5/9/11

"ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ"

Όλοι εμείς τα εκατομμύρια των εξεγερμένων, των οργισμένων, των αγανακτισμένων που συναντηθήκαμε στους δρόμους και τις πλατείες της Γης το καλοκαίρι του 2011 πλέον ξέρουμε καλά που μας οδηγούν τα Κοινοβούλια και οι Εταιρίες. Ο εξευτελισμός της εργασίας, το ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου, η καταστροφή του Πλανήτη, ο πόλεμος και τα σύνορα, η ανισότητα, η μαζική αποβλάκωση και η εκμετάλλευση μετατρέπουν την κοινωνία σε στρατόπεδο συγκέντρωσης για υπάκουους, «ευέλικτους» και υπνωτισμένους δούλους. Σημεία τομής ανάμεσα στον κόσμο των Δούλων και τον κόσμο της Ελευθερίας είναι όλες μας οι ανάγκες και όλες μας οι επιθυμίες που ενώ για εμάς είναι πηγές χαράς, αγάπης, συμβίωσης και αδελφοσύνης, για τους νόμους του Κράτους και της Αγοράς είναι απλά εμπορεύματα και πηγές κέρδους. Η Υγεία, το Νερό, η Εκπαίδευση, το Ηλεκτρικό Ρεύμα, η Κοινωνική Κουλτούρα, η Τέχνη, η Πληροφορία, η Επικοινωνία, το Φυσικό Περιβάλλον, η Κατοικία, ο Δημόσιος Χώρος καθώς γίνονται πεδία εμπορευματοποίησης και εκμετάλλευσης γίνονται και πεδία Κοινωνικού Πολέμου.

Ενός πολέμου της καθημερινής επιβίωσης, μια διαρκής μάχη ανάμεσα στον κόσμο της ανθρωπιάς, της αλληλοβοήθειας και της φροντίδας και τον κόσμο του κέρδους…
Ανάμεσα στον κόσμο που ξέρει να μοιράζεται τον πόνο και την χαρά και τον κόσμο που ξέρει να αρπάζει, να επιβάλλει και να επιβουλεύεται. Ένας πόλεμος ανάμεσα στον Κόσμο του Χρήματος και τον Κόσμο της Ελευθερίας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Τέλους των εκβιαστικών καταναγκασμών.
Οι δύο αντίθετοι κόσμοι έχουν γίνει πλέον φανεροί. Τα σχέδια μας και τα σχέδια τους είναι σε πόλεμο. Εδώ, Τώρα, Πάντα και Παντού! Να δημιουργήσουμε άπειρες μικρές και μεγάλες αντικαθεστωτικές συλλογικότητες που θα βασίζονται στις κοινές επιθυμίες και ανάγκες και θα προκαλούν άμεσες ρήξεις στον τρόπο που σκεφτόμαστε, στον τρόπο που ζούμε και στον τρόπο που αγωνιζόμαστε.
Να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Να μην ζήσουμε σαν Δούλοι!

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ / πολιτική ανακοίνωση Φθινόπωρο 2011
http://voidnetwork.blogspot.comcontact : voidinternational@gmail.com
www.voidnetwork.blogspot.com

σχόλιο επί του κειμένου
δεν θα διαφωνήσω διόλου με το να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας, να μην ζήσουμε σαν δούλοι, να επανακτήσουμε το κοινό πλούτο που μας έκλεψαν.
Μόνο που αμφιβάλω αν με το να δημιουργήσουμε άπειρες μικρές κοινότητες και αντικαθεστωτικές συλλογικές κοινών επιθυμιών και αναγκών μπορούμε να ξεπαστρέψουμε με τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας.
Το γεγονός πως το ένα, η ενότητα κύριων και δούλων διαχωρίζεται, γίνεται δυο ή τείνει η τάση της χειραφέτησης να διαχωριστεί από την τάση της υποταγής θέτει νέα ερωτήματα και καθήκοντα.
Όχι απλώς να αυτοργανώσουμε τις κοινές μας ανάγκες και επιθυμίες αλλά να οργανώσουμε την συνολική απελευθερωτική προοπτική που θα καταστρέψει το κράτος του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Οικοδομώντας στην θέση του αντι-κρατικά επαναστατικά μορφώματα σε τοπικό-εθνικό-περιφερειακο και παγκόσμιο πεδίο.
Που θα στοχεύουν όχι απλώς στην επανάκτηση του κοινού πλούτου αλλά στην δημιουργία νέων μορφών ζωής. Κομμουνιστικές οντολογικές κοινότητες όπου η παραγωγή θα ναι ενοποιημένη και όχι διαχωρισμένη με την υπόλοιπη βιοπολιτική έκφραση των ελεύθερων συνεταιρισμένων παραγωγών….
Μπορεί τούτο να φαντάζει μακρινή ουτοπία και ίσως να ναι αν δεν ξεκινήσουμε από τα σήμερα να σαλπάρουμε για αλλού. Σίγουρα όμως οι δυο κόσμοι δεν θα ναι επί μακρόν διαχωρισμένοι και ο κόσμος της λησμονιάς και της αλλοτρίωσης θα καταπιεί αν ο κόσμος της εξέγερσης δεν μετατραπεί σύντομα σε κόσμος της καθολικής επανάστασης… ναι μας δίνεται μια ιστορική ευκαιρία που σπάνια δίνονται στην ιστορία των ανθρώπων…., ας μην την πετάξουμε…
Ας ξεθάψουμε το τσεκούρι του κοινωνικού- ταξικού πολέμου για να μπορέσουμε να καπνίσουμε κάποτε την πίπα της ειρήνης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γιατί "Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από υλικά ονείρων…"
γιατί ουτοπία δεν είναι το αδύνατο αλλά η δυνατότητα


"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"