11/5/12

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


Ανακοίνωση – κάλεσμα

συντονιστικού πρωτοβάθμιων σωματείων Ιωαννίνων


Καλούμε τη Τρίτη 15/5 και ώρα 7μμ ΔΣ του εργατικού κέντρου, νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και όλα τα ΔΣ των σωματείων της περιοχής σε έκτακτη σύσκεψη με τα παραπάνω θέματα.
Καλούμε όλους την Πέμπτη 17/5 σε συλλαλητήριο στις 7μμ από νομαρχία που θα απαιτήσει την επιβολή της λαϊκής βούλησης, όπως αυτή εκφράζεται από τα παραπάνω αιτήματα.

Όσο και αν το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφέστατο από τον ελληνικό λαό, όσο και αν το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση, στον χώρους εργασίας το μήνυμα αυτό φαίνεται να μην έχει φτάσει.
Από Δευτέρα 7/5 έχουμε μια πιο αποφασιστική εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Στο συνεταιριστικό οργανισμό «ΠΙΝΔΟΣ» προχωράνε σε μείωση μισθών, ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί μήνες. Πολλές επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ συνεχίζουν να έχουν απλήρωτους εργαζόμενους. Η σύμβαση των υπαλλήλων στα συμβολαιογραφεία λήγει και ετοιμάζονται ατομικές συμβάσεις. Στις εμπορικές επιχειρήσεις παρά το γεγονός ότι σύβαση συνεχίζει να ισχύει συνεχίζεται η υπογραφή ατομικών με μειώσεις μισθών. Στα σούπερ μάρκετ οι περισσότεροι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Η ΔΩΔΩΝΗ για πρώτη φορά από το 1964 δε δίνει προκαταβολή στους κτηνοτρόφους και η ιδιωτικοποίηση προχωράει παράλληλα με μειώσεις στους μισθούς. Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Επείγει σήμερα την άμεση παρέμβαση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος σε όλα τα επίπεδα (έκτακτη Συνεδρίαση εργατικού κέντρου, ομοσπονδιών, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ με θέμα την προκήρυξη απεργίας την πρώτη μέρα σύγκλυσης της βουλής. Παράλληλα την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις και ανακατάληψη των πλατειών και να απαιτήσουμε να επιβληθεί το μήνυμα των εκλογών.

·         Ανατροπή τώρα της πολιτικής των μνημονίων.
·         Άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτών..
·         Άμεση υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας.
·         Άμεση επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα που ήταν πριν το μνημόνιο
·         Κατάργηση κάθε μορφής χαρατσιών που επιβλήθηκαν
·         Άμεση πληρωμή όλων των απλήρωτων εργαζόμενων από τις επιχειρήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γιατί "Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από υλικά ονείρων…"
γιατί ουτοπία δεν είναι το αδύνατο αλλά η δυνατότητα


"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"