Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ


Η διοίκηση της εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ δεν  έκανε ούτε βήμα πίσω. Ακολουθώντας την γραμμή της κυβέρνησης-ΑΤΕ αρνήθηκε να ικανοποιήσει έστω και συμβολικά τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους αλλάζοντας τον   διευθύνοντα σύμβουλο.

Οι  λόγοι προφανείς: η πλήρης άρνηση να κάνει πίσω και στο παραμικρό  υποδηλώνει την αποφασιστικότητα της  κυβέρνησης να περάσει τα μετρά της ιδιωτικοποίησης μη λογαριάζοντας το πολιτικό κόστος. Αλήθεια τι αίσθηση θα άφηνε στους επιδόξους αγοραστές της  η εικόνα ενός αποφασισμένου για όλα  πλήθους εργαζόμενων- κτηνοτρόφων που θα επέβαλε την αλλαγή διοίκησης;

Το είπε άλλωστε  και με τον τρόπο του στην τηλεόραση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου. Οι εργαζόμενοι θα είναι οι τελευταίοι που πρέπει να έχουν λόγο επί των διοικητικών ζητημάτων… Ποιοι οι εργαζόμενοι που με την εργασία τους παίρνουν την πρώτη υλη και την μετουσιώνουν σε υλικά αγαθά.

Αν κάποιοι θα έπρεπε να είχαν, να έχουν λόγο είναι οι κτηνοτρόφοι που δίνουν την πρώτη υλη, οι εργαζόμενοι που την μετατρέπουν σε υλικά αγαθά και μετά οι υπόλοιποι, η κοινωνία με την ευρύτερη μορφή της που δικαιούνται να τρέφεται σωστά, υγιεινά και όσο γίνεται πιο φτηνά.

Η αδιαλλαξία της ΑΤΕ- κυβέρνησης που υπηρετεί δουλικά σχεδόν τα μεγάλα αφεντικά του Ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, των εγκληματιών των τραπεζών και των βιαστών του ΔΝΤ πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ταξική επαναστατική αδιαλλαξία του μετώπου εργαζομένων- κτηνοτρόφων που όμως  για να νικήσει θα πρέπει να αγκαλιάσει ολάκαιρο το κατακερματισμένο προλεταριακό σώμα.  

 Και μπορεί να νικήσει, μπορεί η πολιτική του μνημονίου του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης να ηττηθεί, αρχίζοντας  από την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ… Η ανατροπή της Τρόικας αρχίζει από δω… Τώρα ισχυροποίηση του αγωνιστικού εργατικού και λαϊκού μετώπου,, να μπορούμε… !!!!!         


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις