ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ


Την άλλη Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη ξανακαλούμαστε να βρεθούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων για να δικαστούμε για την υπόθεση του «Ξενία». Να δικαστούμε για τον αγώνα μας να υπερασπίσουμε μαχητικά τον ελεύθερο, δημόσιο χώρο του «Ξενία». Να υπερασπιστούμε ένα σύμβολο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, ας μην ξεχνάμε πως λίγο αργότερα από αυτόν τον αγώνα η τότε ηγεσία του υπουργείου πολιτισμού αποφάσισε να ανακηρύξει σε διατηρητέα το σύνολο των «Ξενία», μόνο από αυτό το γεγονός αυτός ο αγώνας δικαιώθηκε, έστω και αν το δικό μας "Ξενία" γκρεμίστηκε

Δικαζόμαστε γιατί αγωνιστήκαμε ενάντια σε μια δημαρχιακή αρχή που ξεπούλησε τα πάντα, ολοκληρώνοντας την καταστροφή των προηγούμενων δημοτικών αρχών, παραδίνοντας την πόλη στα μεγάλα αδίστακτα συμφέροντα.

Φυσικά η υπόθεση «Ξενία», όπως και η υπόθεση «πλατεία» έχει τελειώσει εδώ και καιρό  και το υποκείμενο που είχε τολμήσει να αμφισβητήσει το νόμο των συμφερόντων- η επιτροπή αγώνα πολιτών- έχει προ πολλού διαλυθεί, άρα από μια πλευρά η υπόθεση κίνημα των ελεύθερων χώρων στα Γιάννενα της περιόδου 2000-2005 βρίσκεται στην αρμοδιότητα του δικαστηρίου της ιστορίας της ιστορίας, αυτού του δικαστηρίου που κρίνει την υπόθεση της προόδου της χειραφέτησης και της ελευθερίας.

Το ότι ακόμη και σήμερα 9 αγωνιζόμενοι πολίτες συνεχίζουν να σύρονται κατηγορούμενοι στα δικαστήρια- την στιγμή που οι κλέφτες της περιουσίας του Ελληνικού λαού όχι μόνο ζουν πλουσιοπάροχα αλλά και κυβερνάνε αυτόν τον άμοιρο τόπο- είναι γιατί συνεχίζουν να παραμένουν ενεργοί στους κοινωνικούς αγώνες σε μια στιγμή που το καθήκον των πολιτών είναι καθίσουν φρόνιμα να πεινάσουν, μπροστά στις επιταγές του ΔΝΤ, ΕΕ, κυβέρνησης. Αυτήν την αγωνιστική στάση μας πληρώνουμε..

Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως είναι καθήκον αυτών των δυνάμεων που αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου λαού, που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημοσίου χώρου, αυτών των δυνάμεων που κατανοούν πως έρχονται όμορφες και δύσκολες μέρες, που έχουν βρεθεί στο δρόμο μαζί και ας τους χωρίζουν οι εκλογές, αυτών των δυνάμεων που λένε πως θα αλλάξουν την εικόνα αυτής της πόλης να διατρανώσουν την καταδίκη τους στην συνέχιση των διώξεων για το «Ξενία» και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους πολίτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις