που σου νιότη που λεγες πως θα γινόμουν άλλος....

αντιγράφω από την  "ΕΠΟΧΗ" ένα σχόλιο που μάλλον αφορά την πόλη μου και το πολύ ιστορικό φοιτητικό στέκι που μεγάλωσε γενιές και γενιές για πάνω από δυο δεκαετίες.. άλλοι έμειναν στην βορειοδυτική πλευρά της όχθης και άλλοι πέρασαν απέναντι...άλλοι πάλι ήταν απέναντι εξ αρχής...




Ο πιτσιρικάς της παρέας μας, ο βουλευτής

Στις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν ήμασταν φοιτητές, ήταν ντόπιος μαθητής και κνίτης. Μπήκε στην ελευθεριακή παρέα μας και στην αρχή μας αντιμετώπιζε με το δέος του μικρότερου σε ηλικία επαρχιώτη, που του κάνουν παρέα προχωρημένοι φοιτητές από μεγάλες πόλεις. Φορώντας τον μανδύα του αναρχοκνίτικου τσαμπουκά ξεψάρωσε γρήγορα. Κατόπιν άρχισε τις πανεπιστημιακές σπουδές του κι έτσι πηγαινοερχόταν στην Αθήνα. Σιγά-σιγά άρχισε να ξεδιπλώνει το επιχειρηματικό του ταλέντο ανοίγοντας μπαρ, καφετερίες, παραδοσιακά καφενεία αλλά και πανσιόν στη ραγδαία τουριστικά αναπτυσσόμενη περιφέρεια. Στο πρώτο μπαρ μάλιστα, που ήταν ένα κλασικό φοιτητικό στέκι της πόλης, ανέδειξε ιδιαίτερα αποκαλυπτικά στοιχεία που προδιέγραφαν το μέλλον: σκληρός εργοδότης και αυταρχικός πορτιέρης που πέταγε έξω από το μαγαζί λούμπεν πιτσιρικάδες οπαδούς της τοπικής ομάδας και μη αποδεκτούς μεθυσμένους φοιτητές που χάλαγαν τη μόστρα του μπαρ. Οι συνεχώς αναπτυσσόμενες επιχειρηματικές του δραστηριότητες προϋπέθεταν και σχέση με την οικονομική και την πολιτική εξουσία. Άρχισε λοιπόν να συμμετέχει στα συμβούλια διάφορων φορέων και να αναρριχάται στην τοπική κομματική ιεραρχία του πιο ευνοϊκού κόμματος για το φιλόδοξο, επιχειρηματικό και «προοδευτικό» προφίλ του: του ΠΑΣΟΚ. Κι έτσι στήνοντας με κλασικούς πελατειακούς τρόπους τον εκλογικό του μηχανισμό, εκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές του 2009.
Θα μου πείτε, γιατί ασχολείται η στήλη με τον πιτσιρικά; Βρίθει η βουλή με ανάλογα παραδείγματα ίσως και περισσότερο κραυγαλέα. Είναι γιατί απέκτησε πολλή δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα ταυτισμένος απόλυτα με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ορμητικός ως νεαρός γενίτσαρος που στηρίζει μέχρι θανάτου τον σουλτάνο του. Γιατί όταν ο κόσμος μετέτρεψε τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σε μεγαλειώδεις διαδηλώσεις, έκανε γελοίες δηλώσεις για «ρήγμα στο πολίτευμα μας και προσδοκίες κάποιων για αίμα στην αρένα». Γιατί κατόπιν απετέλεσε τραγική τηλεοπτική φιγούρα, όταν υποστήριζε αγριεμένος και ψευτοτσαμπουκάς τη σαπουνόφουσκα του δημοψηφίσματος, κατακεραυνώνοντας με φανατικό κι υποτιμητικό τρόπο βουλευτίνα που τόλμησε να διαφοροποιηθεί. Κατόπιν βέβαια πήραν τη σκυτάλη κι άλλα κακόμοιρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που βγάλανε όλα τα κόμπλεξ της καταπιεσμένης σεξουαλικότητάς τους στις βουλευτίνες συναδέλφους τους που διαφοροποιήθηκαν.
Τέτοια φυντάνια καλλιεργούνται στο ευγενές φυτώριο του ΠΑΣΟΚ. Τυχάρπαστοι τοπικοί ηγεμονίσκοι που ηδονίζονται με την εξουσία, «νεόπλουτοι» υπηρέτες του συστήματος που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, σοσιαλδημοκρατικά κακέκτυπα του πιο σκληρού, άδικου κι επιθετικού καπιταλισμού. Που δυστυχώς η τοπική κοινωνία, ακόμα κι η δική μας αριστερά, τους χαϊδεύει και τους δίνει ασυλία με το μοιρολατρικό επιχείρημα ότι «εδώ είμαστε όλοι γνωστοί». Μόνο που εγώ θυμώνω και στεναχωριέμαι για τον πιτσιρικά γιατί μου θυμίζει τα χρόνια της αθωότητάς μας, την παρέα στο Πανεπιστήμιο, τότε που νομίζαμε ότι θ’ αλλάζαμε τον κόσμο…

ΥΓ. Πρώην λαύρος αμφισβητίας βουλευτής που έγλειφε τον Τριανταφυλλόπουλο για λίγα ψίχουλα δημοσιότητας, ως υπουργός απειλεί δημάρχους και δικαστικούς που αντιδρούν στα χαράτσια. Γλοιώδης αυταρέσκεια, κομπλεξική ειρωνεία, απαύγασμα πασοκικής αθλιότητας. Στις εκλογές δεν θα τον ψηφίσει ούτε η μάνα του.   


Ο δικηγόρος του διαβόλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις