ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ epirusgate.blogspot.com


Στο δημοσιογραφικό μπλοκ  http://epirusgate.blogspot.com υπάρχουν δυο το λιγότερο απρεπή ανώνυμα σχόλια για την εκλογική παρέμβαση της ΔΡΑΣΥ.  Θεώρησα πρέπον και πολιτικά σωστό σαν υποψήφιος της ΔΡΑΣΥ  να δώσω μια απάντηση στο φίλο που έγραψε τα σχόλια.
Tα εν λόγω δημοσιεύματα(http://epirusgate.blogspot.com/2010/09/blog-post_2578.html, http://epirusgate.blogspot.com/2010/09/blog-post_3402.html ) δεν εκφράζουν παρά την ποιότητα των συγκεκριμένων συγγραφέων των δημοσιευμάτων και αλίμονο αν εκφράζει την ποιότητα των ανθρώπων που βρίσκονται στην παράταξη του Φ. Φίλιου, τότε μάλλον οι διαφορές με την παράταξη του  Ν. Γκόντα είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων   ελάχιστες.
Όσο αφορά την ουσία των γραφόμενων:    Η ΔΡΑΣΥ μόνο παράταξη της ΝΑΕ δεν είναι, συμμετέχει και αυτή όπως και άλλες δυνάμεις στην προσπάθεια οικοδόμησης μιας μαχητικής συγκρουσιακής αριστεράς, μια τέτοια προσπάθεια είναι η ΔΡΑΣΥ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ. Όσα αυτά τα αστεία που γράφει για τα περί μετά ή πριν το μνημόνιο ο συγγραφέας του κειμένου ας διαβάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα αποδοχής των αλλαγών. Και δυστυχώς ο αγαπητός Φ. Φίλιος συμμετέχει με τον τρόπο σε αυτή την στήριξη των νεοφιλελευθέρων, αντεργατικών μέτρων.
Τι θα μπορούσε να κάνει: Μα  να πάρει πρωτοβουλίες να ενώσει την αριστερά και να διεκδικήσει τον δήμο με ένα δημιουργικό και παραγωγικό αριστερό πρόγραμμα, αυτή ναι θα ήταν μια συγκεκριμένη έκφραση ενός συνειδητού οπορτουνισμού, στο βαθμό που δεν θα βάζει ζήτημα άμεσης ανατροπής, τι λες σ. Φίλιππα.
Τότε θα είχες παραπάνω ελπίδες να ρίξει τον Γκόντα παρά τώρα που θα έχει να αντιμετωπίσει και τις υπόγειες διαβουλεύσεις οριζόντιας μορφής μεταξύ Δημαρχείου και πλατείας Πάργης ή μήπως  αυτές οι επαφές έχουν σταματήσει και υπάρχει όντως «ειρήνη» στην κεντροαριστερή παράταξη. Άρα αν θέλουν να βρουν εχθρούς στην παράταξη του Φ. Φίλιου ας ψάξουν αλλού, στο εσωτερικό τους και όχι στην ανατρεπτική αριστερά που επιθυμεί να ερευνήσει δρόμους έκφρασης μιας επαναστατικής πολιτικής και όχι γυμναστικής στο σήμερα.    Άρα το ποιοι βάζουν βούτυρο στο Γκόντα ας το ψάξουν στο σπιτικό τους και όχι αλλού.
Αλήθεια γιατί πονάει τόσο η εκλογική παρέμβαση της «άλλης» αριστεράς και δεν πονάει τόσο της κοινοβουλευτικής αριστεράς. Γιατί το αγαπητό epirusgate δεν δημοσιεύει ότι ανακοινώσεις βγαίνουν της ΔΡΑΣΥ-ΑΡΠΑ και τις λαμβάνει- εκτός ίσως από την ανακοίνωση για το Ξενία-όπως κάνει για το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Μήπως γιατί κάθε άλλο παρά για  "ναφθαλίνες"  πρόκειται αλλά για αγωνιστές που δεν ανακαλύπτουν την πολιτική κάθε 4 χρόνια αλλά είναι καθημερινό τους είναι και αυτή την στάση τους την πληρώνουν ενίοτε ακριβά, όπως οι διώξεις για το Ξενία.
Από βάθους καρδιάς εύχομαι να διεξαχθεί ένας προεκλογικός αγώνας με βάση τις αρχές και τις στρατηγικές και όχι τέτοιου τύπου δημοσιεύματα. Όσο για τον συγγραφέα των δημοσιευμάτων ας με πάρει ένα τηλέφωνο να τον κεράσω ένα καφέ, το τηλέφωνο μου το χει…  
      
Δ.ΑΡΓΥΡΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις