Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Κοινωνία των Πολιτών και τα Παλαιστινιακά Κόμματα υιοθέτησαν την έκκληση.

Ποιοί την έχουν στηρίξει διεθνώς
• Ισραηλινές οργανώσεις όπως η Ισραηλινή Επιτροπή Ενάντια στις Κατεδαφίσεις Σπιτιών (ICAHD), η Ισραηλινή Σοσιαλιστική Οργάνωση Matzpen, και το Ισραηλινο-παλαιστινιακό Εναλλακτικό Κέντρο Πληροφόρησης (AIC) και δεκάδες Ισραηλινοί πολίτες της πρωτοβουλίας boycott from within.
• Ισραηλινοί ακαδημαϊκοί όπως ο Ίλαν Πάπε, ο Νέβε Γκόρντον κ.α.
• Εβραϊκές οργανώσεις όπως η Γαλλική Εβραϊκή Ένωση για την Ειρήνη (UJFP), η
Βρετανική «Εβραίοι για το Μποϋκοτάζ των Ισραηλινών Προϊόντων» (J-BIG), και οι καναδικές «Εβραϊκές φωνές ενάντια στον Σιωνισμό – Όχι στο όνομά μας», η JPLO - Jewish People s Liberation Organization Against Zionism and Anti-Jewish Racism και η Εβραϊκή Παλαιστινιακή Ενότητα (PAJU).
• Συνδικάτα όπως η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Νοτίου Αφρικής (COSATU) και η Καναδική Ένωση Εργαζομένων στα Ταχυδρομεία.
• Κόμματα και πολιτικές οργανώσεις όπως η LCR (Γαλλία), Κόμμα των Πρασίνων (ΗΠΑ), Σοσιαλιστική Εναλλακτική (Ελβετία), Αντικαπιταλιστική Αριστερά (Ισπανία)
• Πανεπιστημιακές και Φοιτητικές ενώσεις και συλλογικότητες όπως η Ομοσπονδία Πανεπιστημιακών Φοιτητών της Βενεζουέλας, ο Σύλλογος Φοιτητών του Πανεπιστημίου του Σάσεξ (USSU), φοιτητικές ομάδες στις ΗΠΑ (Students for Social Democracy, Students for a Human Society, SCALE), και πανεπιστημιακοί όπως αυτοί της Βρετανικής Επιτροπής για τα Πανεπιστήμια της Παλαιστίνης (BRICUP).
• Γυναικείες οργανώσεις όπως το Ιταλικό τμήμα της WILPF, το τμήμα της Καέν (Γαλλία) των Γυναικών με τα Μαύρα κ.α.

Γιατί είναι αποτελεσματικό
• Το μποϋκοτάζ έχει αποδειχθεί αποτελεσματικός τρόπος αγώνα, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Νοτιοαφρικανικού Απαρτχάιντ
• Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, έπειτα από στοχευμένες καμπάνιες, έχουν αναγκαστεί να πάρουν μέτρα κατά του Ισραηλινού Απαρτχάιντ. Η Νορβηγική κυβέρνηση απέσυρε τις επενδύσεις από την εταιρία Elbit Systems, επειδή συμμετείχε στην κατασκευή του Τείχους του Απαρτχάιντ στη Δυτική Όχθη, που έχει χαρακτηριστεί παράνομο και από το Διεθνές Δικαστήριο. Η Ισπανική κυβέρνηση απέβαλε το πανεπιστήμιο του παράνομου εποικισμού Αριέλ, από τον διαγωνισμό «Ηλιακό Δέκαθλο». Η Βρετανική κυβέρνηση επέβαλε μερικό εμπάργκο όπλων/ανταλλακτικών στο Ισραηλινό Ναυτικό.
• Την ενόχληση του Ισραηλινού Απαρτχάιντ για την απόφαση της Νορβηγικής κυβέρνησης απέδειξε η σύλληψη του Παλαιστίνιου ακτιβιστή Μοχάμεντ Οθμαν αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Νορβηγία, και η διοικητική κράτησή του για περισσότερους από 3 μήνες χωρίς δίκη ή απαγγελία κατηγοριών και οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση εξόδου από τη Δυτική Όχθη.
• Τους φόβους τους απέναντι στη διόγκωση του διεθνούς μποϋκοτάζ εκφράζουν ακόμα και mainstream Ισραηλινοί δημοσιογράφοι επικαλούμενοι δημοσκοπήσεις: «Μόνο ένα πράγμα πραγματικά ενοχλεί τους Ισραηλινούς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις: ο φόβος ενός διπλωματικού εμπάργκο και ενός διεθνούς μπουκοτάζ... όσο οι σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο είναι ικανοποιητικές, οι Ισραηλινοί δεν έχουν λόγο να βγουν από την απάθεια και να ακούσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ». Aluf Benn, δημοσιογράφος εφημ. Haaretz.
• Ξένες εταιρίες έχουν σταματήσει τη συνεργασία τους με το Ισραηλινό Απαρτχάιντ, όπως ο βελγογαλλικός επενδυτικός οργανισμός Dexia που σταμάτησε να χρηματοδοτεί παράνομους εποικισμούς.
• Καλλιτέχνες όπως ο Σαντάνα έχουν ακυρώσεις τις εμφανίσεις τους στο Ισραήλ.

το δεύτερο γράφει:
Πηγή: www.baceia.org/2009/11/top-ten-brands-to-boycott/ 7 Δεκέμβρη 2009
Παρόλο που υπάρχουν πολλές Ισραηλινές και πολυεθνικές εταιρείες που κερδίζουν από το απαρτχάιντ, η παρακάτω λίστα επισημαίνει δέκα συγκεκριμένες γνωστές εταιρείες οι οποίες πρέπει να αποτελέσουν στόχο του μποϊκοτάζ. Πολλές από αυτές παράγουν προϊόντα κατά έναν τρόπο που βλάπτει άμεσα τους Παλαιστίνιους – εργατική εκμετάλλευση, ανάπτυξη τεχνολογίας για στρατιωτικές επιχειρήσεις ή προμήθεια εξοπλισμού για τους παράνομους εξοπλισμούς, ενώ αποτελούν στόχο του μποϊκοτάζ και για άλλους λόγους, όπως καταστροφή του περιβάλλοντος και αντεργατικές πρακτικές.
1. AHAVA
Τα καλλυντικά αυτής της φίρμας παράγονται με τη χρήση αλατιού, μεταλλικών στοιχείων και άργιλου από τη Νεκρά Θάλασσα, που εξορύσσονται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Τα προϊόντα της παράγονται στον παράνομο ισραηλινό εποικισμό Mitzpe Shalem. Η AHAVA αποτελεί στόχο της καμπάνιας «Κλεμμένη Ομορφιά» της οργάνωσης CODEPINK
2. Delta Galil Industries
Η μεγαλύτερη Ισραηλινή βιομηχανία υφαντουργίας διαθέτει ρουχισμό και εσώρουχα για διάσημες φίρμες όπως οι Gap, J-Crew, J.C. Penny, Calvin Klein, Playtex, Victoria's Secret (βλέπε 10) και πολλές άλλες. Ο ιδρυτής και διευθυντής της Dov Lautman είναι στενός συνεργάτης του πρώην Ισραηλινού προέδρου Ehud Barak και έχει επίσης κατηγορηθεί από το συνασπισμό οργανώσεων Sweatshop Watch για εργατική εκμετάλλευση σε άλλες χώρες όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία και η Τουρκία.
3. Motorola
Πολλοί γνωρίζουμε την εταιρεία αυτή από τα στυλάτα κινητά της τηλέφωνα, όμως εκτός από αυτά αναπτύσσει και κατασκευάζει εξαρτήματα για βόμβες και συστήματα κατεύθυνσης πυραύλων. Τα εξαρτήματα που κατασκευάζει η Motorola χρησιμοποιούνται επίσης σε μη επανδρωμένα αεροπλάνα (UAVs ή "drones") και σε συστήματα επικοινωνιών και παρακολούθησης που χρησιμοποιούνται σε εποικισμούς, checkpoints και στα 490 μίλια του Τείχους του απαρτχάιντ. Στις ΗΠΑ η Καμπάνια για τον Τερματισμό της Ισραηλινής Κατοχής (US Campaign to End the Israeli Occupation) έχει ξεκινήσει την καμπάνια «Κλείστε το στη Motorola»
4. L'Oreal / The Body Shop
Η φίρμα αυτή καλλυντικών και αρωμάτων είναι γνωστή για τις επενδύσεις και τις παραγωγικές της δραστηριότητες στο Ισραήλ, που περιλαμβάνουν παραγωγικές μονάδες στο Migdal Haemek – τη "Silicon Valley" του Ισραήλ – που έχει χτιστεί στη γη του Παλαιστινιακού χωριού Al-Mujaydil, στο οποίο έγινε εθνοκάθαρση το 1948. Το 1988 εκπρόσωπος της L’Oreal τιμήθηκε με το βραβείο Jubilee από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Netanyahu για την προσφορά της εταιρείας στην Ισραηλινή οικονομία.
5. Dorot Garlic and HerbsThese
Κατεψυγμένα λαχανικά που πωλούνται στα Trader Joe's και μεταφέρονται με πλοία διασχίζοντας το μισό κόσμο, παρόλο που θα μπορούσαν εύκολα να παραχθούν τοπικά. Τα Trader Joe's πωλούν επίσης Ισραηλινό κους-κους και τυρί που φτιάχνεται στο Ισραήλ. Οι QUIT, South Bay Mobilization και άλλες ομάδες έχουν βάλει στο στόχαστρο τα Trader Joe's με την καμπάνια «Μην αγοράζετε από το απαρτχάιντ».
6. Estee Lauder
Ο πρόεδρος της εταιρείας Ronald Lauder είναι επίσης πρόεδρος του Εβραϊκού Εθνικού Ταμείου, μιας δήθεν κυβερνητικής οργάνωσης που ιδρύθηκε το 1901 με σκοπό την απόκτηση Παλαιστινιακής γης, και συνδέεται με τη συνεχιζόμενη οικοδομική δραστηριότητα στους παράνομους εποικισμούς. Γνωστές φίρμες της Estee Lauder είναι οι Clinique, MAC, Origins, Bumble & Bumble και Aveda και πολλές άλλες. Η εταιρεία αποτελεί στόχο της καμπάνιας «Estee προϊόντα σφαγέων δολοφόνων» της οργάνωσης QUIT.
7. Intel
Η εταιρεία αυτή υψηλής τεχνολογίας που κατασκευάζει επεξεργαστές και άλλα εξαρτήματα υπολογιστών απασχολεί χιλιάδες Ισραηλινούς και έχει εξαγωγές από το Ισραήλ που ξεπερνούν το 1 δις δολάρια το χρόνο. Είναι ένας από τους πιο παλιούς ξένους υποστηρικτές του Ισραήλ αφού ίδρυσαν το πρώτο τους, εκτός ΗΠΑ, αναπτυξιακό κέντρο στη Χάιφα το 1974. Η οργάνωση Al-Awda (Συνασπισμός για το Δικαίωμα των Παλαιστινίων στην Επιστροφή) έχει δραστηριοποιηθεί ενάντια στην Intel για την οικοδόμηση εγκαταστάσεων στη γη του χωριού Ιράκ αλ Μανσια το οποίο εκκενώθηκε το 1949.
8. Sabra
Η φίρμα παρασκευάζει hummus, baba ghanoush και άλλα τρόφιμα και είναι συνιδιοκτησία της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων του Ισραήλ Strauss Group και της Pepsico. Στην ιστοσελίδα της στην κατηγορία «Εταιρική ευθύνη» η Strauss Group περηφανεύεται για τη συνεργασία της με τον Ισραηλινό στρατό όσο αφορά την προσφορά της σε τρόφιμα αλλά και πολιτική στήριξη.
9. Sara Lee
Η Sara Lee ΄(κατέχει ένα μερίδιο της τάξης του 30% στην Delta Galil, βλέπε 2) είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες ένδυσης. Της ανήκουν ή έχει μετοχές σε μια σειρά φίρμες όπως οι Hanes, Playtex, Champion, Leggs, Sara Lee Bakery, Ball Park hotdogs, Wonderbra, και πολλές άλλες. Όπως συνέβη και με τη L'Oreal (βλέπε 4), εκπρόσωπος της Sara Lee έχει τιμηθεί από τον Netanyahu με το βραβείο Jubilee, για την επιχειρηματική της δέσμευση με το Ισραήλ
10. Victoria's Secret
Τα περισσότερα εσώρουχα της Victoria's Secret's κατασκευάζονται από την Delta Galil (βλέπε 2), και το βαμβάκι που χρησιμοποιείται για αυτά παράγεται επίσης σε κατεχόμενη από το Ισραήλ Παλαιστινιακή γη. Η Victoria's Secret έχει επίσης στοχοποιηθεί από ομάδες για τα δικαιώματα των εργαζομένων εξαιτίας της πρακτικής της να προμηθεύεται προϊόντα από εταιρείες που χρησιμοποιούν αντεργατικές πολιτικές, αλλά και από περιβαλλοντικές οργανώσεις εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης χαρτιού στους καταλόγους της. Αυτό δεν είναι σέξυ!
Να θυμάστε πως είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουν αυτές οι εταιρείες – και τα καταστήματα που διαθέτουν τα προϊόντα τους – πως δεν θα τις ενισχύουμε όσο αυτές συνεχίζουν να ενισχύουν το Ισραηλινό απαρτχάιντ.
ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΗΝΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ..... 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις