31/10/11

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πλέον βρίσκεται σε μια νέα ιστορική της φάση ολοκληρώνοντας μια δύσκολη αλλά άκρως δημιουργική διαδικασία όπου τα αντίθετα ή πολλαπλές μορφές της ενότητας των αντιθέτων αποκτούν μια νέα διαλεκτική ενότητα...
Από δω και πέρα ή αυτό το ανατρεπτικό πολιτικό και κοινωνικό  μόρφωμα θα γίνει ο καταλύτης για μια  νέα ανατρεπτική ενότητα της αριστεράς μέσα στο μαζικό κίνημα, για μια νέου τύπου ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος σε μια νέα βάση που θα οδηγήσει στην συγκρότηση του αντικαπιταλιστικού ταξικού πόλου ή θα οδηγηθεί σε μαρασμό όμοιο με άλλων ενωτικών κινήσεων  στο χώρο της αριστεράς ή θα επιχειρηθεί να γίνει παρατρεχάμενο σε παναριστερές σούπες σε διαχειριστική λογική.
Φρονώ και αισιοδοξώ πως μέσα και έξω από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ  υπάρχουν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις για να προχωρήσει το εγχείρημα σε μια ενωτική  κατεύθυνση που όμοια της δεν έχει ματαδεί η Ελληνική η και η ευρωπαϊκή "άκρα"  αριστερά για να χρησιμοποιήσω αυτό τον ενδεικτικό όρο.
Ενώνοντας τον κατακερματισμό έθνος των εργαζομένων αλλάζοντας ριζικά την ροή των πραγμάτων στην εργατική τάξη, στην αριστερά, στην χώρα και τον κόσμο.
Οι δυσκολίες άπειρες και οι κίνδυνοι τεράστιοι μα η ιστορική αναγκαιότητα τεράστια και καθοριστική για τα πεπραγμένα στην χώρα μας σε μια εποχή που άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί προεπαναστατική..

Ακολουθεί από το μπλοκ  http://antarsya-1syndiaskepsi.blogspot.com/2011/10/3010.html η ανταπόκριση απ την συνδιάσκεψη

      

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία αργά το απόγευμα της Κυριακής 30/10 η πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μια πρωτόγνωρη διαδικασία που ξεκίνησε με την κατάθεση της πρότασης για  πολιτικές θέσεις τον περασμένο Ιούλιο και την πρόταση για οργανωτική συγκρότηση του Μετώπου στις αρχές Σεπτέμβρη. Συνεχίστηκε με τις μαζικές συνελεύσεις όλων των τοπικών επιτροπών πανελλαδικά, αλλά και την εγγραφή εκατοντάδων νέων μελών στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και ολοκληρώθηκε με την διήμερη διαδικασία της συνδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 900 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από όλη τη χώρα.
Στη συνδιάσκεψη τοποθετήθηκαν δεκάδες αγωνιστές του Μετώπου, ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε με μια πλούσια, ζωντανή και ώριμη συζήτησηεπί της πολιτικής και οργανωτικής απόφασης. Οι αποφάσεις υπερψηφίστηκαν από το σώμα με συντριπτική πλειοψηφία (επί της αρχής ομόφωνα η πολιτική απόφαση), ενώ πολλοί αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέθεσαν τροπολογίες και προτάσεις που συζητήθηκαν και έγιναν αντίστοιχες ψηφοφορίες.
Τέλος, η συνδιάσκεψη ψήφισε για Πανελλαδικό Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα αποτελείται από 101 μέλη και για Συντονιστική Επιτροπή (21 μέλη). Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων συνεχίζεται και τα αποτελέσματα θα εξαχθούν αργά το βράδυ.
Ένα μεγάλο βήμα έγινε. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά και με νέα ορμή θα δώσει όλες τις δυνάμεις της στους σημαντικούς αγώνες και την πολιτική πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης συνολικά, την αντικαπιταλιστική πάλη για την ανατροπή του χρεοκοπημένου συστήματος της εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γιατί "Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από υλικά ονείρων…"
γιατί ουτοπία δεν είναι το αδύνατο αλλά η δυνατότητα


"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"