Μεγάλο πλήθος στο τελευταίο αντίο του σ. Κώστα Τζιαντζή



Μεγάλο πλήθος αποχαιρέτησε τον σύντροφό μας Κώστα Τζιαντζή το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοέμβρη στο νεκροταφείο Αμαρουσίου. Υπότους ήχους της μουσικής της  Ελένης Καραΐνδρου ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.00 μ.μ. η λιτή τελετή της πολιτικής κηδείας, παρουσία όλων των γενεών του αγώνα, πολλών φίλων και συναγωνιστών, από όλες τις μεριές της Ελλάδας, κάθε ηλικίας, πολλών ρευμάτων και τάσεων της αριστεράς. Τον σ. Κώστα Τζιαντζή αποχαιρέτησε εκ μέρους του ΝΑΡ ο Άγγελος Χάγιος, ενώ αμέσως μετά, εκ μέρους της «νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση» μίλησε ο Δημήτρης Γράψας. Ακολούθησε ο Θανάσης Σκαμνάκης με τα ζεστά και αληθινά του λόγια και συνέχισε ο ηθοποιός και σύντροφος Γιώργος Ζιόβας που ποιητικά είπε το δικό του «αντίο». Η πολιτική κηδεία τελείωσε με την απαγγελία ποιήματος του Γ. Σεφέρη και τους ήχους της «Διεθνής».

Στην κηδεία παραβρέθηκαν εκατοντάδες μέλη του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ, καθώς και αντιπροσωπείες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΑΡΑΝ, της ΑΡΑΣ, του ΕΚΚΕ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, της ΟΚΔΕ Σπάρτακος, του ΕΕΚ, του ΚΚΕ (μ-λ), του Μ-Λ ΚΚΕ, της ΟΚΔΕ, της Κ.Ο. Ανασύνταξη, του ΣΥΝασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, ανένταχτοι αγωνιστές, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, διανοούμενοι και καλλιτέχνες.
Δεκάδες είναι τα μηνύματα και οι ανακοινώσεις που έχουν φτάσει στο Νέο Αριστερό Ρεύμα για την απώλεια του σ. Κώστα. Διαβάστε παρακάτω τις ανακοινώσεις των οργανώσεων για το θάνατο του Κώστα Τζιαντζή.
Όλες οι ανακοινώσεις και τα κείμενα θα παρουσιαστούν στο ΠΡΙΝ της Κυριακής.

.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
.
Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Για την απώλεια του συντρόφου Κώστα Τζιαντζή

Σήμερα το πρωί έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Κώστας Τζιαντζής, ηγετική φυσιογνωμία της επαναστατικής Αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος. Η ζωή του σ. Τζιαντζή είναι συνώνυμη με την έννοια της προσφοράς στην εργατική τάξη και στο λαό, για την αντικαπιταλιστική πάλη και την κομμουνιστική επαναθεμελίωση. Από τον αντιδικτατορικό αγώνα μέχρι την ανταρσία στην υποταγή της Αριστεράς το 1989 και από τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του ’90 μέχρι τη σημερινή σκληρή και ελπιδοφόρα αναμέτρηση των εργαζόμενων και του λαού μας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, ο σ. Τζιαντζής πρωτοστάτησε στον αγώνα για μια Αριστερά ανατρεπτική και σύγχρονα κομμουνιστική. Ηγετικό στέλεχος του Νέου Αριστερού Ρεύματος, συνέβαλε στη δημιουργία του εγχειρήματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνολικά στην προσπάθεια για μια μετωπική αντικαπιταλιστική Αριστερά.
Εκφράζουμε τα πιο θερμά συντροφικά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους συντρόφους του αλησμόνητου Κώστα Τζιαντζή. Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον κοινό δίκαιο αγώνα, εμπνεόμενοι από την οξυδέρκεια, το σθένος και την ευγένειά του. Μέχρι την τελική νίκη! 


Ανακοίνωση της Αριστερής Ανασύνθεσης.

Έφυγε ο αγωνιστής του αντιδικτατορικής Αντίστασης και του κομμουνιστικού κινήματος Κώστας Τζιαντζής

Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι της Αριστερής Ανασύνθεσης με οδύνη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του σ. Κώστα Τζιαντζή, ηγετικού στελέχους του Νέου Αριστερού Ρεύματος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και πρωτεργάτη των προσπαθειών επαναστατικής ανανέωσης του κομμουνιστικού κινήματος στον τόπο μας. Η τόλμη με την οποία επίμονα στοχάστηκε τα ανοιχτά ερωτήματα της επαναστατικής στρατηγικής, το θάρρος και η αποφασιστικότητα με την οποία συγκρούστηκε με τις τάσεις της ρεφορμιστικής ενσωμάτωσης της Αριστεράς, η ολόψυχη στράτευσή του στην προσπάθεια για μια Αριστερά πραγματικά επαναστατική και ανατρεπτική, σημαίνουν ότι ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. 
Στην οικογένειά του και στους συντρόφους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια. 
Καλό ταξίδι, σύντροφέ μας... Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτιάξουμε την Αριστερά της κομμουνιστικής απελευθέρωσης που οραματίστηκες.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ


Ανακοίνωση ΕΚΚΕ

Ο σύντροφος Κώστας Τζιαντζής θα είναι για πάντα μαζί μας…

Έχει αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη του στις κοινές αναζητήσεις και τους αγώνες μας. Κιόλας από τα χρόνια της Χούντας και του Πολυτεχνείου αντιτάχθηκε στις ιδέες της ήττας και της υποταγής και αναζήτησε την αναγέννηση του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος στις νέες συνθήκες. Ξεπερνώντας ιδιοκτησιακές αντιλήψεις και περιχαρακώσεις έβλεπε θετικά τη συμπόρευση με άλλες οργανώσεις και ρεύματα της επαναστατικής και κομμουνιστικής Αριστεράς. Πρωτοστάτησε στην ολοκληρωτική ρήξη με τις εκφυλισμένες αντιλήψεις και πρακτικές του «αν - ύπαρκτου σοσιαλισμού» με την πλήρη ευθυγράμμιση και υποταγή του λεγόμενου «ΚΚΕ» και του ΣΥΝ στα σχέδια και τις επιδιώξεις του αστικού μπλοκ με την αντιδραστική συγκυβέρνηση Τζαννετάκη. Μέσα από τις γραμμές του ΝΑΡ ήταν από του πρωτεργάτες στις πρωτοβουλίες για την συσπείρωση επαναστατικών και κομμουνιστικών δυνάμεων με την «Μαχόμενη Αριστερά» και το «ΜΕ.Ρ.Α». Υπήρξε μέχρι το τέλος υποστηρικτής του ελπιδοφόρου εγχειρήματος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Οι αναζητήσεις του,  στη θεωρία και την πράξη, για ένα επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα και κόμμα της σύγχρονης εποχής αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τα παιδιά και τους συντρόφους του.

Σύντροφε Κώστα, ακλουθώντας το παράδειγμα των αγώνων μιας ολόκληρης ζωής που άφησες πίσω σου, καλούμαστε να μετατρέψουμε την οδύνη απ’ το χαμό σου σε έμπνευση και δύναμη και για τη δική σου δικαίωση στους αγώνες που έρχονται…

Ε.Κ.Κ.Ε.


Ανακοίνωση Κομμουνιστικής Ανανέωσης

Για το θάνατο του σ. Κώστα Τζιαντζή.

Η απώλεια του αγωνιστή του Κομμουνιστικού κινήματος, του ανήσυχου, σκεπτόμενου, συνεπούς και σεμνού συντρόφου Κώστα Τζιαντζή, αφήνει σε όλους μας ένα τεράστιο κενό.
Οι συντρόφισσές και οι σύντροφοι της Κομμουνιστικής Ανανέωσης εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του και στους συντρόφους του ΝΑΡ.
Ο σύντροφος Κώστας θα ζει πάντα στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού μας, στους αγώνες των κομμουνιστών για την κοινωνική απελευθέρωση.
Καλό ταξίδι σύντροφε.
                                                              
Η  Π.Ε. της Κομμουνιστικής Ανανέωσης


Ανακοίνωση ΚΚΕ (μ-λ)
 «Έφυγε» ο Κώστας Τζιαντζής
Έφυγε από κοντά μας ένας αγαπημένος φίλος και σύντροφος, ο Κώστας Τζιαντζής. Από τα νεανικά του χρόνια αφιέρωσε τη ζωή του για την υπόθεση του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος. Πάντοτε με πίστη και γνώση των δυσκολιών της πάλης και ιδιαίτερα σε συνθήκες οπισθοχώρησης και ήττας του κινήματος, αναζητούσε νέους δρόμους για την απάντηση των σύγχρονων προβλημάτων του κινήματος. Σε αυτόν τον σπουδαίο αγώνα έπαιξε σημαντικό ρόλο και έβαλε, με την ακούραστη δράση και γνώση του, και τη δική του σφραγίδα. Γι’ αυτό έγινε αγαπητός απ’ όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς. Αντίο, καλέ μας σύντροφε Κώστα!
Το Κ.Ο. του ΚΚΕ (μ-λ) εκφράζει την αλληλεγγύη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στους συντρόφους του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, καθώς και στη σύζυγό του Μαριάννα και τα δύο τους παιδιά.
 Αθήνα 1/11/2011


Ανακοίνωση Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας – ΚΟΕ

Για το θάνατο του συντρόφου Κώστα Τζιαντζή

Προς την Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ

Σύντροφοι, μάθαμε σήμερα για το θάνατο του συντρόφου Κώστα Τζιαντζή.

Σε όλα τα μέλη του ΝΑΡ, τη σύντροφό του Μαριάννα, τα παιδιά του και τους οικείους του, θα θέλαμε να μεταφέρετε τα βαθιά μας συλλυπητήρια.

Από τους βασικούς διαμορφωτές του Νέου Αριστερού Ρεύματος, παρών στους αγώνες της εποχής μας, ανήσυχος για την υπόθεση της κομμουνιστικής απελευθέρωσης, ο Κώστας Τζιαντζής θα λείψει σε χρόνια ιδιαίτερα κρίσιμα για το λαό μας

Το Κ.Ο. της ΚΟΕ, 1/11/2011



Ανακοίνωση ΕΕΚ

TIMH ΣTO ΣYNTPOΦO KΩΣTA TZIAΝTZH

Tο EEK εκφράζει τη βαθειά θλίψη των μελών και στελεχών του για την απώλεια του σύντροφου Kώστα Tζιαντζή, ηγετικού στελέχους του NAP.  O σ. Kώστας Tζιαντζής υπήρξε κομμουνιστής αγωνιστής του εργατικού κινήματος. Από τον καιρό της δικτατορίας έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες για την κομμουνιστική προοπτική. Tο 1989 μαζί με άλλους συντρόφους αντιτάχθηκε στην ενσωμάτωση του κομμουνιστικού κινήματος στην αστική πολιτική με όχημα τη συγκυβέρνηση με το Mητσοτάκη και ηγήθηκε στη δημιουργία του NAP. Mαζί, μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Αντιπολίτευσης και του MEPA δόσαμε κοινούς αγώνες για τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης.
Aποτίουμε φόρο τιμής στο σύντροφο στον αγώνα για την κομμουνιστική προοπτική και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στη Mαριάννα, την Mαρία-Aφροδίτη, τον Δημήτρη και στους συντρόφους τους NAP.

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA



Ανακοίνωση NPA – Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος Γαλλίας

Αγαπητοί σύντροφοι,
Μάθαμε για το χαμό του συντρόφου Κώστα Τζιαντζή, ενός πραγματικού επαναστάτη αγωνιστή, με δράση από τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας μέχρι σήμερα. Με σημαντική  συμβολή στο εγχείρημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εκτιμούμε βαθιά, την προσφορά του στη δημιουργία του μετώπου αυτού, που παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή την περίοδο των κινητοποιήσεων και των αντιστάσεων του ελληνικού λαού, απέναντι σ’ έναν πραγματικό κοινωνικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Κυβέρνησή σας και το κεφάλαιο.
Απόλυτα αλληλέγγυοι στη μάχη αυτή, ως ΝΡΑ σας στέλνουμε όλη την αλληλεγγύη μας και σας παρακαλούμε να μεταφέρετε τα συλλυπητήρια μας, στην οικογένεια και τους συντρόφους του.
.
Για το NPA
Olivier Besancenot, Vanina Giudicelli, Alain Krivine, Yvan Lemaitre
.
.
Μήνυμα του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου - ΕΑΜ
Θερμά συλληπτήρια για τον σ. Κώστα

Κοιτάμε μπροστά, ότι μας πλήγωσε τ’ αφήνουμε πίσω γιατί είχαμε το ίδιο όνειρο.
Καλό ταξίδι  σύντροφε!
ΕΑΜ

.
Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΣΥΝ για τον θάνατο του Κώστα Τζιαντζή

Με πραγματική οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του συντρόφου Κώστα Τζιαντζή, αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, ηγετικού στελέχους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, ασυμβίβαστου αγωνιστή της δημοκρατίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης, στέλεχος του ΝΑΡ.
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ εκφράζει τα πιο βαθιά συλλυπητήρια στο κόμμα του και στους οικείους του.
To Γραφείο Τύπου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ


Ανακοίνωση του ΔΗΚΚΙ

για τον θάνατο του Κώστα Τζιαντζή

Το πολιτικό Συμβούλιο του ΔΗΚΚΙ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του ασυμβίβαστου αγωνιστή της Δημοκρατίας Κώστα Τζιαντζή που έφυγε απροσδόκητα απ’ τη ζωή.
Επίσης εκφράζει τη βαθιά του λύπη στην Πολιτική του οικογένεια του στελέχους του ΝΑΡ και ευχόμαστε η αγωνιστικότητα του και σταθερότητα του να εμπνέει τους συντρόφους και τις νεότερες γενιές.
Καλό σου ταξίδι αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα και ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ και του ΝΑΡ.

Γραφείο Τύπου ΔΗΚΚΙ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Σήμερα πρώτη Νοεμβρίου, ο σύντροφός μας Κώστας Τζιαντζής, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ στη διάρκεια της δικτατορίας και  βασικός συντελεστής στη δημιουργία της Αντί-ΕΦΕΕ, γραμματέας της ΚΝΕ σπουδάζουσας κατά την διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ μέχρι το 1989, οπότε αποχώρησε μαζί με άλλα 14 μέλη της ΚΕ που δημιούργησαν εν συνεχεία το Νέο Αριστερό Ρεύμα, έφυγε για πάντα από κοντά μας.
Όπως σε όλη του  την ζωή   αγωνίσθηκε με σεμνότητα και χωρίς διάθεση προβολής, έτσι και στην διαδικασία αποχωρισμού  από την οικογένειά του , τους συντρόφους και τους φίλους του, υπήρξε λιτός και σύντομος.
Ο σύντροφος Κώστας,  σε όλη την αγωνιστική του διαδρομή μέσα στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα, από το 1968 μέχρι σήμερα, στάθηκε πάντα στο πλευρό της εργατικής τάξης, υπεράσπισε με σταθερό τρόπο σε όλες τις φάσεις της ταξικής πάλης τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντά της. Από οποιαδήποτε θέση και εάν βρέθηκε σε όλη αυτή την πορεία, ποτέ δεν έπαψε να ανησυχεί για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να βρίσκεται πάντα δίπλα στους μεγάλους απεργιακούς αγώνες.
Ο σύντροφος Κώστας ήτανε αυτός που στην νέα εποχή μας μύησε στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, ανεξάρτητου και χειραφετημένου από την αστική πολιτική  και τα κόμματά της, αντίστοιχου και ανάλογου των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της τάξης μας. Ήτανε αυτός που δεν σταμάτησε ούτε στιγμή, ακόμα και  στις στιγμές της πιο μεγάλης μας ήττας, που τα γόνατα πολλών από εμάς λύγισαν μπροστά στην ιδεολογική υπεροχή του αντίπαλου, να ονειρεύεται και να αναζητά τους δρόμους επαναθεμελίωσης του κομμουνιστικού προγράμματος στην εποχή μας. 
Η απώλεια του συντρόφου Κώστα αποτελεί βαρύτατο πλήγμα για την Κίνησή μας, σε μια τόσο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και κρίσιμη περίοδο. Η Θεωρητική του συγκρότηση και η βοήθειά του θα μας λείψουν. Δεν είναι σίγουρο πως λειτουργώντας ακόμα πιο συλλογικά, ακόμα πιο δημοκρατικά,  θα μπορέσουμε να καλύψουμε αυτό το μεγάλο, ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΕΝΟ.
Όμως μπορούμε σύντροφε Κώστα να σου υποσχεθούμε πως θα συνεχίσουμε σταθερά στον δρόμο που εσύ  μας έδειξες, προσπαθώντας να τιμήσουμε στην πράξη όλους εσάς τους Κώστηδες, τους Γιώργηδες  και τους αμέτρητους ονειροπόλους αγωνιστές της απελευθέρωσης της τάξης μας.
 ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΚΩΣΤΑ, ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Σχόλια

  1. το κκε ;;;;;;;;;;
    ειναι να βαρας ενεσεις με το χαλι τους. κριμα θοδωρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις